Arkadaşlar yumurta akı maskesi yapanlar var mı ya da bu maske hakkında bilgisi olanlar? Yumurta akı maskesi kullanıcı yorumları nelerdir? Haftada kaç kez yapılır kaç dakika bekletilir vs?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar yumurta akı maskesi yapanlar var mı ya da bu maske hakkında bilgisi olanlar? Yumurta akı maskesi kullanıcı yorumları nelerdir? Haftada kaç kez yapılır kaç dakika bekletilir vs?

Cilt bakımı rutinlerinde doğal malzemelere yönelmek hem sağlıklı hem de ekonomik bir tercih oluyor bence :) Özellikle yumurta akı cilt bakımı için oldukça popüler bir seçenek. Yumurta akının cilt üzerinde ne gibi faydaları olduğunu ve evde nasıl bir maske yapabileceğinizi gelin birlikte inceleyelim.

Yumurta akı yüksek miktarda protein ve vitamin içeriği ile cildi besleyerek onarır. Aynı zamanda, cildin sıkılaşmasına yardımcı olan doğal bir astrenjandır. Gözenekleri sıkılaştırır ve yağ dengesini sağlayarak akne oluşumunu azaltabilir. Yumurta akının cilt üzerinde gözle görülür bir şekilde sıkılaştırıcı etkisi bulunduğundan kısa süre içinde daha pürüzsüz bir cilt yapısına kavuşmanıza yardımcı olur.

Evde basit ve etkili bir yumurta akı maskesi yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. İhtiyacınız olan şey sadece bir yumurta ve temiz bir fırça veya pamuk.
Bu maske haftada bir kez uygulanabilir ve cilt tipinize göre sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz.

Yumurta akının cilt beyazlatma etkisi direkt olarak bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değil fakat cilt tonunu eşitlemeye ve cilt lekelerini azaltmaya yardımcı olduğu bilinir. Bu da zamanla daha aydınlık ve canlı bir cilt görünümüne katkı sağlar.
Genel olarak kullanıcılar yumurta akı maskesinin ciltteki yağ dengesini gözle görülür şekilde iyileştirdiğini ve cildi sıkılaştırdığını belirtiyorlar. Bazı kullanıcılar özellikle büyük gözeneklerin görünümünün azaldığını ve ciltlerinin daha pürüzsüz hissettirdiğini ifade ediyorlar. Her cilt tipinin farklı tepkiler gösterebileceğini unutmamak önemli. Özellikle alerjik ciltlere sahip kişilerin uygulama öncesi ciltlerinin küçük bir alanında test etmeleri önerilir.
Selam :)
Yumurta akı maskesi evde doğal malzemeler ile yaptığım en sevdiğim maskelerden bir tanesi. Kokusunu saymazsak çok memnun olduğum bir maske. Cilt için birçok faydası var. Araştırma sonucu derlediğim yumurta akı maskesi kullanıcı yorumları ve kendi yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.

Cilt bakımına meraklı herkes hayatında en az bir kere yumurta akı maskesi kullanmıştır. Ana malzemesi olan yumurta herkesin evinde bulunan bir malzeme olduğu için de yapması oldukça kolay bir maske. Bende dahil olmak üzere yumurta akı maskesi yapanlar faydalarını şu şekilde sıralar: Yumurta akı maskesinin faydaları neler?

Yumurta akı maskesi kullananlar tarafından maske hakkında olumsuz bir yorum hiç okumadım. Yumurta akı maskesi yapanların yorumları ile ilgili okuduğum tek olumsuz yorum bu maskenin peçete ile siyah nokta bandı şeklinde kullandığında cilt üzerindeki minik tüyleri çektiği (siyah nokta bandı olarak nasıl kullanıldığını aşağıda anlattım). Ancak bununla ilgili farklı yorumlar mevcut. Yüzdeki tüyleri çektiğini söyleyenler de var söylemeyenler de. Mesela benim yüzümdeki tüyleri çekmedi. Çekse bile problem olmazdı çünkü zaten yüzümdeki tüyleri temizliyorum. Siz deki etkisini deneyerek görebilirsiniz.
Diğer merak edilen soru ise yumurta akı maskesinin tüylenme yapıp yapmadığı. Yumurta akı maskesi tüylenme yapmaz, öyle bir etkisi yoktur.

Size yumurta akı maskesinin 2 şeklini göstereceğim. Bir tanesi siyah nokta bandı yerine kullanabileceğiniz bir maske olacak. Öncelikle ondan başlayayım.
Bu maskeler yüzünüzdeyken mimik yapmayın. Yumurta akı yüzünüzü gerer ve maske yüzünüzdeyken mimik yaparsanız yüzünüzde kırışıklar oluşabilir.
Yumurta akı maskelerini haftada 2 kez yapabilirsiniz. Ancak hassas bir cilde sahipseniz haftada sadece 1 kere kullanmanızı tavsiye ederim.

🌟Cildinizin görünümünü iyileştirmek için cilt bakım reçetelerinde bulunan mükemmel bir doğal içeriktir. Sağlıklı, parlak bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Sıkılaştırma ve temizlemeye yardımcı olur. Yumurta akı, cildiniz için yararlı olan birçok protein, vitamin ve mineral içerir. Cildinizdeki kolajen üretimini hızlandırır, bakterileri yok eder...
-Yapıyorum
-Haftada 1 kez ideal.
-15 dakika bekletsen yeterli.
*Gecen bol olsun.*
Çok teşekkür ederim :)
Bnim yuzumde tuylenme yapti. bide goz cevresine dw surun diyor suna dumankaya ama asiri kuruttu sanki daha kirisikliklari tetikledi gibi geldi. bilemedim siz ne zamandir kullaniyoraunuz
İçine hindistan cevizi yağı gibi bir şey kattıysan tüylenme olmuş olabilir ama normalde yumurta akı tüylenme yapmaz. Sadece köklerini belirginleştirmiştir belki ondan sana öyle geliyordur ya da çok sert yapmışsındır, çok bekletmişsindir. Suna Dumankaya göz çevresi için neden söyledi, bilmiyorum ama bence kesinlikle göz çevresine yapılacak bir şey değil. Kırışıklıkları arttırmaz yine de.
Suna dumankaya yumurta aki goz cevresi yazarsaniz google cikiyor. evet ben 5 6 kere goz cevresine yaptim ve kirisikligim belirginlestigini hissettrim kaz ayagi bolgesinin. ben yuze yumurta aki disinda hic bisey surmedim ama inanilmaz tuylenme oldu. ya da bir kac ay once siyah maske yapmistim o tum yuzumu agda gibi c3kmisti belki ondan da olmus olabilir
Siyah maske yapabilir. Yumurta akı da dediğim gibi çok sert yaptıysan, çok beklettiysen tüylenme yapabilir ama göz çevresinde kırışıklık yapacağını hiç sanmam. Çok uzun süre kullandıysan ve çok sık o zaman belki yapıştırıp çekmekten dolayı yapmış olabilir. Bir de Suna Dumankaya 4 formül vermiş, sanırım. Cilt tipine uygun olanını seçip yapman gerekir.
Goz cevresi icin yaptiginiz maske var mı ince kirisikliklar veya goz alti yoegunlugu torbalar icin
21 yaşındayım o yüzden kırışıklık gibi bir sorunum yok ve sorununla ilgili dermatologa gitmen en doğrusu. Ben yüz yogası yapıyorum ve salatalık maskesi yapıyorum. Bunun dışında da her gece göz çevresi serumu/nemlendiricisi ve her dışarı çıkmadan da göz çevresi güneş koruyucu kullanıyorum.
Salatalik maskesi nasil
Ben arada aklıma geldikçe yapıyorum 15 dakika bekletiyorum yüzümde
Teşekkür ederim
Rica ederim
Sarımsaklı yoğurdun içine karıştırıp haftada iki kez kullan.
Anladım teşekkür ederim
Cevap
5Cevap
Bir ara yapıyordum ama pek bir işe yaradığını söyleyemem. Belkide devamlı olarak kullanmadığım için bir faydasını göremedim.
Cilde yararlı olduğu söyleniyor ama kullanmadım hiç.
Kokusu çok kötü o yüzden kullanamıyorum
ne için kullanacaksınız her maske her cilde iyi gelmez
Hayır kullanmadım ama düşünüyorum şu an. Youtube da videoları var
Limon da sıkıyorum ben, tertemiz yapıyor cildi
Bunu internette görüp dememiştim 2-3 ay boyunca hiçbir değişiklik olmadı boşa zaman kaybı
bir ara kullaniyodum da faydasi yok
Çok faydası olduğunu duymuştum o yüzden merak ettim ben de. Teşekkür ederim
Kıl yapıyormuş dediler
Kullanmadım ama merak da etmiyor değilim.
Hiç yapmadım Beyaz kil maskesi güzel oluyor
Kim icin soruyorsun bunu
Kendim için
neden kullaniyorsun zaten cok guzelsin
Teşekkür ederim. Öyle denemek istedim
Denemedim
bilmiyorumsjjd
Hayr
İşe yarıyor mu
Daha yeni başladım 2 kere falan oldu süreli devam edcem bakalım ise yaricak mı
Yok bn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?