yanı okuduklarınız duyduklarınızdan bildiğiniz kadarıyla?
Cennette açık giyinemeyeceğiz yine heralde dimi?
Cennette açık giyinemeyeceğiz yine heralde dimi?
Cennette kadınlar cennet elbiseleri giyeceklerdir. Ancak bu dünyadaki gibi tesettür mükellefiyeti yoktur. Ayetlerde de cennetteki elbiselerin ipekten ve süslemeli oldukları şöyle haber verilmiştir:
"Onların üzerinde hafif ipek ve ağır işlenmiş atlastan yeşil elbiseler vardır..." (İnsan, 76/21)
Peygamber Efendimiz (sav)'in cennet giysilerinin bu özelliklerine dikkat çektiği bir hadisleri şöyledir:
"... Orada muazzam köşkler, geniş nehirler, bol ve olgun meyveler, güzel ve dilber zevceler (kadın, eş), ebedi pek çok ve renkli güzel elbiseler vardır. Orası yüksek, güzel ve selim yurtlardan parlak hayat sürülen bir yerdir..." (Ramuz el-Ehadis-1, s. 170/1)
Ayrıca bu kıyafetler öylesine boldur ki, kimse bir eksiklik ve ihtiyaç hissetmeyecektir. Bir hadiste bu duruma şöyle dikkat çekilmiştir:
"... Onların içinde herhangi bir şeyi eksik olan kimse yok ki karşılaştığının üzerinde gördüğü süs elbiselerinden dolayı rahatsız olsun. Sözünün sonu gelmeden üzerinde daha güzel bir kıyafet bürünür..." (Tezkireti'l Kurtubi, s. 325-326/563)
Kadınlar örtülü olacak yine. Cennet ehli, kılsız, sakalsız, siyah kirpikli olacak. Gençlikleri bitmez ve elbiseleri eskimez. "Üzerlerinde yeşil ipekten ince ve kalın elbiseler vardır; gümüş bilezikler takınmışlardır. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir." (İnsan, 7/21) Cennet ehlinin giyecekleri de en rahat edecekleri şekilde yaratılmıştır. Giyilen kıyafetler, cennetteki kusursuzluk ve güzellik içinde hiçbir rahatsızlığa sebep olmaz. Dünyaya ait eksiklikler -kıyafetin solması, kırışması, kirlenmesi, eskimesi vs.- de cennette yoktur. Ayrıca cennette kıyafetlerin kumaşlarının dokunması, dikilmesi gibi hazırlık aşamaları da söz konusu değildir. Cennette Allah'tan bir nimet olarak herşey her zaman en mükemmel şekliyle hazırdır. Cennetteki müminlerin kıyafetleri ile ilgili haber verilen diğer detaylar şöyledir
... Cennetin giyecekleri dokunmaz. Cennetin meyveleri yarılır da ondan elbise çıkar... [Tezkire-i Kurtubi-1, s. 21]
Tesettürü tam olarak bilmiyorum aslında yanlışta bilgi edinmiş olabilirim çünkü cennette kimse kötü şeyler düşünmeyecek
Kısa etek falan ne ya tamam kötü şeyler düşünülmeyecek ama edepten öyle şeyler olamaz diye düşünüyorum.
Tam olarak bilinmesede bazı ayetler vardır giyimle ilgili.
"Sabretmelerine karşılık onlara cenneti ve (cennetteki) ipekleri lutfeder." (İnsan, 76/12.)
"Üzerlerinde yeşil ipekten ince ve kalın elbiseler vardır; gümüş bilezikler takınmışlardır. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir."(İnsan, 7/21)
Inşallah oraya layık olup gidersek bütün sorularımıza cevap bulucaz.
Korkma açıkta kalmazsin
Cevap
10Cevap
Bütün modacılar cehennemde olacağı için çok çirkin kıyafetler olacak.
cennete gideceğin kesin de bavul hazırlıyorsun saki...
Böyle olacakmış:
yaratilistr.files.wordpress.com/.../...dekolte.jpg
onunla ilgili bir bilgi duymadım ama kadınların cennete çok değerli olduğunu biliyorum hurilerin kraliçeleri gibiler huriler o kadar güzel olmasına rağmen kadınların yanında sönük haldeler.
Her istediğimiz olucaksa? Bunu düşünmeden mi sordun
tamam her istediğimiz olcakta hadi diyelim kısa etek giymek istedim o giyindirilecekmı onca insanın içinde? onu diyorum
Sende kimsenin olmasını istemezsin bu kadar basit
her istedigimiz olcaksa eger. hm bilemedim simdi
Modacilar ordada kendini belli eder merak etme :)
Ne saçma bir soru ya tee Allah'ım..
Eski sistem. yaprak kullancaz
Bikini serbest mis lavlar da yüzmek için :))))
ilk emre uysanız bilirdiniz
Gittikte giyinmesi kaldı :/
defactodan
Istersen çıplak gez.
osmanlı donemı gıbı
cennet yok
sana göre kafir kendime göre insanım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar