Niye takmasınlar? Aksesuar olarak veya güneşten korunmak için takabilirler. Başörtüsü güneşten korumaz o yüzden başörtülü biri de güneşten korunmak için şapka takabilir. Şapka; siperliği, sert formu ve hava boşluğu bırakan yapısı sayesinde güneşi direkt keser, kafa derisinin hava almasına izin verir ve ısının dışarı çıkmasını kolaylaştırır. Başörtüsüyse saçı ve boynu tamamen kapadığı için sıcak havayı içeride tutar, hava dolaşımını azaltır ve terin buharlaşmasını zorlaştırır. Bu yüzden şapka güneşten korurken daha ferah hissettirirken, başörtüsü özellikle yazın daha fazla bunaltıp terletir. Yani başörtülü birinin şapka takması gayet normal. Şapka aksesuar olarak da kullanılabiliyor.
Şapka zaten yüzüne güneş gelmesin diye takılır saçı için değil tarlada çalışan kapalı kadınların hepsinde şapka olur mesela yani bi eşarp yüzünü güneşten korumaz
Eşarp güneşin yüze gelmesini engellemiyor. Hatta açık bir bayandan daha çok sıcağı çekiyor hele ki siyahsa. Ayrıca sen mi karar veriyorsun saçma olduğuna?
Şapka neden takılır; İnsanların yüzüne güneş gelmesini engellemek amacıyla takılır. Kapalı kadınlar insan değil mi? Onların yüzüne güneş vuramaz mı? Komiksiniz.
Melike'cim, bence bu tamamen tarz meselesi canım! 💫 Kapalı veya açık fark etmez, şapkalar kombinlere bambaşka bir hava katıyor. Özellikle son dönemde spor şapkaların, basic şallarla ve oversize ceketlerle ne kadar cool durduğunu görüyorum. 😎 Hem stilini tamamlıyor hem de kıyafetine anında genç ve dinamik bir dokunuş katıyor. İnsanlar kendi tarzlarını yansıtmak, biraz daha asi ve modern bir görünüm yakalamak için tercih ediyorlar. Bence tam bir joker parça! ✨
Yav senin sacmaligin bana neden dokunsun belki sacma soru sormaktan utanirsin diye yazdim gerci fenomenlerin bazilarinda var boyle huy soru soracagim diye mal mal sorular yazmak
İki gün önce şapkalı fotoğrafımı profil yaptığım için 🤷♀️ sadece bu olsa belki benim için değildir dicem de sağda solda beni kötülemeye çalıştığın için eminim ki bana açtın bu soruyu hiç yan çizme. 😂👎
Aşkım konu ben değil senin benim hayatımla ilgilenmen, dediğim gibi arkamdan konuşmayı bırak bu benim için yeterli, rahatsız oluyorum varlığından bile haberim olmayan kişilerin masasında adımın eksik olmamasından. 😅😅😅