Saçımı Brezilya fonu yaptırmak istiyorum ama pırasa gibi kafama yapışık bi düzlük olmasından korkuyorum. Gerçi saçlarım gür ama korkuyorum ve canım kıvırcık yapmak isterse ne yapacağım? Kıvırcık maşası kullanamayacak mıyım yaptıranlar bilgilendirsin ama lütfennn?Brezilya Fönü Nedir Nasıl Yapılır, Kıvırcık Saçlar Mümkün mü?
Brezilya fönü yaptırdıktan sonra dilersem arada maşayla kıvırcık yapabilir miyim?
Saçlar, zamanla birçok sebeple yıpranır ve eski gür, canlı, parlak halini kaybeder. Kırılgan, mat ve sert bir saç haline gelen saçlar için Brezilya fönü bir kurtarıcı olabilir. Brezilya fönü sayesinde saça ihtiyacı olan keratin ve doğal yağlar uygulanır. Böylece saç kaybettiği nemi, hacmi, canlılığı ve parlaklığı geri kazanır. Her saç tipine uygulanabilir. Brezilya fönünün saç derisi hastalıklarına ve saç dökülmesine de iyi geldiği biliniyor. Bu işlem sadece hamile kadınlara tavsiye edilmez! Brezilya fönü, kalıcı saç düzleştirmenin diğer adıdır. Saçların uzun süre düz kalmasını sağlar. Genelde kalın telli, kıvırcık saçlı kişiler tarafından tercih edilen bir işlemdir. Kıvırcık saçın düzleşmesini sağlar, tülerip kabarmasını önler.
Brezilya fönü nasıl uygulanır?
Brezilya fönü nasıl uygulanır?
Öncelikle saçlar tuzsuz ve arındırıcı bir şampuanla yıkanır. Hafif nemliyken onarıcı keratin serum saça boya gibi komple sürülüp yedirilir. Bu işlem sonrası saça fön çekilip kurutulur ve saç iyice düzleştirilir. İşte bu kadar! Bu görüntüyü 6 ay kadar kullanabilirsiniz. Bu süreçte saçınızı ılık suyla yıkamanız önemli. Brezilya fönünün etkisini uzatmak için ilk işlemden 2 gün sonra saçınızı yıkayın ve sülfatsız şampuan kullanın.
Brezilya fönü ne kadar kalıcı, zarar verir mi?
Brezilya fönü ne kadar kalıcı, zarar verir mi?
Brezilya fönü genel olarak 6 ay kadar kullanılabilir. İşlem süresi 2 - 3 saattir. Her türlü saça uygulanabilir. Uygulama sırasında fönün sıcaklığı 180 - 200 dereceyi geçmemelidir. Bir de keratin serumun formaldehit oranının %4'ü geçmemesi gerekir. Aksi takdirde saçlarınız zarar görür. Ama bu koşulları sağlayabilirseniz doğru keratin yüklemesi sayesinde fayda görürsünüz. İçeriğindeki proteinler sayesinde saç beslenir. Brezilya fönü yapılan saçlara daha sonra maşa yapılabilir.
Brezilya fönü fiyatları ne kadardır?
Brezilya fönü fiyatları ne kadardır?
Brezilya fönü (kalıcı fön) fiyatları kuaföre göre de değişebilir. Bunun dışında fiyat kullanılan malzemenin kalitesine, saçın uzunluğuna ve hacmine göre 400 TL ile 1200 TL arasında değişmektedir.
Evde Brezilya fönü çekilir mi?
Evde Brezilya fönü çekilir mi?
Aynı şekilde uygulama yaparsanız Brezilya fönünü kendiniz evde de uygulayabilirsiniz. Çok kolaydır.
Önce saçınızı tuzsuz şampuanla yıkayıp iyice arındırmalısınız.
Sonrasında saçlarınız hafif nemliyken keratin serumu tüm saçınıza sürüp yedirin.
Fırça yardımıyla dümdüz bir şekilde fön çekerek saçınızı kurutun.
1 saat bekledikten sonra saçları sadece ılık suyla yıkayıp keratini arındırın.
Saçta kalan keratini tekrar aynı şekilde fön çekerek kurutun.
Kaliteli bir keratin kullanırsanız fön sırasında duman ve koku olmaz.
2 gün boyunca saçınızı yıkamayın, toplamayın, herhangi bir aksesuar kullanmayın.
2 gün sonra saçınızı tuzsuz şampuanla yıkayıp kurutun. Kendi kendine kurusa da aynı etkiyi görürsünüz.
4 gün önce arkadasımla brezılya fönü malzemelerini alıp evde kendımız yaptık. Ortalama 3 saat sürdü ve normalde 3 günde 3 kez duzlestırmek gerekırken ben sadece 1,5 gün bekledim iki kez düzleştirdim sonra yıkadım. Sonuç beklediğimden de iyi sadece kurutup cıkıyorum. Saçlarım açma işleminden aşırı yıpranmıştı, kestirdiğim halde yanmış yerler tamamen gitmemişti o yüzden her yıkamadan sonra mecburen düzleştiriyordum oda daha çok zarar veriyordu. şu an çok rahatım saçlarımı sadece fön makinesini yukarıdan tutup tarakla kurutup cıkıyorum düzleştirici kullanmış gibi oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim
bende bu pazar günü yaptırıyorum kendi kuaförümden bilgi aldım saçına dalgalı fön ve maşa yaptırabiliyormuşsun ama brezilya fönü yaptırırken alıcağın saç kremini ve şampuanı kullanman gerekiyormuş ayrıca istersen boyatabiliyormuşsun bile çünkü benim saçlarımda boya var 6 ay dip boya yaptırmamak gibi bir şansım olmadığı için sorun yok diye bilgi aldım.
bende fırsatlardan aldım kuaföre telefon ettim randevu almak için adam krem ve şampuanı söyledi 55 tl krem 55 tl şampuan sonra kendi kuaförümü aradım dedim böyle böyle oda doğru dedi fiyatları 50-55 tl arası dedi kremini almak zorunda değilsin ama şampuanı mutlKA AL DEDİ YANİ FIRSATLAR ÇOK DA FIRSAT DEĞİL BİDE KAVİTASYON ALDIM AMA ONUN İÇİN ORAYA GİTTİM BİŞEY DAHA YAPILMADAN O TEK BAŞINA İŞE YARAMIYORMUŞ 175 TL DE ORDA ÖDEDİM 6 SEANS TA ÖYLE ALDIM YANİ FIRSATLAR PEK SÜPER DEĞİL.
allah askina yaptirma ya..türkiyede saclarinin b*kunu cikariyorlar..üstelik..ya inanamiyorum..canim saclarini resmen darbeliyorsun,gür saclarin varmis ,biraksana dalgali,ahenkle dans etsinler,ne gerek var o güzelim saclarini atesten sicak demirle yakmaya...
hic ve hic tavsiye etmem..saclarin sonra kiriliyor,eskimis ve yumusak degil paslanmis tel gibi duruyor.
bende doga ürünleriyle besle ve birsey yapacaksan dalga yap.:((
tabi ki yapabilirsin bende 2 hafta sonra yaptırmayı dusunuyorum, bu konu hakkında baya sordum kuaforume, yaptırdıktan sonra her urlu islemi yaptırabilirmissin. O yuzden icin rahat olsun :)
Ben yaptirdim cok memnunum boyle guzel seyi nasil daha once kesfetmedim diyorum ve devamlida dusunuyorum yaptirmayi. duz olmuyor diyen profosyenel ellerden gecmedigi icindir