Bu soruyu tamamen alıntılayarak soruyorum... Okuyup kendi görüşünüzü belirtir misiniz?
Alıntı yorum: "Şimdi hatırladım bu çocuk modanın cinsiyetin üstünde oldugunu savunan, istediğini giymesini savunan biri. Erkek kıyafeti, kadın kıyafeti olmamalı sadece kıyafet olarak bakılmalı diyodu. Çok tepki almıştı. Tüm dinler karşı çıkmıştı. Üstüne üstlük küresel sermayenin oyunu oldugu falan söylenmişti. Valla oyun için ticaret içinde olsa bence yakışıyo. Neden bir erkek etek giyemesin. Neye kime göre yasaktır arkadaş. Yarın etek giyip gitsem işe :)) ne olur mesela. Öldürmeyeceklerini bilsem giyerdim. Çok saçma geliyo bu konu."
İşte bahsi geçen yakışıklı...
Tabiki fotoğraflar konuda bahsi geçen tepki çektiği fotolar, erkek kıyafetli halleri de mevcut...
Haklısınız Bende kıyafette özgürlüğü savunan biriyim Açıkçası bir crossdresser olarak bayan kıyafetlerinin hem şıklığını seviyorum hemde ber bir modelin rahat ve güzel olduğuna inanıyorum Resimdeki erkeğe giydikleri kıyafetler çok güzel olmuş bende sevdim ve beğendim. Evet haklısın toplum bizleri kabul etmiyor Bende çok isterdim rahat ve özgür olabilmeyi. Bir elbise ve rahat ve gün içinde giymeye uygun şık bir etek giymek ve birlikte rahat ve ya severek giyebileceğim topuklu bir ayakkabı ya bot , çimme giymek harika olurdu Ve bu etek olsun elbise olsun renkleri ile uyumlu ince çorap ya da güzel desenleri olan bir tayt la kombinlemek çok hoşuma gider. Şu an bu isteğimi evde kısmen yaşıyor olmam bile çok üzüyor beni. Evimde olsun her gün etek giymek çok istiyorum. ya da sevdiğim beğendiğim elbiselerim olmasını istiyorum. İç giyimde de rahatlığı severim dantelliler çok zariftir. özellikte kalçamda güzel duran modelleri çok beğeniyorum.
Olmamalıdır. Cinsiyeti maddeleştirmek homofobik bir yaklaşımdır. 'Adam gibi giyinmek' lafının arkasındaki gizli nesne olan kıyafet nedir örneğin? Takım elbise mi? Smokin mi? Şort mu? Gömlek mi? Kime göre, neye göre 'erkek' kıyafeti bunlar?
Kadınlar da 'maskülen tarz' adı altında bu 'erkek' kıyafetleri giymektedirler pek tabii. Onlar da 'kadın gibi' mi giyinmelidirler o zaman? Onlara da mı tepki göstermek gerek?
Bir milletin kültüründeki kilt'e 'şuna bak etek giyen erkekler ehühehe' sığlığıyla yaklaşan insanımızın bu homofobiden kurtulması için daha bir kaç yüzyıl var.
Son olarak şunu soruyorum: la bu adam size ne etti kardeşim? Size ne?
resimleri görmeden önce olsaydı katılıyordum düşüncene ama resimlerden sonra bence cinsiyeti olmalı en azından aynı giysileri giymemeliler benzerlikler olabilir ama düşünsene bir mağazadasın ikimizde aynı anda bir elbise görüyoruz ve elimizi aynı anda atıyoruz ve ilk ben gördüm diye tartışıyoruz ya da bir erkekle pişti olmamak için bence en azından böyle olaylarla karşılaşmamak için bile cinsiyeti olsun kıyafetlerin
Olayın o kadar büyüyeceğini sanmıyorum :) Sırayla denerdiniz, kime yakışırsa o alırdı... Sana tavsiye, ilk o denesin ve sen yorum yap, tam olmadı gibi deyip aklına soru işareti koydun mu etek, elbise senin olmaya yakındır :P
yani bacaklarını gördüm de yakışmış, yakıştırmış. cinsiyet ayrımının olmasına katılmıyorum kimsenin görüşüne saygısızlık da edemem. zaten bu serbestlik verildiğinde (!) -verildiğinde demek çok acı- istemeyen, kendine yakıştıramayan giymez. ben bir kızım ve erkek giysilerini rahat buluyorum, giyiyorum. erkeklerin kadın giyimini şık bulup da giymesi en az benim sebebim kadar normal sonuçta.
Ben bir erkeğim kadın gibi davranmıyorum yani diğer erkeklerle aramda hiç fark yok sadece kadın kıyafetlerini giymeyi seviyorum. Etek, sütyen , elbise bunların hepsini evde tek olduğum zamanlar gizli gizli giyiyorum. Ve bundan da çok zevk alıyorum.
Hayır yine erkek gibi hissediyorum. Ama etek bana çok çekici geliyo neden se. Mesela sabah okula giderken etek giymiş kızlar görüyorum hep özeniyorum onlara. Ama sadece mini etekleri seviyorum uzun etekleri sevmiyorum.
Etek nedense bana çok değişik geliyo yani etek giymiş erkek felan görsem internette vaay be adamdaki cesarete bak diyorum. bir de bu etek ve kadın kıyafetlerinden uzak durmak istiyorum artık ama yapamıyorum
Erkekler etek giymesin münkünse, elbise falan da :D Ama biz de pantolon giyiyoruz, eğer pantolon erkek kıyafeti olsa biz kalırız. Sonra bazen erkek reyonundan da tişört alıyoruz. D Olmasın ya bence :D
Koz değil :D Ciddiyim ama ben. Senin hayatın, senin tercihin. Ama biz bile sokağa mini etekle, şortla çıkınca o kadar laf ederken millet, bir erkeğin böyle giymesi daha büyük olay olur.
Cinsiyeti olmamalı çünkü mesela erkeklerin giyindiği pantolonları giyiyoruz örnek verecek olursak. Ve fotoğraftaki adamın giydikleriniben giyinsem yakışmaz onda çok güzel durmuş. :D
elbise ince bele yakışır etek pürüzsüz bacağa yakışır ince kola dar omuzlara yakışır bunlar kadınlara özgü şeyler erkeklerde ne olursa olsun hoş durmaz. topuklu da kalçayı çıkık gösterir bu da kadınsı bir şey ayrıca erkeklerin giyecek çeşiti de çok kısıtlı değil kendileri kısıtlıyorlar farklı kombinlemeyi bildikten sonra gayet de fazla.
Ben mutlaka eteğinizi, elbisenizi giyelim demiyorum ama bizdeki seçenekler o kadar çok fazla değil bence... Elbiseler için vücut oranlarından bahsetmişsin ama zaten etek giyecek olsak gerekli özeni gösterir erkekler :)
Saygı duymalı evet ama böyle "iğr..." kelimesini kullanınca pek hak etmiyorlar bence... Önce sen saygı duymalısın, duyarım derken bile hakaret ediyorsun, hani nerede saygı?
Bak bizim okulda eski lisede kız gibi bir çocuk vardı Ben onunla iyi anlaşırdım böyle kadın gibi giyiniyodu bazen Bence bir sorun yok ortada anlıyomusun? Onuda rencide etmedim hiçbi zaman İyi bir çocuktu ağzı iyi laf yapıyodu çok zekiydi ama boş konuşuyodu
Asıl gerçek ne biliyomusun? Bunu Allahın istemediği Ne dersen de Allahın sana sunduğu hayatı yaşamak zorundasın eksiğiyle fazlasıyla seni anlamam zor belkide çünkü ben öyle hissetmiyorum Ama dinde olması gerekende bu Hepsinden önce ilk soru Sen Allaha inanıyormusun? İnanmıyorsan zaten bu (kısıtlamalar) sana yanlış gelecektir
Başka bir konuda senin ne istediğindir İnsanlar hep bişeyler söyler sadece seni küçümsemek amaçlı gelen yorumları göz ardı etmeyi öğrenmelisin İnsanların geneli boş konuşur yargılar herkezi kendi gibi görmek ister
Bazıları ise yapılan yanlışı görür sana doğrusunu söyler ama seni yargılamadan küçümsemeden
Sen genede kendi bildiğini yapmakta özgürsün
Ama şimdi sokağa çıkar ona buna sarkarsan böyle düşünmeyenlerin hakkına gasp etmiş olursun
ya da bu şekilde propaganda yapıp doğallığa aykırı davranılmasını teşvik edersen
Farklı değerleri yok mu sayalım yani başkalarının kalıplaştırdığı düzeni korumak adına? Kişi düşünceleri kadar vardır, kimseyi yok sayamayız... İşi sadece dini boyuta göre değerlendirmekte çok doğru gelmiyor bana... Yanlış demiyorum ama doğru bir yorum da olmaz...
Farklı değerler derken kendinimi kast ediyorsun? Yok saymayalımda bunu kendin için istemek başka çoğunluk için istemek başka Sana tuhaf gelebilir ama Bu tıpkı eroyin kullanıcısı ve satıcısı olayına benzer Biri kendini zehirler diyeri herkesi
Eğerki Allaha inanıyorsan bu dünyadaki düzenin tek bir din üzerine kurulduğunu kabul etmen gerek Ve din hayatın kanunudur Yoksa dinler ne için var Dinlere ne gerek var? Ölümden sonraki ebedi hayata inananlar bu dünyaya ne için gönderildiklerini bilirler Ama yapamazlar oda bambaşka bir konu
İnsana insan gibi davranmadıkça ne desek boş aslında... Kim neye inanırsa inansın, iş kendi çıkarına gelince kimse dediğini yapmıyor, her şey lafta kalıyor... Tartışılması gereken çok şey var ama biz daha tartışmanın sözle yapılması gerektiğini öğrenememiş bir milletiz... Herkesin dünyası kendine diyelim...
En İyi Cevaplar