Ben ilk defa yumurta akı ve tarçın maskesi yaptım bir arkadaşımın tavsiyesiyle yaptım aman Allah'ım öyle bir yaktı ki anlatamam ama faydasını daha ilk denemem de bile gördüm. Siz de Yumurta akı ve tarçın maskesi yapıp faydasını gördünüz mü?tarçın yumurta maskesi faydaları
Yumurta akı ve tarçın maskesi yapıp faydasını gören var mı?
Cildimi güzelleştirecek her türlü maskesi denemeye hazırım. Hazır maskelerden de kullansam benim tercihim genelde ev yapımı maskelerden yana oluyor. Cilde iyi gelen evdeki malzemeler ile farklı farklı maskeler yapmayı çok seviyorum. Genel olarak gözenek temizleyen ve gözenek sıkılaştıran maskelerden kullanmayı tercih ediyorum.
Yumurta akı maskesi çok uzun yıllardan beti kullandığım bir maske. Özellikle siyah noktaları temizleme ve gözenek sıkılaştırmada çok etkili. Yumurta akı maskesine tarçın eklemeyi de annemin bir arkadaşından öğrenmiştim. Önce şaşırdım ama deneyince çok memnun kalmıştım. Yumurta akı ve tarçın maskesi ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.
Tarçın yumurta maskesi faydaları nelerdir?
yumurta ve tarçın maskesi
Yumurtanın cilt için ne kadar faydalı olduğunu biliyordum ama tarçının faydalarını duyunca oldukça şaşırmıştım. Bu iki malzemenin karışımı ile ortaya çıkan yumurta ve tarçın maskesi bu yüzden çok etkili oluyor.
Tarçın gözenekleri derinlemesine temizleme özelliğine sahip. Bu yüzden ciltteki kiri ve yağı temizler.
Ciltteki siyah noktaları yok eder. Düzenli kullanımda siyah nokta oluşumunu engeller.
Yumurtanın gözenek ve cilt sıkılaştırıcı özelliği sayesinde ciltte gençleşme etkisi yaratır. Cildi gerer ve sıkılaştırır.
Tarçının mentol gibi dolgunlaştırıcı özelliği vardır. Bu yüzden bu maske de cildinize dolgunluk ve canlılık kazandırır.
Cildinize doğal bir ışıltı ve parlaklık verir.
Ciltte peeling etkisi yaratır. Bu sayede cildi ölü deriden temizler.
Yumurta akı tarçın maskesi nasıl yapılır?
Tarçın yumurta maskesi
Yumurta ve toz tarçın her zaman evde bulunan bulunmasa bile her yerde satılan ürünler olduğu için yapması çok basit bir maske tarifi. Tarçın yumurta maskesi tarifi şu şekilde yapılıyor:
Malzemeler
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı
1 adet yumurta akını kaseye alın. İçerisinde sarı yumurta olmasın.
Yumurtayı 30 saniye kadar çırpın.
Çırptıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilave edin. Homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
Yumurta akı ve tarçın maskesini tüm yüzünüze uygulayın. Ancak göz çevreniz hariç.
Maskeyi yüzünüzde 20 dakika kadar bekletin.
Maskesi ılık su ile nazikçe ovalayarak çıkarın. Böylece peeling etkisi olacaktır.
Bu maskeyi cildinizin ihtiyacına göre 1 hafta, 10 gün veya 15 günde 1 uygulayabilirsiniz.
Yumurta akı tarçın maskesi her cilt tipi için uygun mu?
yumurta akı tarçın
Yumurta akı maskesi her cilt tipi için uygun ancak içine tarçın girince işler biraz değişiyor. Çünkü tarçın mentol gibi yakan ve dolgunluk veren bir malzeme. Bu yüzden hassas cilde sahip biriyseniz uygulamadan önce 2 kere düşünmelisiniz.
Tabi ki her hassas cildi tahriş edecek diye bir durum söz konusu değil. Bunu anlamının en iyi yolu maskeyi boynunuzda test etmek. Maskeyi önce boynunuza uygulayın ve 10 dakika bekletin. Herhangi bir alerji ya da tahriş olmazsa yüzünüzde de deneyebilirsiniz. Ancak boynunuzda olmadığı halde yüzünüzde tahrişe sebep olabilir tabi ki. Böyle bir durum yaşanırsa maskeyi bir daha uygulamayın.
Kızlar bence sakın denemeyin, yüzüm ilk önce ateş gibi yandı sonra kızardı. Yüzüme kırmızı ruj sürmüş gibiyim şu an. İnşallah leke bırakmaz. Cildinizi sevin ve maskeleri boşverin.