15 gü

Sürekli çirkin denmesi normal mi, aile ve arkadaşlardan gelen görünüş eleştirileri özgüvenimi nasıl bitiriyor, bunu nasıl toparlarım?

Merhaba ben 19 yaşında bir kızım egolu bir insan gerçekten değilim ama insanların sürekli olarak bana çirkin diyeceği kadar aşırı çirkin değilim. Zaten çirkin insan yok, bakımsız insan var ama ben bakımımı da yapıyorum ona rağmen sürekli olarak özellikle erkeklerden sürekli olarak bir kötü yorum duyuyorum sürekli olarak, kuzenin, herhangi başka bir kız, arkadaşların, kız kardeşin senden çok daha güzel, yüzün iğrenç, çok çirkinsin, Çin'e benziyorsun ve daha beterleri, eski sevgilim de sürekli çirkin olduğumu söylerdi, arkadaşlarının da sürekli ona benim çirkin olduğumu söylediklerini söyledi. Hatta yengem bazen yüzüme yüzüme ya da yanımda benim kız kardeşim Merve’den bile daha güzel, özellikle benimle bir karşılaştırma yapılıyor ya da annem, teyzem vb ablası kilo alsa Merve’yi bile geçer sizce bir insan sürekli bunları duyarak psikolojisi bozulmaz mı? Yengelerim işte sürekli şey diyor senden çok daha güzel kızlar var, ben asla güzel olduğumu iddia etmiyorum, sormuyordum da içlerinden gelip bana bunu söylüyorlar hatta bir kere beni bir bebek ile karşılaştırdılar annem bile. Yakın arkadaşlarım da aynı şekil bana böyle yaptılar. Sosyal medya, dışarı vb hep aynı. Bu kadar çirkin ve yüze bakılmayacak kadar korkunç bir yüzüm mü var bilmiyorum buraya atmak isterdim ama bazı insanlara güvenmiyorum ve akrabalarımın görmesini istemiyorum sürekli dış görünüşüm hakkında eleştiri duyuyorum bunun normal olup olmadığını merak ediyorum içimi boşaltmak için buraya yazdım zamanınızı aldığım için özür dilerim iyi günler 🫶

Sürekli çirkin denmesi normal mi, aile ve arkadaşlardan gelen görünüş eleştirileri özgüvenimi nasıl bitiriyor, bunu nasıl toparlarım?