saçlarım kıvırcık ince telli değil ama tel tel aşırı kabarıyor. Ama sadece önleri ve üst kısımları kabarıyor altta kalan saçlar normal ne yaptıysam inmiyor o kabarıklık. On dakika sonra yine aynı oluyor milletin saçına bakıyorum gayet düzgün ve yumuşak gözüküyor . Çok sinirimi bozuyo ya düzelmez mi bu?tel tel kabaran saçlara ne yapılmalı?
Kızlar, saçlarım tel tel kabarıyor ne yapmalıyım?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saçlar neden kabarır?
Yıkadıktan sonra kabaran saçların sebepleri beslenme bozukluğu, düzleştirici kullanımı ve nemsizliğe bağlı kuruluk olabilir. Bu sorunlarla ilgili birçok çözüm yolu var.
Kabaran saçlara söz geçirmenin yolları nelerdir?
🌺 100 ml zeytinyağını mikrodalga fırında 20 saniye ısıt. Ilıkken saçına uygulayıp 10 dakika bekle, durula. Haftada bir yap. Zamanla saçın doğal bir nem kazandığını göreceksin. 🌺 Saçın doğal pH dengesini koruyan sirkeyle saçını her banyoda son kez durula. 🌺 Sıcak su, saçın temel yapı taşı olan keratinin yapısını bozar. Bu yüzden saç dış etkenlere karşı savunmasız hale gelip kabarır. Saçını soğuk / ılık suyla yıkarsan bu sorun olmaz. 🌺 Mümkün olduğunca saç şekillendirici kullanma, saçlarını yüksek ısıya maruz bırakma. İlla kullanacaksan da 180°'den daha yüksek ısıya çıkma. 🌺 Saçlarını tararken doğal içerikli tarak kullanmaya özen göster. Bambu fırçalarını tavsiye ederim. 🌺 Kuruttuktan sonra gece yatarken saçını gevşek ör. Bu da kabarmayı önler.
Benim son zamanlarda deneyip memnun kaldığım bir ürün var, Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi. İçeriğinde keratin bulunuyor. Yani saçın temel yapı taşı. Saçın yapısını belirgin bir şekilde onarıp saçı besliyor, sağlıklı görünmesini sağlıyor. Ayrıca fark ettim ki bu ürün sayesinde artık saçlarım daha kolay şekil alıp kolay kolay da bozulmuyor. Diğer kremlerden çok farklı. Saçtan kolayca durulanıyor, asla saça ağırlık yapmıyor, yağlı hissi bırakmıyor. İçeriğindeki tatlı badem yağı sayesinde de saça nem ihtiyacını geri kazandırıyor.
Saçlar bazen havanın rüzgarlı ya da nemli olmasından dolayı da kabarabilir. Saçlarına fazla şekillendirici kullanma, doğal içerikli saç şekillendirici köpükler kullan. Yatarken tülbent gibi bir örtü bağla başına. Saçın nem kaybı yaşamasın.
Peki hangi doğal yöntemleri uygulayabilirsin?
Muz ve limon maskesi
1 adet muzu ez, yarıım limon suyunu üzerine sık. Saçlarına sür, 30 dakika bekle ve yıka. Tatlı badem yağı
İçerisindeki asitler saçını nemlendirecektir ve kuruluğu azalacaktır.
Argan yağı
E vitamini tarafından zengin olan bu yağ saçlarını nemlendirir ve köklerini yumuşatır.
Son olarakta Elidor Anında Onarıcı Serum Bakım Kremi'ni kullanabilirsin. İçeriğinde az önce bahsetmiş olduğum tatlı badem yağı var ve saçlarını yumuşatmada iyi bir rol oynayacaktır.
dustan sonra sac kurutma makinasi ile kurutma birak kendileri kurusunlar. ve yumusatici ozelligi oln bir sac kremi kullaan dustan sonra saclarina parmaklairnla sekil ver :)
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
sinüzitim var kurutmam gerekiyor bir iki kere denedim ama fark etmiyo hiçbiri işe yaramadı
En İyi Cevaplar