Kızlar acil cevap verin. 2 saat önce saçıma kına yaktım şarap kırmızısı istiyorum ya da ona yakın bir ton işte. Ama kınayı saçımda ne kadar bekletmeliyim? Onu bilmiyorum, yardım... Kına saçta ne kadar durmalı?Kına saçta kaç saat kalmalı? kına saçta en az kaç saat kalmalı
Kına saçta kaç saat durmalı? Kına saçta en az kaç saat kalmalı?
Selam :) Saçlarını renklendirmek için kadınların boyalar haricindeki bir başka tercihi kına yakmak. Saça yakılan kına güzel bir renk veriyor. Birçok kadına daha hesaplı ve pratik bir yöntem olarak gelen kına çok tercih ediliyor. Kınanın saçlara birçok faydası da bulunmakta. Kınanın saça faydaları kına ile ilgili en çok merak edilen sorulardan. En çok merak edilen ikinci soru ise kına saçta kaç saat durmalı?
Kınanın saça faydaları nelerdir?
kına saçta en az kaç saat kalmalı
Saça renk verir.
Saçı parlatır.
Saçın kaybettiği nemi geri kazandırır.
Saça yumuşaklık verir.
Saç köklerini güçlendirir ve dökülmeyi azaltır.
Saç derisi hastalıklarına gelir.
Pul pul dökülmeleri önler.
Kepeği yok eder.
Azda olsa saçta düzleştirici etkisi yaratır.
Elektriklenmenin önüne geçer.
Saç kınası nasıl hazırlanmalı?
kına saçta ne kadar bekletilmeli
Kına için gerekli malzemeler:
Toz kına
2 çimdik tuz
1 adet yumurta
1 fincan zeytinyağı
Bir başka tarif ise şu şekilde:
Toz kına
Su veya Süt
Tarif için tüm malzemeleri karıştırın. Ardından Enseniz, alnınız ve kulaklarınıza vazelin sürün ki o bölgelere kına bulaşmasın. Kınayı uygularken ellerinize eldiven takın çünkü kına ellerinize bulaşırsa uzun süre çıkmayacaktır. Daha sonra kınayı dipten uca saçlarınıza uygulayın. Kınayı saçınızda bekletin. Bekleme süresi dolduktan sonra duş alın. Ancak duş alırken şampuan kullanmayın. Şampuan kınanın tutmasını engelleyecektir.
Kına saçta kaç saat kalmalı?
kına saçta ne kadar durmalı
Kınayı saçımıza yaktık, peki kına saçta ne kadar bekletilmeli? Kına saçta en az 8 saat bekletilmeli. 8 saat boyunca saçta kalan kına saça derinlemesine nüfuz eder. Eğer imkanınız varsa kınanın saçta 1 gece beklemesi harika olur. Kınayı yaktıktan sonra başınızı streç film ile sarın. Ardından bir havlu ile sarın ve o şekilde uyuyun. Sabah kalkınca duş alın.
Ben saçlarımı 7 de yıkadım saçlarım koyu kırmızı oldu ama kınanın en yeşilinden alın 1çay bardağı su dökün saçlarınızı geç yıkayın şarap kımızısı oluyor
Akşam yak sabaha kadar sarılı dursun poset gecir sonra iki üc tane yazmayla bağla sabah kalktıgında yıka ben yaptım öyle çok güzel renk tuttu kınanın içine malzeme neler koyuyorsunuz?