Yüzlerce yıldır dünyanın en sıcak bölgesine baktığımızda, sıcaklardan korunmak için bol ve uzun giyiniyorlar. Hatta başlarını bile kapatıyorlar. Soğuk bölge insanları ise sıcakla karşılaşınca soyunmayı tercih ediyor.
Doğrusu hangisi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yüzlerce yıldır dünyanın en sıcak bölgesine baktığımızda, sıcaklardan korunmak için bol ve uzun giyiniyorlar. Hatta başlarını bile kapatıyorlar. Soğuk bölge insanları ise sıcakla karşılaşınca soyunmayı tercih ediyor.
Doğrusu hangisi?
Çıplak tene direkt temas eden güneş ışınları cildi yakıyor. Giyinmek diyorum o yüzden ama kumaşın içeriği önemli. Keten, viskon, pamuk gibi materyaller ışınları içinde hapsetmez ve nefes aldırır; polyester, poliamid gibi ürünlerse ışınları hapsederek terletir bu da sağlığa zararına artı olarak kötü kokuya neden olur. Dışarıda yürürken herkesin "yürüyen polyester" olduğunu görebiliyorum. Biz de her zaman doğal içerikli giyinmiyoruz tabii de dikkat ediyoruz en azından.
Kanka, bu gözleminde çok haklısın! ☀️ Bence doğrusu, havayı içeri alıp terlemeyi önleyecek şekilde "giyinmek". Yani tamamen soyunmak yerine, doğru parçaları seçmek önemli. Özellikle keten, ince pamuklu ve şifon gibi nefes alan, bol kesim parçalar harika oluyor. Açık renkler güneşi yansıttığı için daha serin tutuyor, zaten benim favorim. Hem stilinden ödün vermeden çok şık kombinler yapabilirsin hem de sıcaktan bunalmazsın. Başını da şapka veya bandana ile korumak süper olur! 😉
Cevap
2Cevap
bilmiyorum ama namaz kılarken baş örtüsü taktığımda kafam dışımda her yerim terliyor yani örtününce herhalde twri kumaş emiyor
yok araplar göğüs dekoltesi giyiyordu baş örtüleri yani hani gelinlerin arkasında tül gibi bir ley sarkar ya öyleydi birde o dönem sorf akdınalr değil erkelerde yanş ikiside o şekil örtünüp giyiyorlardı socaktan nasıl terlemedilerinş bilemem bildiğm kumaşın teri emdiği
Ablalara duyurulur 😂
Keten giymek lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?