• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Moda & Stil

Giyim ile edep olur mu?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
321
Yapay Zekaya Sor
Sizce olur mu?
Giyim ile edep olur mu?
Giyim ile edep olur mu?
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
24 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • mehmet0234
    mehmet0234 Takip Et
    Yoda Yaş: 50 , eic 62%
    8 ay

Ayıp ile edep farklı şeyler. Ayıp kelimesi toplum tarafından geçmişten gelip günümüze kadar oluşan toplumsal bakış açısını ifade eder. Yani Allah’ın haram kıldığı davranışlar yani giyinme tarzı gibi toplum tarafından ayıp karşılanmaz. Ama Allah’ın helal kıldığını da ayıp olarak görür toplum. Ama edep insanın fıtratından gelen Allah yapmamızı emrettiği davranış veya eylem şevklidir. Yani örtünme emri ve ahlaklı olmayı edepli olarak görürken açıklık ya da ahlaksızluğı ise edepsizlik olarak tanımlar islam. İnsan neye nasıl inandığını hem davranışlarında hemde giyim şekliyle net bir şekilde tanımlamalı. Hem çırılçıplak dolaşacak Allah’ın emrine karşı gelecek hemde edepliyim diyecek. Maalesef böyle bir inanç islamda yok Allah kitabında adab-ı muaşerat kelimesinden türemiş edep kelimesi bu davranışa karşılık gelmiyor. Rabbim edepli olmayı adabıyla davranmayı cümle isteyen herkese nasip etsin.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 538 cevap paylaştı.

Bence edep giyimle ölçülmez. İnsan ne giyerse giysin, asıl farkı taşıdığı kalp ve gösterdiği saygı belirler. Edep, bakışta, davranışta, kelimede gizlidir. Kıyafet sadece bir örtüdür ama niyet, insanın asıl aynasıdır. Kimisi sade giyinir ama kalbi kibirdedir, kimisi cesur giyinir ama ruhu tertemizdir. Gerçek edep, başkasına değil, kendine karşı duyulan ölçüdür. Giyim geçici, karakter ise kalıcıdır.

0
    0 Yorumla
  • dosemi
    dosemi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 46 , eic 100%
    8 ay

Hayır hiç alakası yok. Herkesin edebi adabı kendinedir. İstediğin kadar açıl istediğin gibi giyin. Sadece yaşadığın ülkeyi ve yaşadığın böylesi ve çevrende yaşayan insanları göz önünde bulundurarak güvenlik problemini detaylıca gözden geçir. Kimsenin seni yargılamasına namus bekçiliği yapmasına izin verme. Canın ne istiyorsa onu yap.

0
    0 Yorumla
  • ruhumunışığı
    ruhumunışığı Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    8 ay

Edep sadece kapanmak değil ki. Giyim, üslup, yaşam tarzı, bakış açısı hepsinin bir bütünü. Ezbere yaşayan, diğerlerini takip ve taklit eden çok insan var. Ama edep insandaki sınır da diyebiliriz. Aşırı açıklık edebe aykırı mesela.

0
    0 Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Merto
Merto Takip Et
Fenomen
8 ay
  • Bu çok kişisel bir konu aslında, herkesin giyimle ilgili bakış açısı farklıdır 🌸 Bence edep, giyilenden ziyade kişinin karakteri ve duruşuyla alakalı bir şey. Herkes kendi sınırları içinde neyi doğru hissediyorsa ona göre seçim yapmalı. Bu da kişisel özgürlüğünün bir parçası ✨ Özgüvenli ve kendinle barışık olduğun her an çok değerlidir! 💎

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

51

Cevap

79

Cevap

• biririiiidndn
    biririiiidndn Takip Et
    Xper 4 Yaş: 24
    8 ay

Yok çünkü basini ortup d le saygisizlik fitne fesat dedikodu erkeklerle yakin olma milletin sevgilisini elindenalma millete laf sokunca hakli çıktığını zannetme brncillik yapip agır kul hakkı yeme gibi (örnegin kapali komsum gece sabaha kadar her gun ss yaparak yalvarmama ragmen devam ederken beninsinav senemde her gece uyutmadi kendii sabah yatip gece yasiyordu temizlik bile yapiyordu) davranislari yapan cok kapali kadin var edep her seyi icine alir ve giyimle edebin alakasi yok edep kisiyle alakalidir ister acik ister kapali olsun edepli insan knedini belli eder edepsizi de turbana da soksan o edepsizdir tabibki tum kapalilara yonelik konuşmuyorum yanlis yere cekmesin kimse konuyu hatta benle ayni fikirde olup türbana gore yasamayan insanlari elestiren kapali kadinlar da cok yani demek istedigim giyim insanin karakterini degistirmiyor bunu anlatmaya calisiyorum kapalilara laf etmiyorum simdi kinuyu farkli alanlara cekip linclemeye bayilan bir tiplum oldugumuz için yanlis anlasilmalaro onleyecek bir aciklama yapmak istedim

2
    0 Yorumla
  • Sarpergülsoy
    Sarpergülsoy Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 95%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 522 cevap paylaştı.

Kelimenin sözlük anlamı dışında bir manaya yer bulma durumu arıyorsanız bilemem.
    Fakat sadece giyilen kıyafet ve sarf edilen bir söz veya davranış kişinin hem edepli , hemde edep dışı fiili hareket zemin hazırlamış olabilir.
    Sadece farklı olmak için veya gözlerin üzerine çekilmesi sağlamak için aykırı hareket etmek (buna sadece giyim tarzı olarak bakılmaz çünkü bu kelime genel bir anlam taşır.) kişinin edepten bahsedebileceği son konu olabilir.
    Kişi kendini edepli olarak görebilir fakat aksi hareket ettiğinde bunun aksinin olduğu gerçeğini değiştiremez.

1
    0 Yorumla
  • Vlkngns34
    Vlkngns34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 100%
    8 ay

Giyim insanın edep kavramını belirler fakat namus kavramı elbiseyle belirlenmez. Üzerinde elbise olmasına rağmen vücudunun büyük bir kısmı görünen bir kadin edepli kavramına uymayabilir fakat namussuz diyemezsin ya da çarşaflı bir kadın edepli gibi görünebilir ama namuslu diyemezsin kısaca edepli giyinmek ve edepsiz giyinmek diye bir kavram vardır bunu kişinin kendisi değil üzerine giydiği ve içerisine çıktığı toplumun kuralları belirler minicik etek giyip niye baktın diyen birisi bence edep yoksunu bir sahsiyettir. O na bakan da aynı şekilde edep yoksunu ve görgüsüzun birisidir açan ve bakan aynı noktada buluşur ikiside edepten ve gorguden yoksun kişilerdir.. kalite bunlara asla ugramamistir tamamen toplum düzenini bozan kişiler olarak toplumda yer alırlar...

1
    0 Yorumla
  • Bihteeerrr u
    Bihteeerrr Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 480 cevap paylaştı.

Ahlak kalp işidir. Ancak şu tatil beldelerinde kalça kısmı açık ve olduğu gibi yanlardan görünen olan kot şort giyen kızları teşhirci ve edepten yoksun görüyorum. Açıklığın da bir ölçüsü olmalı mini giyilir amenna ama kalkıp kalçasını gösteren etek pantalon giyen de edepten yoksun.

4
    4 Yorumla
    • Skyfall35
      Skyfall35
      8 ay

Yine de giyimiyle insanların edeplerimi belirlememek lazım. Tatil yeri sonuçta

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      8 ay

@Skyfall35 hayır tatil diye uzuvlarını göstermek zorunda değil. Edepli giyinir insan. Denizde giyerse belki o normal ancak kalkıp İzmir antalya'da bu şekil gezenler için diyorum.

Yorumla
    • Skyfall35
      Skyfall35
      8 ay

Anladım tatil derken deniz bölgesini kastettiniz sandım. Tabiki şehir merkezinde olmaz haklısın

Yorumla
    • Bihteeerrr u
      Bihteeerrr
      8 ay

@Skyfall35 evet. Denizde mesela herkes öyle çok dikkat çekmiyor ama şehir merkezinde nasıl desem teşhirçilik gibi geliyor bana. Onların seçimi ancak bence yerine ortamına göre giyinmeli insan. 💟

Yorumla
  • Mirakayra12
    Mirakayra12 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 86%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 360 cevap paylaştı.

Evet, giyim ile edep arasında bir bağlantı kurulabilir, ama tamamen dış görünüşle sınırlı değildir.

Giyim, kişinin toplumsal ve kültürel değerlerini yansıtabilir. Örneğin; ölçülü, temiz ve uygun kıyafetler, hem kendine hem başkalarına saygıyı gösterir. Bazı toplumlarda “edepli giyim”, kişinin ahlaki duruşuyla ilişkilendirilir. Ama bu her zaman iç değerle birebir doğru orantılı değildir; yani sadece giyimiyle bir insanın edebini yargılamak yanıltıcı olabilir.

Edep, saygı, nezaket ve ahlaki duruşla ilgilidir; giyim bunun bir dış ifadesi olabilir ama özü değildir. Giyim, bir tür iletişim aracıdır: Kendi sınırlarını ve toplumun beklentilerini ifade etme şekli olarak, edebin görünür bir yansıması olabilir. Özetle, edep hem içsel bir değer hem de dışa yansıyan davranış ve tercihlerle birleşir; giyim sadece bu birleşimin bir parçasıdır.

1
    0 Yorumla
  • Seraphina202020 m
    Seraphina202020 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    8 ay

Giyim, kişinin kendi değer yargılarını, iffetini ve topluma karşı olan saygısını yansıtan bir araçtır. Edepli bir insan, edebini giyimine de yansıtır. Ama edebin asıl kaynağı kalp ve karakterdir. Ayet-i Kerime'de de geçtiği gibi, "takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır." Yani en değerli giysi, içimizdeki dürüstlük, saygı ve Allah korkusudur.
    Yani, evet, giyim ile edep çok bağlantılıdır, ama giyim edebin tamamı değildir.

2
    0 Yorumla
  • DarkAngelNyxx
    DarkAngelNyxx Takip Et
    Guru Yaş: 100 , eic 100%
    8 ay

Birazcık evet. Kadınlar olarak hem seks objesi olarak görünmek istemiyoruz hem de “özgürlük” adı altında bazılarımız, Amerikan sahil kasabalarında bile “çıplak” sayılacak kadar varlığı ile yokluğu bir olan kıyafetlerle, büyük şehirlerde gezmeye çalışıyoruz. Giyinmenin edep’i yok, adabı var 😄🦋

1
    0 Yorumla
  • adamsmithe
    adamsmithe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    8 ay

Valla elalemin kızının ne giydiği beni bağlamaz.
    Ama eşim olacak kadını kıskanırım açık giyinse, kendi ailemden akrabalarımdan insanlara da layık görmem.

Görece kapalı giyinmek asillikten gelir, örneği İngiliz Kraliyet ailesi

1
    0 Yorumla
  • harrylinka
    harrylinka Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 95%
    8 ay

Kismen. Slut gibi giyenenin edeplisine karsilasmadim acikcasi anca mini etek giyip kapalidan daha ahlaksini da gordum

1
    0 Yorumla
  • KIZILİNKA
    KIZILİNKA Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 97%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 533 cevap paylaştı.

Edep bir duruştur kızçem. Giyim bir tercih, edep bir çizgi. Her kıyafet her alanda giyilmez tabi. En büyük jüri elalem" diyorum, elalemi de kaale almam 😄

2
    0 Yorumla
  • FatherLui
    FatherLui Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 100%
    8 ay

Edeple alakası yok ama adap ile alakası var. Ortamına uygun giyinmek gerekir.

2
    0 Yorumla
  • Mühendistt
    Mühendistt Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 100%
    8 ay

Bir kalıba sığacak kadar dar değil bence edep, kıyafetle çok alakalı olmadığını düşünüyorum. Ancak görseldeki biraz abartılı bence. Tatilde değilsek gündelik yaşantımda yanımdaki kadının giymesini iistemem.

0
    0 Yorumla
  • Voiptr
    Voiptr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    8 ay

İlk insanlar kıyafet mi giyiyordu. İnsanlar birini edepsizlikle suçluyorsa onun gizli edepcizlikleri vardır. Müge anlı Esra Erol'da görüyoruz. Kıyafetle edep ölçülmez medeni gibi giyinin medeni insanlar ile görüşün

0
    0 Yorumla
  • MonkeyDDragon
    MonkeyDDragon Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 330 cevap paylaştı.

Edepsiz olsun böylesi olduktan sonra ne olacak

1
    0 Yorumla
  • amanbesende
    amanbesende Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    8 ay

toplum maalesef kişileri beyinleri ile değil görsellikleri giyimleri yaşam tarzları ile yargılıyor da benim hiç umurumda değil

2
    1 Yorumla
    • ranzz11
      ranzz11
      8 ay

Umrunda olmamalı zaten seni sen yapan zaten özelliklerin

Yorumla
  • deyellll
    deyellll Takip Et
    Xper 2 Yaş: 20
    8 ay

kıyafet ayrı edep ayrı bisey bir kadın acık giyindi diye edepsiz olmaz zaten acıklıkta degisiyo kisiden kisiye herkesin kadinin kiyafetinde aciklik kavrami farklıdır ozellikle yasli dedikoducu teyzelerde bence sort kalcayi kapatıp kalca bitiminden bacaga dogru olan yerdeyse veya daha uzunsa gayet iyidir göğüslerdede fark etmez yani zaten göğüs dekoltesi yakısıyo genelde kadınlara öyle yani

0
    0 Yorumla
  • Blackspot
    Blackspot Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    8 ay

Sadece kapalı giyimle edep olmayacağı gibi açık giyinmekle de edepsizlik olmaz. Fakat her yere uygun bir giyim tarzı vardır. Ve bunlara uymak toplumsal bir gerekliliktir diye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • TaşDuvarlar
    TaşDuvarlar Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    8 ay

Giyim edebin her şeyi değildir ama kesinlikle büyük bir parçası.

3
    0 Yorumla
  • Ergun7741
    Ergun7741 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 87%
    8 ay

Edep giyimle olmaz, ne edepsizler var öğle kuşağı programlarında gördüğümüz gibi başı kapalı boğazı kapalı

1
    0 Yorumla
  • qüneşinsahibi
    qüneşinsahibi Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    8 ay

Giyimle edep oluosa esrayla mugedekilerden bize kalmaz o edep 😄😄😄

2
    0 Yorumla
  • buttercupie
    buttercupie Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    8 ay

Edeple alakalı değil ama hangi insanlarla muhatap olup, hangi ortamlarda bulunacağını belirliyor bir tık. 🤏

0
    0 Yorumla
  • Ritchson m
    Ritchson Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    8 ay

Giyinmesini bilen kadın vardır bilmeyen vardır bi ince nokta var onu geçerse giyimin edeple alakası olabilir

0
    0 Yorumla
  • vinayta
    vinayta Takip Et
    Xper 5 Yaş: 18 , eic 100%
    8 ay

edebi edepsizlerden ogrenmek tercihim degil, abarti dekoltesi olmadigi surece de edepsizlik oldugunu dusunmuyorum

0
    0 Yorumla
  • MmartKedisi
    MmartKedisi Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 92%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 779 cevap paylaştı.

Yani, karşındaki sana bakınca aklına ilk gelen şey ''şu kızı bi s*ksem'' düşüncesiyse, evet giyimde edep sınırı aşılmıştır demektir :/

0
    0 Yorumla
  • Bir-Yaz-Esintisi
    Bir-Yaz-Esintisi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 100%
    8 ay

Alakası Yok nereden çıkardın ha şunu deyim kim ne derse desin tın benim için bende uzun saçlı Bir erkeğim salla

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    8 ay

Fazla kısa

Afedersin de yani seyin gozukmesine 1 milim kalmis

Bu kadar da kısa giyinilmez vulgar gozukuyor

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      8 ay

Giyinilmez olsaydı giyemezdim, ama giymişim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      8 ay

Aferin sana helal

Yorumla
  • ruby87
    ruby87 Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 31%
    8 ay

Istediğini giyersin edep ne kiyafette ne bacak arasında.

1
    6 Yorumla
    • Adı_yok1
      Adı_yok1
      8 ay

Nerededir?

Yorumla
    • ruby87
      ruby87
      8 ay

Toplumun zihinindedir. Toplum sapık değilse hiç bisey olmaz. Eğer kadının giyiminden tahrik oluyorsan sorun tamamen sendedir.

Yorumla
    • Adı_yok1
      Adı_yok1
      8 ay

Edep in kelime anlamı nedir biliyormusun?

Yorumla
    • Adı_yok1
      Adı_yok1
      8 ay

Ya da ben bir düğüne sadece üzerimde donla gitsem veya sokakta boxerla gezsem bu edepsizlikmidir?

Yorumla
    • Adı_yok1
      Adı_yok1
      8 ay

Veya bir baba yetişkin kızlarının yanında dal testis gezse bu edepsizlik midir? Madem edep ne kıyafetten ne de bacak arasında! Bu da edepsizlik değil senin yorumuna göre

Yorumla
    • ruby87
      ruby87
      8 ay

Konu toplum içinde çırılçıplak gezmek değil, insanların giyiminden ahlak ölçmekle ilgiliydi. Uç örneklerle konuyu çarpıtmak yerine neyi savunduğumuzu konuşalım.

Yorumla
  • hayalecrin
    hayalecrin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 100%
    8 ay

olur abla niye olmadın nerede ne giyeceğini bilmeli insan

1
    1 Yorumla
    • Poyrazefe2531
      Poyrazefe2531
      8 ay

@hayalecrin açık olmak kötü mü

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    8 ay

Edep ve adap ikisi bir olmalı bu da adaba girer bence. Adaplı olmak lazım yerine göre bence.

1
    0 Yorumla
  • Dominant1adam
    Dominant1adam Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 627 cevap paylaştı.

Belki biraz yansır.. Ama çok edepli rahat giyinenler.
    Ahlaksız kapalılar da gördük

0
    0 Yorumla
  • eskilerdentuba
    eskilerdentuba Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    8 ay

Edep kapsamlı bir davranış sözle, giyimle, davranışla elbette mümkün.

0
    0 Yorumla
  • huzunluyurek
    huzunluyurek Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 499 cevap paylaştı.

Evet, olur. Giyim, insanın edebini ve saygısını yansıtır

0
    1 Yorumla
    • ali262626ali
      ali262626ali
      8 ay

acik giyinenler edepsiz midir o zaman?

Yorumla
  • Bahtıgüzel00
    Bahtıgüzel00 Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 99%
    8 ay

Olur. Her şeyin aşırısı psikolojik sebeple oluşan bir farkındalık yaratma durumudur çünkü

0
    0 Yorumla
  • ƊØLƲNÂƳ
    ƊØLƲNÂƳ Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 818 cevap paylaştı.

Evet olur, erkeklerin günahları sizden sorulacaktır..

0
    6 Yorumla
    • dosemi
      dosemi
      8 ay

Bu inançlar bitmeli. Herkes kendi nefsinden sorumludur.

Yorumla
    • ƊØLƲNÂƳ
      ƊØLƲNÂƳ
      8 ay

Herkes kendi nefsinden sorumludur evet ama tahrik edici kıyafette giyilmez

Yorumla
    • ƊØLƲNÂƳ
      ƊØLƲNÂƳ
      8 ay

İki tane lolipop şekeri al, biri açık olsun diğeri kapalı, koy camın kenarına sinekler hangisine gelecek

Yorumla
    • dosemi
      dosemi
      8 ay

İki tane kedi koy biri aç olsun biri tok. Karşılarına da kapalı et koy. Bak bakalım kapalıyı hangi kedi parçalayacak.
      Sizin bu inancınız açlık getiriyor yokluk getiriyor, taciz tecavüz getiriyor.

Yorumla
    • ƊØLƲNÂƳ
      ƊØLƲNÂƳ
      8 ay

Biz edep diyoruz sen beni tecavüzcü yaptın

Yorumla
    • dosemi
      dosemi
      8 ay

😂 Herkesin edebi kendinedir. Edepliysen sen ne mutlu sana. Bakmazsın. Ama edepsizsen tesettür giyene de tecavüz edersin. Bunlar doğru değil. Ortaçağ kafası bunlar. Kurtulmak lazım.

Yorumla
  • KayipPsikopat_3
    KayipPsikopat_3 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Alakası yok edep ayrıdır giyim ayrıdır... Yani açık konuşamıyorum ama giyimle edep olmax

0
    0 Yorumla
  • erdem81181
    erdem81181 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 50%
    8 ay

Yani giyime bağlı koşullar kesinlikle bağlantısız diyemeyiz bence

0
    0 Yorumla
  • romantizmbeyi
    romantizmbeyi Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 108%
    8 ay

Niye evlenip ev hanımı olma gibi bir hayalin var mı

0
    0 Yorumla
  • XG10AV
    XG10AV Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 792 cevap paylaştı.

Giyimle edepli görünebilirsin ama edepli olduğunun garantisini veremezsin.

0
    0 Yorumla
  • Aloneman13
    Aloneman13 Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 69%
    8 ay

Olur tabi giyimi yerinde olmıyan edebi eksik kalmıştır

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    8 ay

evet alakalı. ama her kapalı giyinen de edepli olacak diye bir şey yok

3
    0 Yorumla
  • fefegoestogum
    fefegoestogum Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    8 ay

insanin icindeki edep ahlak giyimle olculmez ama turk toplumunda olculur yasadigimiz topluma kulture gore ayak uydurmak gerekiyo yoksa genelde kadinlarla ilgili yanlis yorumlar yapiyolar daha erisilebilir kendini sunuyo olarak algiliyo canım

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    8 ay

Bence hersey ortamına göre olmalı. Tatil beldesinde birçok şey giyilebilir ama Anadolu’nun bir şehrinde gelip insanların gözüne sokarak minicik giyinmek bence hem kişisel olarak rahatsız edici hem de insanları rahatsız edebilir

2
    0 Yorumla
  • ali262626ali
    ali262626ali Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    8 ay

Turkiye de evet :) disarida pek onemsemiyorlar. Cunku senin ne yasadigini bilmiyorlar :) ama seninle tanismak isteriz, fizigin guzel ve kombinlerin harika ;)

0
    0 Yorumla
  • blueblup
    blueblup Takip Et
    Xper 4 Yaş: 20
    8 ay

Olmaz tabikide herkes istediğini giyer bu kişinin edepli ya da edepsiz oldugu anlamına gelmez tamamen karakterislik bir durum

1
    0 Yorumla
  • kanarya001907
    kanarya001907 Takip Et
    Master Yaş: 56
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 417 cevap paylaştı.

Bazı kıyafetler baştan çıkarıcı davetiye gibi oluyor

0
    0 Yorumla
  • 1ruvyda
    1ruvyda Takip Et
    Xper 1 Yaş: 18
    8 ay

giyimle edebin bi alakasi oldugunu pek dusunmuyorum cenazede vs mayo giymedigin surece acıklık seni edepsiz yapmicagı gibi kapalıyıda edepli yapmaz

0
    0 Yorumla
  • mihribann1
    mihribann1 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 32%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 537 cevap paylaştı.

Türkiye de öyle maalesef

1
    0 Yorumla
  • ilgiManyetiği
    ilgiManyetiği Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 100%
    8 ay

Aşırı çıplaklığı sevmiyorum.

1
    0 Yorumla
  • Fttttttt
    Fttttttt Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    8 ay

Herşeyin bir edebi vardır giyiminde aynı şekilde

4
    0 Yorumla
  • palermo00
    palermo00 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27
    8 ay

Açık giyinenler genelde güzel olmayıp kendini güzel gösterme amacıyla bu duruma düşüyorlar

0
    0 Yorumla
  • Charmingboyxx
    Charmingboyxx Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    8 ay

Fiziğin harika,, burcun 🦁 veya yay belki oğlak

0
    0 Yorumla
  • lunlunlunlunaaaa
    lunlunlunlunaaaa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    8 ay

Alakası yok kadın bedenini daha rahat kontrol edebilmek için uydurulmuş bir şey

0
    0 Yorumla
  • ForzaBey
    ForzaBey Takip Et
    Xper 3 Yaş: 35
    8 ay

Muhteşem popo heleki avuçlaması çok zevkli olurdu birde döşemesi

0
    0 Yorumla
  • Alevikızııı
    Alevikızııı Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    8 ay
    Moda & Stil konusunda 651 cevap paylaştı.

İman ve paranin kimde olduğunu bilemezsin

2
    0 Yorumla
  • Beyazby
    Beyazby Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    8 ay

Olur cok acik bu giyim

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      8 ay

🌸

Yorumla
  • Nobody07
    Nobody07 Takip Et
    Yoda Yaş: 22 , eic 100%
    8 ay

hiçbir şey giymeseydin. Zahmet olmuş

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      8 ay

Abartma

Yorumla
    • Nobody07
      Nobody07
      8 ay

Abartma diyor ya vatanımız elden gitmiş

Yorumla
  • intikam_vakti
    intikam_vakti Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    8 ay

Olmaz ancak bunu bu kadar abartmanin da anlamı yok

1
    0 Yorumla
  • CrayzMan06
    CrayzMan06 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 98%
    8 ay

Mmm fiziğine aşık oldum 😘

0
    0 Yorumla
  • ssezzerss
    ssezzerss Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    8 ay

giyimle ölçülebilir bir şey değil

0
    0 Yorumla
  • espressobey
    espressobey Takip Et
    Bilge Yaş: 25 , eic 100%
    8 ay

Çıplaklık ilerilik olsaydı ormanda felsefe doğardı

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (70)
Devamını Gör(115)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Giyim ile edep olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Elbise olur mu? 56 cevap verildi
Kiyafetim modaya uygun muu? 53 cevap verildi
Nikahta elbise giymek? 11 cevap verildi
Zayif olup acik giyinmek? 6 cevap verildi
Frapan giyim nasıl olur sizce? 20 cevap verildi
Çokmu açık kıyafet? 22 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bu makyaj bana yakışıyor mu, kırmızı ruj ten rengime gider mi?
  • Şöyle değişik bir kedi aldım isim önerisi rica ediyorum?
  • Tekirdağ'da tekel bayisi açılışının imam ve dualarla yapılması sizce caiz mi?
  • Seni anlamayan birine hala kendini anlatmaya devam edermisin?
  • Hadisenin şu “delirdim geceleri” şarkısını beğenip dinleyenlerin kulağında sizce sorun var mıdır?
  • Diricus Du Plessis & Kamaru Usman karşılasmasının kazanını sizce kim olacak?
  • Market siparişimi şu an verip sadece iç çamaşırıyla kapıya çıksam ne olur?
  • Geçinilmesi kolay biri misin?
  • Aşk bitince ne kalır?
  • Gözlük takıyor musun?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨