Çıplaklık normal değildir. Ve özgürlük çıplaklık değildir.
Sapık sapıktır başkalarını değiştiremezsiniz, ancak kendinizi elinizden geldiğince koruyabilirsiniz.
Tevekkül boşa değildir, çabalamak bizden takdir Allah 'tandır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yaz tam gelmemiş olsa da bugün sokakta affedersiniz bi kızın makatının yarısını gördüm ve bu hiç hoş bi durum değildi. Şimdi bi metafor üzerinden soruyorum, elinizde bi külçe altın olsa şehrinizin en kalabalık meydanına gidip altını herkese gösterseniz ve "ben bunu buraya koyuyorum ama kimse bakmasın, kimse almasın" deseniz bu ne kadar mantıklı olur? Evet haklısınız düzgün bi insan o altını almaz, almak hırsızlıktır ama şunu unutmayın ki insanların hepsini siz yetiştirmiyorsunuz. Halk hırsızları da içerir düzgün insanları da. Ve siz düzgün insanlara güvenip o altını oraya koyma riski almazsınız. O altını oraya koyuyorsanız çalınacağını bilerek bunu yapıyorsunuz. Bu neticede bedenini açıp gezmek de aynı şey. Eğer açıyorsanız başkalarının bakmasını göze alıyorsunuz. Bakılmasını istemiyorsanız bedeninizi kendinize saklarsınız. Ben açarım ama siz bakmayın gibi bi kafa yok.
Bak bu yaptığın 'altın' benzetmesi en başta mantığa aykırı. İnsan bedenini bir eşyayla, bir nesneyle kıyaslayamazsın. Biz sokakta başını örten, kapalı giyinen birini gördüğümüzde 'Neden bu kadar kapandın, biraz açıl' demiyorsak, onun tercihine saygı duyuyorsak aynı saygıyı açık giyinen biri de hak ediyor demektir. Mesele birinin ne kadar açıldığı değil, diğerinin bakışlarını ne kadar kontrol edebildiği. 'Açarsan bakarlar' demek, bakana bahane üretmek, sorumluluğu taciz edene değil mağdura yüklemektir. Kimse kusura bakmasın ama kimse başkasının bakışlarına veya dürtülerine göre gardırop düzmek zorunda değil.
Gerçek ahlak başkasının kıyafetini ölçmekle değil, kendi bakışına sahip çıkmakla olur. Herkes kendi tercihiyle yaşar, geri kalanına da sadece saygı duymak düşer. Bu kadar basit.
Açık giyinen kadınları yargılayıp eleştirmek yerine her gün ekranda, kürsüde kadın bedeni üzerinden fantezi üreten sözde hocaları, kirli zihniyetleri eleştirin. 🙂
Metaforun ne olduğundan bihaber olmanıza şaşırmadım buradaki çoğu kişi gibisiniz. Açarsan bakarlar kısmı bakana bahane üretmek değildir bi gerçektir. Açmayana da bakanlar oluyor ama göz önünde olan daha çok dikkat çeker. Dediğiniz gibi kimse başkalarının dürtüsüne göre dolap hazırlamamalı insanın önce kendisine saygısı olmalı. Ha kim kendini ne kadar sever ne kadar sayar biz buna karışamayız o ayrı mesele. Şu kısımda çok net bi hatanız var: herkes kendi tercihleriyle yaşayamaz. Bi toplum içinde herkesin birbirine karşı belirli sorumlulukları vardır. Eğer toplumun bi parçasıysan, toplumda düzenin korunması için belli sınırlandırmalar gereklidir. Mesela çıplak gezmemek. Kapalı konusunda ise bi kişinin kapalılığı kimseyi rahatsız etmez ama çıplaklık yersiz olduğunda herkes rahatsız ETMELİ. Biz nasıl ki hayvan değil insansak rahatsız etmeli. Mehmet Akif in Kim Demiş diye çok güzel bi şiiri var bakmanızı tavsiye ederim. Bi kişi Müslüman olmayabilir ama bu kimsenin olmadığı anlamına gelmez. Diyorsunuz ki kimseye bakmayın. Sağa bakmayalım, sola bakmayalım, önümüze bakmayalım o zaman biz en iyisi sokakta çıplak insan görmemek için gökyüzüne bakarak gezelim. İnsanlara, özellikle inancı olan insanlara hayatı zorlaştırmak konusunda saygı nerede kaldı? Onu da geçtim ben açık giyinen kadınları değil açık giyinen herkesi eleştirdim neden aklınıza sadece kadın geldi? Namus, ahlak sadece kadına mı aittir? Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ben çıplak insan görmemek istememekte çok haklıyım. Dilediğini özgürce yaşamak isteyen varsa belli adalarda, ormanlarda kurallardan bağımsız sözüm ona ÖZGÜRCE yaşayan birçok kabile var onlara katılabilir.
Ben artık bırsey dıyemıyorum eskiden kendini teşhir eden kızlara çok kafa yordum çok düşündüm insan neden böyle giyinir? Hayvandan farkı yok böyle bir durumun gerçekten. Hayatımda mini etek crop dahi giymedim giymemde sırf erkekler bakacak diye değil benım karakterime hanımefendılıgıme yakışmıyor varsınlar cahıl desinler umrumda değil
Cahilden çok "hangi yüz yıldayız/yobaz mısın/ ne alakası var" gibi şeyler söylüyorlar ama size katılıyorum
Ben evde kalırsın diyenı bile duydum sırf açık giyinmediğim için 🥲
İşte zihniyetimize laf edenlerin zihniyetini görüyoruz
Erkekler evet açık kapalı fark etmeden bakabılıyorlar süzüyorlar ama insan kendını teşhir etmemeli çok fazla açık giyinmek Erkeklerın daha da bakmasını arttırıyor
Bahsettiğim şey bu. Ben bi de açık giyinmekten ziyade çıplaklıktan bahsediyorum
Evet öyle giyinenler var ki tövbe ya herseyı ortada
İnsanlar okumak kendı ayakları üstünde durmak birşeyler öğrenmek olunca konu özgürüm modernım demıyor ama cinsellik ve konu açıklık olunca özgürüm herseyı yaparım diypr bunların hepsi algı operasyonu
Mantıklı bir konuya kendince üsluplu bir şekilde eleştiri yapan insana güncelleme üzerine güncelleme yaptıran duyar kasan tayfa az kendinize bir hobi falan bulsanıza biraz açıp okuyup kendinizi geliştirseniz ya!
Konuş ablam yaaa buradaki kitlenin bu kadar vasat olduğunu bilmiyordum, görmüş oldum. Sağol yorumun için Allah sayınızı arttırsın
Amin 🌸 ben bilirim yıllardır buradayım, boş ver gitsin 💫
Ben de diyorum bu mantık bu özgüven nereden geliyor meğer Aslan burcuymuşsun ben de öyleyim😄
Yaa 😅🙏🏻 sevindim aslanlar özeldir 😅🥰
EİG için teşekkürler 💫
Altın örneği çok alakasız çünkü ortada eşya değil insan var. İnsan bedenini ‘meydana bırakılmış mal’ gibi anlatman zaten bakış açısındaki problemi gösteriyor.
Ayrıca kimse ‘herkes bana hiç bakmasın’ demiyor. İnsan gözü kayar bakar, bu normal. Tartışılan şey bakmakla insanı rahatsız edecek seviyede olayı başka yere taşımak arasındaki fark.
Bir de bütün sorumluluğu kadının kıyafetine yüklemek kolaycılık oluyor. Aynı mantıkla gece dışarı çıkan birine ‘soyulmayı göze aldın’ da denebilir. Kötü insanların var olması, normal insanların özgürlüğünü tamamen ona göre yaşaması gerektiği anlamına gelmiyor.
Son cümlenize katılıyorum. Şunu belirtmek istiyorum ben olayı kadınların kıyafetine yüklemedim. Kadınlar diye özellikle belirtmedim çünkü bu erkekler için de geçerli bi durum. Altın örneği yazdığım gibi sadece bir metafordu. Ayrıca kimse "hiç bakmasın" diye belirtimiyorsa ben bu durumda doğru konuşmuş oluyorum. Yazımda bunu yapıyorsanız bakılmayı göze alıyorsunuz dedim ve sizde evet alıyorlar demeye getirmiş oluyorsunuz bu cümlenizde. Son olarak vurgu yaptığım şeyin yersiz çıplaklık ve sapıklardan insanın önce kendini koruması gerektiği olduğunu belirtmek isterim. Takdir tabi ki Allah 'ın ama tevekkül dediğimiz bir şey de var
Birincisi inanç insanların içerisinde olan bir duygu, bir değerdir ve insanlar inançlarını kendilerine özgü yaşarlar. Aynı dinde bile çok farklı yorumlar vardır. Mesela Suudi Arabistan da peçesiz bir kadın ya da kocası yanında olmadan sokakta dolaşan kadın iffetsiz olarak görülebilir. Başka yerde sadece gözleri açık olabilir vs. İkincisi de bazı kendini bilmezler rahatsız edecek diye neden bir kadın kendi istediği gibi giyinmesin. Mesela gelişmiş ve medeni ülkelerde niye rahatsız etmiyorlar. İnsanlar alışmadığında, herkesin korktuğu ortamda daha da asabi oluyorlar. Bugün bütün kadınların zorlayarak özgür şekilde giyinebildiği toplumlarda erkekler de buna alışıyor ve daha düzgün davranıyor. Erkeklere kıyfetinden dolayı rahatsızlık veren kadınlar olmadığıiçin erkek giyiminden söz etmeye gerek duymuyorum. Yani birinin evine hırsız girmiş, polise gitmiş, polis neden evde değildin, o satte dışrıda ne işin vardı diyince adam hırsızın hiç mi suçu yok demiş. Çünkü polis tembellik etmek istemiş. Siz de tembellik yapmayın bence.
@Meçhul_Kadın güncellemeleri de okudum ama çıplaklık demişsin. Çıplak demek üzerinde kıyafet yok demektir. Kimse çıplak gezmiyor. Sen kısa kıyafetleri çıplak görüyorsan zihniyetini sorgul bence
Ha çıplak demişim ha yarı çıplağı kastetmişim sonuçta aşırı bi açıklıktan bahsediyorum. Kısa kıyafete açık deriz ama ayıptır söylemesi ben sokakta bi kızın poposunun yarısını görüyorsam üzgünüm ama buna açıklık diyemem. Ayrıca neden şunu demişim gibi bi savunma yapıyorsunuz: sokakta birisi size bakıyorsa bu sizin suçunuzdur. Ben böyle bir şey demedim. Önce ne dediğimi anlamaya çalışsaydınız keşke. Özgürce giyinmek adı altında soyunarak gezenlerin bunu normalleştirdiğini ve soyunmanın artık toplumda daha az dikkat çektiğini iyi bir şey sanmanızdan dolayı bence siz kendi zihniyetinizi sorgulayın derim. Konu sadece inanç değil bizim kültürümüz, örfümüz, adetimiz bile buna müsait değildi. Toplumumuzu bu hale getiren batı özentisi zihniyet yüzünden toplumsal yozlaşma yaşıyoruz bunun güzel örneklerinden biri olduğunuzu göreceksiniz biraz düşünürseniz. Mehmet Akif in güzel bi şiiri Kim Demiş diye bi bakmanızı tavsiye ederim. İyi geceler
Sokakta gördüğün manzara hoşuna gitmemiş olabilir, bunu anlıyorum ama altın benzeteni çok problemli 🙃 Çünkü altın “eşya”, kadın bedeni ise bir insanın kendisi. Kimse “sergilenmek” için yürümüyor, sadece giyiniyor.
İki şey aynı anda doğru olabilir:
Sen hoşlanmayabilirsin, rahatsız olabilirsin… ama bu, başkasının bedenini kontrol etme hakkı vermez. Herkes bakışını yönetmekten sorumlu 💯 “Bedenini açan bakılmayı kabul etmiş olur” düşüncesi, tacizcilerin en sevdiği savunma ne yazık ki.
Hoşuna gitmeyen tarza denk geldiğinde gözünü kaçırırsın, yoluna devam edersin. İnsanları eşyayla kıyaslamadan, sınırlarına saygı duyarak yaşamak en temiz çözüm 🤍✨
Azıcık kadınları düşünsen kadınların sapıkların kurbanı olmaması için uğraşırsın. Açık giyinmek bi davet olmayabilir ama unutma ki korunmak isteyen kişinin yapacağı bir şey de değildir
Ahh "yapay" zeka insanlardan daha mantıklısın
@Meçhul_Kadın tüm bunlari dine bağlaman🤦🏻♂️
Suçtan bahseden kim?
Cevap
26Cevap
Aşırı haklı bir soru. Ama hadiseler gülşenler bunu sanat olarak sunduğu müddetçe sokaklar da normalleştirmeye devam edecek bu durumu.
Damacana da mı çok açık giyiniyordu? kadın kadının düşmanı diye boşuna dememişler
Taciz farklı bir konu. Güncellemeleri okuduğunuz halde bunu anlamıyorsanız gerisi beni aşar
Yobazın iki türlüsü de çekilmiyor yahu kimse ortayı bulamıyor. Kimse açık giyinirsen taciz edilirsin oh dememiş ki. Özgürlük diye diye her şeyin bokunu çıkartmaya ne gerek var, bu bir özgürlük değil ki, bunun fazlası teşhirciliktir. Kadını metalaştırmayın diyen zihniyet asıl kadını meta haline getirenler zaten. Kadını metalaştırmayın, kadını cinsel bir obje olarak görmeyin, kadın bedenini rahat bırakın ama ben her yerimi açıp prim kasabileyim. Kendimi cinsel bir obje olarak pazarlıyıp işimi göreyim. Yok yav başka ne istersin..
Beden saklanınca bakmaz diye kim söyledi anlamadım bide bu siteyi kullanan birisisin yani kadımlardan yana olacağına tacizci zihniyeti savunuyorsun pes
Saçma olan sensin sayfalarca yazardım ama değmezsin. Sen tacizi kıyafetindendir diye normalleştiriyorsun. Devamında ne diyorsun? Alt metni ne? Etek giyersen tabi tecavüze uğrarsın falan mi. Yaşın 18se cidden yazık
Sanane kadınlardan kıyafetlerinden. Git bi kursa yazıl hobi edin kendinle meşgul olan inan bi uğraşın olunca boş beleş kalmaz kafayı milletin donuna yormazsın banane der geçersin kendine bi hayat edin yoksa sen bunu demeye devam eder vaktini böyle çöp edersin
Hayatımda bu denli potansiyel tacizci cümlesini kullanan genç bi kıza ilk defa denk geldim ve iğrendim bitin
Okuma ve anla kabiliyetinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum açıklamasında bakmamaları gerekriğine hak veriyor ama herkes düzgün yetiştirilmiyor diyor , tevekkül diye bişey var biliyor musun elinden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakmak yani elimizden geldiğince kendimizi koruyup gerisiniAllah'a bırakmalıyız. Ayrıca mehmet akif ersoydan bunla alakalı bir şiiri var
Ne edep var ne haya, çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
Kimsenin çıplaklığı savunduğu ya da bunun medeniyet olduğunu söylen yok. bu zihniyette hep mehmet akif in bu lafından örnek verir sorsak bi tane kitabını okumayı geç adını bilmezsiniz anca copy paste yaparsınız adamın sözünü. Ben siz tarzında insanlarla muhattap olmak istemiyorum.
@KalsifiyeKalpler şurada okuduğunu anlayan ve düşünme kabiliyetini kullanan insanlar görmek ne güzel. Sayılarınız artsın inşallah teşekkür ediyorum
Vay vay okuduğumu anlamıyormuşum. Açma bakmazlar diyen birisi idrak kabiliyetimi sorgulama haddine nereden erişti ya😄
Yazdıklarını okudum ama sen benimkileri pek okumamışsın belli ki ya da okuduysan da anlamamışsın. Neyse hanımefendi sana çok güzel açıklamış bu sefer biraz zorla kendini belki anlarsın
Ha bu arada ben kadınlardan bahsetmedim sen neden açıklığı sadece kadınlara indirgedin?
Olmayabilirsin senin kararın banane
Okudum da okumaz olaydım adına utandım. Bu tarz giyime karşı olup tasvip etmeyebilirsin ama bakılır edilir dersen tacizi normalleştirmiş olursun ve ben sen gibi sapıklardan değil tesettürlü olmasına bebek olmasına hayvan olmasına rağmen tacize tecavuze uğramış kadınlardan yanayım kendimlede gurur duyuyorum haksızları savunabildiğim için
Meçhul kadın sen anca kendi seviyenlerde ki manipüle edebilirsin ben kadınlara demedim diye 😃 makatı açık kız and altın. Where is the erkek?
Sanki bu lafı erkekler ediyor. Aksi lafı tacizi hak görenler ve tacizciler ediyor
Altın değerli bir şey olduğu için ondan örnek verdim ayrıca bugün gördüğüm kadın bu soruyu yazmamdaki etken sadece. Senin gibiler için illa kadın erkek fark etmez yazısı koymam gerektiğini unuttum o da benim ayıbım olsun herkesle kendimi denk saymamlıydım. Konunun tacizi normalleştirmek olmadığını anlaman çok da zor olmamalıydı aslında ama senin gibiler "özgürlük" kelimesine manasına bakılmaksızın sıkı sıkıya tutunduğu için ne demeye çalıştığımı düşünmek yerine sadece savunmaya ve karşı çıkmaya geçtin. Umarım kendşni geliştirir ve bu problemleri aşarsın
Valla bu argümanları savunmasını "özgürüz sanane" diyenlere yapmalısın keza ağzımdan öyle bir şey çıkmadı daha farklı gell💋💋
Aşağıda bile erkek sana sapık sapıktır diyor sense açılırsa bakılır yiaa diyen leşin tekisin yazma kızım bana
Zorruna mı gitti kız. Yoksa içinde kalan şortlar mı var
@Meçhul_Kadın altın para ile satılan bir şeydir. Zihniyetiniz kadın ile parayla satılan altını benzetmek olur işte. Kadınların özgür olmadığı , istediği kıyafeti giyemediği bir ülkeye gidip 1 hafta kalsana, ondan sonra konuşalım seninle
Nerde nasıl giyinmesini bilmeyenler konuşmasın diyorum sadece , kötü gözle bakmam lakin kaale alıncak tipler değiller
Kesinlikle
Açıkçası, kimse istediğini giyemez. Anadan üryan kimse gezemez. Ben giyerim kimse bakmasın diye diye ahlâksızlığı tepemize çıkardılar.
Konuş be ablammmm
@Baleman Beyefendi siz bi göz doktoruna gidin. Şort adı altında üretilen külotları görmemek için kör olmak lâzım. Bir insan poposunun kıvrımlarını millete gösterecek kadar beyninde ne yaşıyor olabilir? Bana göre bunlar sapıklıktır. Böyle tiplerin ya ruhunda ya da beyninde bi bozukluk vardır. Anormâllikleri normâlleştiremezsiniz. Edep ve ahlâk insanın beyininde, gözünde, dilinde ve giyim kuşamında olur. Bunlar bir bütündür. Ne biri eksik ne de biri fazla.
"Ben istediğimi giyerim"e saçmalık demek kimse istediği gibi giyenemez demek. Tacizi haklı bulmak demek. "Sizin istediğiniz standartta giyinen" kapalı kadınlar tacize uğramıyor mu sanıyorsunuz? G. tü görünecek derecesi aşırılıktır, aşırılığa karşı olmak başka, herkesin ne giyeceğine karışmak bambaşka. Saçma cümleler kurup sonra kendinizi şöyle değil böyle dedim diye açiklama yapmak zorunda kalıyorsunuz.
Ben istediğimi giyerime saçma demek her istediğini giyemeyeceğini belirtmektir, başka bir şey değil. Kimse istediği gibi giyinmez yorumu size ait. Benim istediğim standart diye bir şey yok, ben herhangi bir kriter bile belirtmedim. Ben şunu giyemezsiniz bunu giyersiniz gibi bi cümle de kullanmadım. Kendi yorumunuzla bi sürü şey ekleyip eleştiri de bulunmuşsunuz. Tam olarak sizin gibiler için açıklama yapıp durdum biraz uğraşırsanız anlayabileceğinize olan inancımdan dolayı.
"Ben istediğimi giyerim saçmalığı"
Hem insanların istediği şeyi giyebilmesini saçma bul😂 sonra da ne giyeceklerine karışmıyorum o senin yorumun de ahshahjdsjjs Aşırılık meselesine ben zaten karşıyım ama senin cümlen saçmalık. "Ben istediğimi giyerimi saçmalık" olan ifade edersen eleştirilirsin çünkü yanlış ifade. Aşırılığa karşıyım desen zaten herkes buna hemfikir. Biraz uğraş anlarsın inanıyorum sana
Benim cümleleri bana kullanıyor jdkjdjdkjd
Milletin kıyafetine kafayı yoracağına kinaye nedir aç oku eğit kendini. Öyle boşsun ki, sana doğru düzgün insan gibi açiklama yaptım bu da benim hatam kusura bakma. Birde kadın olacaksın yazık kafana
Okuduğunu anlamayan sensin bi de konuşuyorsun
Tamamen çıplaklığı onaylamıyorum ama bacağı kolu açık insanları da yargılamam eğer giyim kuşam da yüzde yüz özgürlük varsa erkekte tamamen çırılçıplak kadinda tamamen cirilciplak gezsin herkesin herseyi ortada olsun yani buda mantikli degil ben asiri ciplakligi tasdiklemiyorum kolu bacagi acik gezenleride yargilamiyorum kisaca. bide altin ornegi biraz sacma geldi
Altın örneği metafordu sadece dediğim gibi, sanırım ülkemizde bi çok insan metaforun ne olduğundan bi haber. Diğer dediklerinizi savunuyorum
Bide tevekkul bosa degil demezsin zaten inancsizlik hizla yukseliyor yani dini perspektiften bakarsan 4 kadin cariye mevzusunu da ben elestiririm buda ahlaklica degil
Mağdem Ahlaktan bahsediyoruz nisa 3 muminun 5-7 ayetleri oku bende muslumanim ama hiç içime sinmiyor bu ayetler açıkçası
4 kadın mevzusu hakkında şunu söyleyebilirim. O dönemin şartlarında savaş, kıtlık, güvensizlik ortamı durumlarından kadınlara sahip çıkılması için erkeklere bu hak tanınmalıydı ve öyle de oldu. Zaten ayette de belirtildiği gibi eşler arasında adalet ve huzur ortamı sağlanacaksa eğer 1 den fazla eş alabilinir. Bunu sağlayamayacağını düşünen kişi tek eşle yetinmelidir. Peygamber efendimizin de çoğu kaynağa göre 11 e kadar eşi olduğu bilinir ama bunların çoğu sosyal/siyasi ilişkileri güçlendirmek ve vefat eden eşlerin çocuklarını himaye etmek içindir. O dönemin şartları için bu anlaşılabilir bi durumdu. Zaten günümüzde ve ülkemizde tek eşlilik uygulanıyor kanunsal olarak. Kadınlara bu hak tanınmadı çünkü kadınlar erkeklere emanetti özellikle geçmiş dönemde. Ayrıca bi kadının birden çok erkekle olacak münasebetinden hamile kalması çocuğun kime ait olduğunu bilmeyi imkansız hale getirirdi ve olası bi durumda erkek eşler çocuğu reddederek sorumluluk almayabilirdi
pek kadınlara sahip çıkılmasına benzemiyor mazlum veya zorda kalmış değil beğendiklerinizden ikişer üçer dörder tane nikahlayın eğer haksızlık etmekten korkarsanız elinizin altında bulunan cariyelerle yetinin diyor
farzetki çok zengin bir adam var hertürlü imkanı sağlayabilecek kadar 4 tane kadın alsa mesela sen evlensen kocan çok zengin ilgi olarakta hepinizle ilgileniyor senin haricinde 3 eşi daha var kabullenirmiydin
Ben buna karşı çıkabilir ve boşayabilirim
ayette karşı çıkabileceğine dair bir ibare yok
bir süredir o kadar kopmuş durumdayım ki eskiden kimseye bakmamaya gayret eder bahsettiğiniz üzere birini gördüğümde "keşke böyle yapmasaymış..." der dertlenirdim içten içe. Artık sadece bakmamaya gayret ediyorum. Zaman çok değişik, insanlar çok değişik, kadının "özgürüm" naraları ile kendi kendini köleleştirişi çok acı ama elden bir şey gelmez, sorumluluğum göz kapaklarım sahip çıkmaya çalışıyorum.
Ben de tam da bundan bahsediyorum tabi ki herkes kendşne hakim olmalı. Tacizin normal olmadığı kadar dediğiniz gibi "özgürüm" adı altında soyunmak da normal değil
İnşallah amin
Bakmam zaten bizde qöt bacak diye ölmedik gökten huride inse umrumda değil. Bana dokunmayan yılan istediğini yapsın kankam. Sonuçta ben yalnızım üzerime herhangi bir şekilde sorumlulukta yok. Bana saygı duymayan bir kadınla da işim olmaz. Bir yerini ört kıskanıyorum demekte suç oldu bu ülkede. Naparlarsa yapsınlar. Sonra da maskülenlik erkeklik bitti diye ağlıyorlar.
Sapıklar bakacak diye herkes istediğini giymeyecekse bu durumda hırsızlar çalacak diye para bulundurmakta saçma. Hatta araba almakta saçma. Sonuçta çalabilirler
Aslinda katiliyorum ben bile hani bakiyorum yani engel olamazsin ki sjdkajd ama rahatsiz olmayan kizlar var ve tamamen saygi duyulmasi lazim bence
Döylediklerinin altına imza atarım. Helâl olsun bunları dile getiren bir kıza. Ne ortada gezen altına dönüp bakarım. Nede altın gibi gelir gözüme. Kaldırım taşından değersizdir.
Açanlar zaten teşhir etmeyi tahrik etmeyi sevenler boş ver adam olan zaten kafasını çeviriyor
Yok öyle bir şey açana herkes bakar bu düşünce saçma bir batı özentilerinden biri
Haklı konuşmuşsun ama bir kadın açık giyinmese bile günümüzde tacize uğruyor yeri geliyor öldürülüyor sırf buna direniyor diye..
Bak bunları karıştırmayın işte benim demek istediğim taciz ve uğranılan şiddeti normalleştirmek değil. Savunulan şeye karşı çıkıyorum
Sana normalleştirdin demedim, kadının sırf kadın olduğu için öldürülüp tacize uğradığı bir ülkede yaşıyoruz, dediklerinin bir kısmına hak verdim ama biz laik bir ülkede yaşıyoruz dimi? Bildiğimiz bi elbise ya da kıyafet yasağı da yok? O zaman herkes istediğini giyebilir. Ama bu demek değil ki makatına kadar her yerini açabilir, zaten demek istediğim şey o kadın açık giyinmese bile tacize uğruyor, sapık her zaman sapıktır, bir kadın elbisesini değiştirebilir ama bir sapık zihninde ki pis düşünceleri asla değiştiremez, gözüne sahip çıkacak.
Ben de diyorum ki konunun taciz ya da *ldürülmekle ilgisi yok. Laiklik ve özgürlük adı altında sokakta yarı çıplak bir şekilde gezmeyi "istediğimi yaparım kimse karışamaz" diyerek normalleştirmeye çalışanları protesto ediyorum
Erkekler bakınca gözünü kapasın diyorlar nefsine hakim olsun istiyorlar, bizim erkekler eğer prno izlemeyi bırakırsa çoğuna dönüp bakmazlar bile ama bunu anlayabilecek kapasite yok kimsede
Fazla tevazunun sonu ormpudan nasihat dinlemek boşuna dememişler bu teshirciler arttı başlarında adam gibi bi baba olsa böyle olmaz
@dbdbdhddh ben kimseye zarar vermedim gbtm sabit kimin kimlerle takıldığını da görüyoruz sizin gibiler anca normallestirir sonra böyle boş yapar
@dbdbdhddh m. l mısın sen arkadaşım yok benim ortamım yok sigara bile içmiyorum ama o çok begendigin kızlar bunlarin hepsini yapıyor ben kimseyi savunmuyorum ama ayrımcılık ylda yapmam burada konu kız erkek olsaydı erkeği elestirirdik once okuduğunu anla sonra yorum yap
@dbdbdhddh yav kes belli bu kadar hakaret içerikli yazı yazıldığına gore sana giren çıkan çok olmuş hadi baska kapıya burdan saan ekmek yok
@dbdbdhddh tamam ergen sensin en iyi or
@dbdbdhddh hepinizin vakti gelcek itler Allah hesap sormicak mi sizden o gün her şey çıkacak ortaya ben daha dab üssü demiyorum boş beynin çünkü şimdi s. g k. asae
@dbdbdhddh s. g lan gelen gecene salca olmuş tamam bundan kimle ne b. k yiyorsan ye bunu da mesrulastirma o. puluk mesrulastirilamaz para ile de yapsan kabul edilemez etik değil senin bu yaptığın ben insanlik olarak görmüyorum bundan düzgünce insan gibi evlen işlerini öyle hallet
@dbdbdhddh seni de engelliyorum istedigin kadar havla sbaha kadar
“Sapık olan zihniyettir” adı altında bir femizim klişesi uydurdular
doğru söyledin. ama anlatamazsın kimseyle girme o tartışmaya. suçlu çıkarsın
Anlamayacakları göze alarak sordum herkes işine geldiği yerden bakacak zaten. Teşekkürler yorum için
İsteyen istediğini giyer isterse açar gezer ben kendime bakarım
Insan istediğini giyebilen bir birey.
Bunun üstüne salça olmak sapiklik
Günümüzde giyinenlere şükür ediyoruz aslında
Eğitilmeyen insanları değiştirebilir misin
Ben de öyle. Sırf bu yüzden idamın gelmesini savunurum ama gel gör ki yapabileceğimiz bi durum yok. Kimseyi yok edemeyiz ve asamayız. Bu durumda elimizden tek gelen kendimizi korumak
Umarım neyi savunduğumu anlamışsındır
Ben çok çok abartıya kaçılmadıkça isteyenin istediğini giymesi taraftarıyım. Ama özgürlük adı altında da çok abartıya gitmek zaten o kişinin değerini düşüren bi şey efendim
Kim ne giyerse giysin umrumda olmaz isterse çıplak olsun
Şehrin en kalabalık yerinde bile kimsenin altını almaya ve o kişinin evine gidip calmaya hakkı yok. Altına bakmakla birinin bi taraflarına bakmak da farklı şeyler. Tacize girer ve ayıptır. Bakma deniyorsa bakmayacaksın elalemin bi taraftarına.
Ayrıca seni medeniyete davet ediyorum. Tecavüzün ve tacizin suçunu suçu işleyen değil de kadına yıkan saçma bir zihniyettesin. Ayni zamanda hırsızlığın suç da öyle. Bir insan yolda bulduğu altına bile harcamamaliyken sen diyorsun ki soyulduysa mal sahibi suçludur. Kadın çırılçıplak çıplak bile gezse israrla bakamazsin, bakamazlar.
Anlama kapasiten düşük sanırım. Burada bi suçlu aranmıyor. Kadın çırılçıplak gezse bakamazsın diye istediğin kadar söyle istersen kendni yırt, bakan bakacak. Burada denmek istenen milletin gözüne sahip çık demek yerine insan önce kendini korumalı. Beni medeniyete davet ediyormuş bi de haspam medeniyet çıplaklık mı? Ne diyor mehmet akif:
Kim demiş Avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
Ben seni düşünmeye davet ediyorum o yüzden
Sen cidden sıkıntılısın. Yapana doğru yapıyor mu diyoruz? Allah için okumayı öğren de gel. Bakamazmış ya kimse, çalamazmış ya hani dediğine göre. Engelle hadi. Kapat herkesin gözlerini, tut hırsızların elini çalmasınlar. Hayır varsa böylr bi yeteneğin lütfen yap. Millet de doya doya soyunup gezer sen bakılmasını engelleyebiliyorsan. Ben yapamıyorum mesela. Milletin ağzı torba değil ki büzesin demiş atalarımız. Hiç mi düşünmedin bu ne demek diye
O senin düşüncen giye bilirsin zaten kimse karışamaz
Gezmediğim ülke kalmadı bu kadar kendini teşhir eden bir topluluk görmedim
Bir de açık giyinip başkasının bakmasından rahatsız olanlar var.
Haklılık=sen
Sen = haklılık
Biliyorum teşekkürler
Rica ederim
sonunda doğru dürüst düşünen bir insan ağzına sağlık
Tabii haklısın kafana göre giy gez kimse sana karışamaz hesap soramaz
Hiç iyi şeyler düşünmüyorum
Gereksiz bir özgürlük anlayışı
Kes.
O kadar da değil her şey dozunda güzel
Gtunu açana herkes bakar
Linc ederler bak dikkat et
Göze aldım onu. Bazı şeyler artık konuşulmalı
Haklısın ne diyeyim başka
İstediğime bakarım giymesin
Bu da senin bi karakterin olmadığını gösterir savunduğum şey insanların sizin gibilerden kendini koruması
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?