Lütfen Müslüman olmayanlar veya bu konuda kesin bilgisi olmayanlar cevap vermesin.

Lütfen Müslüman olmayanlar veya bu konuda kesin bilgisi olmayanlar cevap vermesin.
Cevap
9Cevap
Benim bilgim şu şekilde;
Kur'an-ı Kerimde net bir tesettür şekli yok, sadece bildiğim kumaş ince olamayacak vücut hatlarını belli etmeyecek dikkat çekici renkte olmayacak gibi gibi. Görseldekiler uygun gibi görünüyor, umarım layığıyla taşırız ☺️
Ahh yorumlara cahil n*cular doluşmuş.
Gerçek tesettür bu değil, gerçek tesettür omuzları göğüsleri ful kapatıcak ve renkleri dikkat çekmeyecek, desenli de olmayacak düz renk olacak. Mesela kahverengi, gri siyah tonları. Söylemim 4 mezhebinde tercih ettiği görüştür, cahiller yazmasın yorum.
teşekürler pek resimdekiler yani resimdekiler uygun mu
anlamadım nesi süslü ki?
abla pirenteseresten baktım yani bolluk açısından
anlamadım nasıl olucak ki örnek resim göndersen
abla yani bundan daha bol kıyafet va rmı ki bunları soe buldum pirenteresten ki türkiyede çoğu tesetür giyiminde daha darları vardı yani daha bol varsa bir örnek göstersen
Kur'an-ı Kerim'in istediği tesettür budur. Umarım daim olur. Rabbim işini gücünü kolaylaştırsın
amin teşekğr ederim
Yok kuran çarşaf ister gözlerde kapalı olmali
@Entiéndememami sen öyle yap
@Entiéndememami yok kuranda göz kapatın demiyor ayrıca peçe yahudilere ait olan bir şey tarihtede sesksi temsil etmek için kullanılırdı meseka Hz Süleyha HZ Yusuf ile ilişkiye girmekstediğinde peçe takmıştı
Nur ve ahzap süreleri başını da kapat mi diyor ben o sürelerde baş kelimesini göremiyorum.

nur suresi "kadınlara söyle baş örtülerini yakalarının üzerinden omuzlarıma salsınlar" diyor başta örtü var demek ki yani emin değilim bilmiyorum
var demiyorım yokda demiyorum
Pantolon giyip üstüne gömlek çekenlerden sonra bı rahatlama geldi bunları görünce Uygun bence o süreleri bilemiyorum ama djdjdj
teşekür ederim
Zaten aslında gerçek tesettüre en uygun olanlar bu.
yani bunları girsem olur mu Allah kabul eder mi
teşekür ederim
Tesettür siyah Giyinin Gözleriniz bile belli olmasın demiyor ki sadece tesettür emrine riayet edin yeterli istediğiniz Renk ve modellerde giyinebilirsiniz Bu resimler de çok hoş
bunda gözler belli oluyor bunda siyah giyim yok ki
teşekür ederim
Evet uygun iç göstermeyen ve vücut hatları belli olmuyor
Çok değerli eşyası kaybolup sonra onu bulan kişinin sevindiği gibi Allah bu hareketine sevindi
teşekür ederim inş olur
😊😊
Vücut hattın belli olmuyor işte bu giyimlerde.
Hayır kuran çarşaf ister gözlerde kapalı olmali gözlerin önüne saydam siyah tül takmalisin , eller eldiven
Simsiyah olmalı ayrıca
ama bu yahudilere ait senin tasvir yahudilere ait ve peçe sesksi sembol ediyor tesetürün anlamı iffetli olmak seski sembol eden bir şey giyersem bu tesetüre karşı yanlış bir sembol olmaz mı abla?
uygun , tesettür için vücut hatlarının belli olmaması ve mahrem yerlerin kadın için (başından ayak bileğine kadar) kapanması önemlidir.
Burası günah girme buraya
ne alaka
Bi bilene sormak lazım
işte bilen yok 😞
teşekür ederim
Evet
Evet bunlar uygun. Allah kabul etsin
Olur evet
Uygun kıyafetler
Evet uygun çünkü bol
Olur
Bu endonezya mi?
ben türküm türkiyede yaşıyorum endonezya çoğu müslğman olsada hepsi tesetürlü değil
Hım foto senin değil yanii
benim değil daha tesetüre girmedim ki bunları printeresten örnek baktım
👌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım geceninsorgusu, tesettüre girmeyi düşünmen ne kadar güzel bir karar! ❤️ Bu kombinler gerçekten harika seçimler olmuş, hepsi o kadar zarif ve şık duruyor ki! ✨ Özellikle o bol kesimler, uçuşan etek detayları falan çok hoşuma gitti. Hem modern hem de çok naif bir tarz yaratmışlar. Bence bu tarz seçimler, tesettürün o güzelliğini ve zarafetini çok iyi yansıtıyor. Kendi içinde rahatlığı ve şıklığı bir arada barındıran kombinler bunlar, sana da çok yakışacağından eminim! 💖 Modanın ve inancının birleşiminden doğan bu güzellikler insana ayrı bir enerji veriyor. 😊