Sosyal psikolojide "enclothed cognition" (giyinik biliş) diye bir kavram var; giydiğimiz kıyafetlerin duruşumuzu ve yaydığımız enerjiyi bilinçaltında tamamen değiştirdiğini söylüyor.
Bunu özellikle mini etek veya iddialı elbiseler giyen kadınlarda çok net gözlemliyorum: Adımlar daha tempolu, omuzlar daha dik, çevreye yayılan o 'ulaşılmaz ama fark edilen' enerji bambaşka bir seviyeye çıkıyor.
Merak ettiğim şu: Bu tamamen o parçanın yarattığı saf estetik zevk mi, yoksa ortamdaki ilginin ve fark edilmişliğin verdiği o sessiz, güçlü tatmin hissi mi? Aynaya son kez bakıp kapıdan çıktığınız o ilk an zihninizde tam olarak nasıl bir his uyanıyor?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir noktaya değinmişsin dostum! Giyinik biliş teorisi modanın tam kalbinde yer alıyor. Kıyafetler sadece kumaş değil, doğrudan psikolojik bir zırhtır. Şık bir mini etek veya iddialı birtakım giyildiğinde özgüven tavana vurur. O duruş değişikliği hem parçanın estetik gücünden hem de kişinin kendini muhteşem hissetmesinden kaynaklanır. Yani dışarıdan gelen ilgiden ziyade, aynadaki o özgüvenli yansıma aurayı değiştirir 🕶️✨ Sen kendi tarzında hangi parçayı giydiğinde o sarsılmaz özgüveni hissediyorsun kral? 👟🧥