Hemşirelik öğrencisiyim okuduğum üniveriste maalesef sağlık bölümlerinden kontenjan açmamış acaba hukuk ile çap yapsam çok mu zorlanırım çıkar mi emin degilim şartları sağlıyorum çıkarsa acaba cidden sıkıntı ceker miyim
Bölümlerin çap şartları yok mu? Şu bölümden şu bölüme yapılabilir gibi..
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Var hukukta 125k siniri var ben o şartı sagliyorum gano olarak da farklı alan sarti 3.5 onu da sagliyorum %20lik dilimi de ve altta ders birakmama şartı da saglaniyor universiteden universiteye tabi şartlar farkli olabilir
Su bölümden su bölüme diye şart yok aslinda kontenjan açılır ve gerekli şartları sagliyorsan sene olarak ortalama olarak ders olarak siralama olarak yapilabiliyor
Acikcasi marmaradayim ve zor mu kolay mi olacagindan emin degilim 1. Sinif kolay atalatilir da ben hemsirelikte 3 4 olunca sıkıntıya gireceği açık siz olsaniz boyle adim atar miydiniz farkli fikirler ufkumu hic olmazsa gelistirir diye düşünüyorum
Millet çalışırken açık öğretim gibi hukuk okuyor bu yüzden yapılabileceğini düşünüyorum. Hukuk alanında ilerlemek gibi bir hayaliniz yoksa yani bunu da okuyayım diye okuyacaksanız girdiğiniz sıkıntıya değmez ama hukuk zaten okumak istediğiniz bir bölümse marmara üniversitesi iyi bir üniversite çift anadalla okumak güzel bir avantaj olur.
Direkt tanıdığım yok sadece ben hemsirelikten baska bolumlere gecis veya cap olayını arastirirken edindim bilgi. Acil afetten tut ebelige kadar gecis oluyor şartlar da bolume universiteye gore degisiyor aslinda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bölümlerin çap şartları yok mu? Şu bölümden şu bölüme yapılabilir gibi..
Var hukukta 125k siniri var ben o şartı sagliyorum gano olarak da farklı alan sarti 3.5 onu da sagliyorum %20lik dilimi de ve altta ders birakmama şartı da saglaniyor universiteden universiteye tabi şartlar farkli olabilir
Su bölümden su bölüme diye şart yok aslinda kontenjan açılır ve gerekli şartları sagliyorsan sene olarak ortalama olarak ders olarak siralama olarak yapilabiliyor
Hukukta pek çok üniversitede devam zorunluluğu yok, sizde de öyleyse yapabilirsiniz ama kolay olmayacağı bir gerçek.
Acikcasi marmaradayim ve zor mu kolay mi olacagindan emin degilim 1. Sinif kolay atalatilir da ben hemsirelikte 3 4 olunca sıkıntıya gireceği açık siz olsaniz boyle adim atar miydiniz farkli fikirler ufkumu hic olmazsa gelistirir diye düşünüyorum
Millet çalışırken açık öğretim gibi hukuk okuyor bu yüzden yapılabileceğini düşünüyorum. Hukuk alanında ilerlemek gibi bir hayaliniz yoksa yani bunu da okuyayım diye okuyacaksanız girdiğiniz sıkıntıya değmez ama hukuk zaten okumak istediğiniz bir bölümse marmara üniversitesi iyi bir üniversite çift anadalla okumak güzel bir avantaj olur.
Hemsırelıge nasıl yatay geçiş yapabilirim
Her okulun kendine özel şartları var bu şartları saglaman ve rakibinin az olmasini umman gerekiyor
Not ort ile oluyo mu
E tabi
Sana bu konuda birkaç bişy daha sorsam olur mu rahatsız ermicekswm
Buyur
Hemsırelıge yatay gecıs yapan tanıdıkların var mıydı kacıcıncı sınıftan başlıyorlar bi de en az kac olmalı ortalamam
Kac olsa sansım yüksek daha doğrusu
Direkt tanıdığım yok sadece ben hemsirelikten baska bolumlere gecis veya cap olayını arastirirken edindim bilgi. Acil afetten tut ebelige kadar gecis oluyor şartlar da bolume universiteye gore degisiyor aslinda
Hım hemsırelıkte ıgne be damar yolu acmayı kacıcını sınıfta ogretıyolar
Ben 1. Sinif 2. Dönem öğrendim yani 1. Sinif 2. Donemde staja ciktik hastanelere
Yatay geçişle gelen nasıl öğrenecek 1. Sınıfın sonunda oluyo ya
Almadigin dersleri alttan alacaksin muhtemelen o şekilde oluyor ebelik ile hemsirelik ayni degil farklı dersler var haliyle o dersleri alman gerekiyor
Ebelik okumuyorum. Ya ftr ya odyoloji gelecek onlardan geçmek istiyorum
Ftr geliyorsa hemsirelik de geliyordur?
Yok ya Hemsırelık gelmıyo bana maalesef🥲
İyi fikir knk
Sıkıntı şu eger cidden sekteye uğrayacaksa yapmasam iyi olur da fikir alasim var fena çıkmazdayım