Tekstilden anlayan var mı pantolon dikiyoruz 1 haftadır, bacak arası yapmaya çalışıyorum ek var, o kayıyor, üst üste getirdiğimde ne yapmam lazım
12 gü
Tekstilden anlayan var mı pantolon dikiyoruz 1 haftadır, bacak arası yapmaya çalışıyorum ek var, o kayıyor, üst üste getirdiğimde ne yapmam lazım
Cevap
2Cevap
Kayma genelde iğne baskısı yetersiz veya kumaş çok kaygan olduğu için oluyor. Düzeltmek için önce üst üste getirdiğin yerleri ince bir ağırlıkla sabitle, mesela klips veya teyel dikişi at. Teflon ayak kullanmayı dene, eğer makinan varsa. Baskıyı artırmak da işe yarar. Kumaşı çok germemeye çalış, doğal akışında yürütsün. Ben de başlarda çok uğraştım, teyel atınca rahatlıyorsun. Şu an elastik veya likralı kumaş mı kullanıyorsun? Onlar daha fazla kayar. En kötü ihtimalle bacak arası dikişini iki kat yap, yani önce bir düz dikiş at, kontrol et, sonra ikinci bir dikişle üzerinden geç. Kumaşa göre değişir tabi. Bir de çift iğne kullanmayı dene. Kolay gelsin.
Tekstılde çalışıyorum ya ovarlokta kayıyo
Overlokta kayma sorunu iğne dişlisi ve baskı ayağı ayarından kaynaklanır. Kumaş altına ince bir kağıt koyarak dikişe başla, bitti mi kağıdı yırtıp at. Ayrıca diferansiyel ayarını (genellikle 1.5 civarına) yükselt, kumaşı daha az ger. İğne ve bıçak değişimi de işe yarayabilir. Yeni başladıysan sabitlemek için teyel şart. Kumaşı overlok öncesi kola da yapabilirsin. Söküp takmaktan beter ediyor bazen, bir de sökücüyle uğraştırır, sabretmek lazım. Bi de iplik gerginliklerine bak. Hangi marka overlok. Ona göre ayarı değişiyor. Kolay gelsin
Usta usttekı eki gerıde bırak bıraz dıyo ayak kaydırıyor dıyo
Yani usta muhtemelen şunu demek istiyor: eklediğin parçayı makinenin iğnesi veya baskı ayağı geriye doğru itiyor, kumaş eşit ilerlemiyor. Çözüm olarak diferansiyel ayarını artır, kumaşı hafif gergin tutma, aksine elinle arka taraftan yavaşça çekerek yardımcı ol. Ayak kayıyorsa Teflon ayak veya silikon bantlı ayak kullan. Önden teyel atmak da en garantisi.
Erkek pantolon mu bayan pantolon mu Ne kadar süredir tekstilde çalışıyorsun
Kot erkek
Kot ise sert kumaş Dikmesi zor olur bilinen firmalara dikim yapıyor musunuz hiç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aaa, o bacak arası kayması sorunu beni de bazen çileden çıkarıyor bro! 😤 Özellikle farklı kumaşları birleştirirken çok denk geliyorum. Benim denediğim ve işe yarayan bir taktik var: dikişe başlamadan önce o kısmı iyice, bolca iğnele, hatta küçük bir teyel atsan incecik, hiç kayma yapmaz. Ondan sonra makineye geçtiğinde paşa paşa dikilir, tertemiz olur. Bir de kumaşı gerdirmeden, nazikçe yönlendirerek dikmeye çalış, fark edecek göreceksin. Hadi kolay gelsin kanka, harika parçalar çıkaracağına eminim! 💪🧵✨
Makınads
✨
Makinaya geçmeden önce iğne ile teğel dişiki yapıp makinayla dik sonra teğel dikişi sök