Geniş omuzluyum normalde bel şeklim oyuntuludır ama kilo aldım tirodlerim yavaş çalışıyor. 1.65 boy 75 kilo oldum göbeğim bayağı yağlandı. Düğünümüz var elbise bakıyorum hiçbir şey olmuyor göğüslerim çok büyüdü yağlandı 85-90 oldu toparlayıcı sütyen takıyorum o bile fayda etmiyor. Omuzdan iyi dursa göğüsten kötü duruyor oradan iyi dursa belden kötü duruyor oradan iyi dursa kalçadan uymuyor ne olacak bilmiyorum. Zayıflamak istiyorum ama hastalıktan olmuyor deliricem? Nasıl elbise tercih etmeliyim eskiden S giyerdim şu an L bile olmuyor bazı kalıplarda?
Giydiğim hiçbir şey yakışmıyormuş gibi geliyor, size de oluyor mu?
Tiroid az çalışıyorsa vücut yorulur iç organların dengesi bile şaşar ilacını kullanınca normal haline dönersin tabii senin ne seviyede ve sorun tam olarak ne bilmiyorum kilonu kafana takma derim taktıkça kalıcı oluyor çünkü 75 kilo biraz fazla ama öyle düşündüğün kadar kötü bir kilo değil sen zayıf olmaya alışmışsın ondan bu kadar batıyor sana sen şimdi çok yapışan giysiler tercih etme pantolonlar bol paça olsun uzun gömlekler giy kalın kemerler tak uzun paça pantolon topuklu Ayakkabı daha çok tercih et ki boyun da uzun görünür daha ince de görünürsün yediklerine dikkat et canın kaçamak yapmak istediğinde hemen kahve yap iç ya da çiğ badem ye midede tokluk hissi bırakıyor ve çok da sağlıklı bence en kısa zamanda iyi bir diyetisyenle görüş hastalığına göre metabolizmanı canlandıracak bir diyet listesi yazar arada detoks verir ne şeker hastalarının diyetisyenle iyileştiklerini gördüm sen de iyileşirsin emin ol beslenme çok çok önemli bir bakmışsın inceciksin düğünün var hadi biraz motivasyon yoksa ömür boyu fotoğraflarına bakıp bakıp üzülürsün hadi sen yaparsın 😉😉
Hiç bir şey için geç olmadığını düşünüyorm.. korse duymuş muydun? 😊çok güzel toparlayıcı, seni gayet iyi gösteren korseler mevcut.. bundan temin edebilirsin en azından düğün için.. Kilolar için şunu söyleyeceğim; Sağlığın da hangi problem var bilmiyorum ama en azından tedavisi sonuç bulana kadar bir diyetisyen e gidip düzenli bir yemek programı yaptırmak.. DiyetisyenDiyetisyene rahatsız olduğunu , ilaçlar kullandığını da söylediğinde ona gore ne yapman gerektiğini söyleyecektir.. Evde bir kaç egzersiz , yüzme gibi spor aktiviteleri de vücudunun bor nebze olsa da toparlanmasini sağlayacaktır Göğüs toparlama Kalça sıkılaştırma Göbek egzersizleri vb... gibi bir çok egzersizi internetten indirerek programına dahil edebilirsin Herşeyin çaresi vardır , bahane bulma yap ve yeter ki ìste , istmeek çok önemli..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim güzel ve faydalı yorumunuz için
hafif kilo aldığımda oluyor çünkü ne yazık ki moda dünyası biraz zayıf ve fit olandan yana. bu senenin yaz parçalarına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın etekler derin yırtmaçlı, şortlar aşırı kısa , bluzlar desen çoğu büstiyer gibi e buna bağlı olarak abiyeler biraz o tarzda olabilir. bir de ben uzunum çoğu etek ve bluz bana kısa geliyor, tasarımlar biraz minyon işi gibi. burada yapabileceğin fiziğine göre bir elbise seçmen göbeğin varsa göbeğine baskı yapan bir elbise seçme , geniş omuzluyum diyorsun mesela dikkati omuzlarına verecek bir elbise seçebilirsin, mesela halter yaka bir elbise. yapabileceğin bir süre idare edip diyetisyene başvurman, ki genelde diyetisyenin diyetine uymak zor en mantıklısı hayatına sporu yogun sekilde alman
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim haklısınız. Bir dr dediğiniz gibi bütün kıyafetler fit olanlara tasarlanmış gibi
Geçmiş olsun 💫 Başta şunu söylemiliyim ki hastalığın neyse bu seni yıpratıyor, hem kilo verememen bundan dolayı hem de hasta olman moralini düşürüp seni daha fazla yemeye ve depresyona itiyor olabilir. Kilon seni rahatsız ediyorsa bir diyetisyene başvurmanı ve hastalıktan bahsetmeni öneririm çünkü burada kimse o kadar bilgili değil, ancak kilon seni rahatsız etmiyorsa giyim tarzını değiştirebilirsin 🌸
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim evet hastalık psikolojimi mahvediyor🙏🏻
Aynı durumda sayılırım hatta daha da kötü durumdayım iyice kafaya taktım obezim resmen :/ 20 kilo kadar verip 1 sene gecmeden geri aldim. Direkt birdahaki hafta spor ve diyete başlıyorum gerçekten en iyisi yardım almak çünkü üstüne daha da kilo alırsanız psikolojiniz de kotu etkilenebilir:/
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet kilo aldıkça berbat oluyorum ben de obezliğe gidiyorum😔
Ah sorma sorma :/ sırf birazcik daha ince durayim diye 2 korseyle gezdim bugun tum gun o kadar gurur kirici ki.. umarım benim kadar etkileyecek raddeye gelmeden kendini toparlayip nasil bir bedende görünümde mutlu olacaksan ona kavuşursun en kisa zamanda🙏❤️
Hangi vücut tipine sahipsin? Mesela ben elma model. Üzülme aynı kiloda olan birsürü kadın var hepside çok tatlı sempatik alımlı ve oldukça güzel boş ver mutlu olmaya bak.
Kum Saati Vücut Tipi: Bu vücut yapısının en iyi özelliği çoğu gelinlik modelini rahatça taşıyabilmesi. Büyük beden kum saati vücut tipi için ideal olan yarım balık gelinlik modelleri kıvrımlarını öne çıkarabilir.
Rengi siyah olan şeyler bile artık yakışmıyor geliyorsa orada bir dur! demek lazım Çünkü siyah kurtarıcıdır Ve demek ki hiç-bir şeyi kendinize yakıştıramıyorsanız kendinizi beğenmediğiniz bir dönemdesiniz. Kendinizi iyi hissettiren güzel hissettiren Dişil hissettiren şeyler yapın madam
Bazı dönemler böyle olur bu çok normaldir birtanem 🥰🥰🥰 o kadar normaldir ki Bunun sonu o dönemi bitirmek güzel güzel giyinmek sonsuza kadar sürmüyor yani. Sen cilt bakımı falan bas yüzüne cilt parlayınca insan giydiği şeyin ona yakıştığını düşünüyor 😂🧚🏻♀️
Kilolu olanlara acayip gıcık oluyorum. Her yeri yağ tabakası olan, giysilerden fışkıran tipler... Kilo alamadığımdan yakışmadığını düşündüğüm her kıyafeti bu tipler dolduruyor. Manken gibi olmak da güzellik değil. Kilo almak isteyip alamayanlar için o kadar sinir bozucu ki bu durum.
Kilo verememe diye bir şey söz konusu değil hayatta. Kilo veremeyen insan hareketten nefret edendir. Hareket öyle iki gıdım yurumekle olmaz. Enerji harcanacak gün boyu. Sokak hayvanlarına bakmani öneririm. Acayip kilo verdiriyor.
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Oda bişey mi ben 1.72 boyunda 58 kiloyum 36 beden giyiniyorum beyaz tenliyim herkes över ama sanki ben boyum uzun oldugu icin iriymisim gibi geliyor sanki 50 kilo bisey kalmam gerekmis gibi. Mesela topuklu giyicem ama olabildigince kucuk topuklulara bakiyorum sirf iri durmamak adina😶
Teşekkür ederim senin yazdigina gore boyun kisa sayilmaz 75 kiloda cok cok fazla degil bi aralar 69 olmustum. Bence topuklu ayakkabiyla ve seni toplayan bir elbiseyle cozebilirsin hem belki de odem olmustur odem atici biseyler icebilirsin arada bende takintili oluyorum kendime belki sende oylesindir.
Sakin ol. Az ye ve zayıfla. Spor yap. Sadece düğünü düşünme. Gerekirse profesyonel destek al. Yakışıyordur mutlaka ama sen bu psikolojiye girdigin için hepsi anormal görünüyordur gözüne.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yemem çok az sadece çay içiyorum sabah akşam onun dışında bir şey yemiyorum bile ama maalesef alıyorum hep😔
Yediklerini yazabilirsin. Farkında olmadan kaçırdığın, masum gördüğün bir şey vardır. Dilersen dahiliyeye gidip hormonlarına, troidlerine baktırabilirsin.
Öncelikle geçmiş olsun hastalık kolay degildir. Profesyonel yardım almada fayda var. Bu tür durumlarda diyetisyenler yardımcı olabiliyor. Ayrıca eline olan bir durum değil o yüzden uzulmemelisin
Bence kilonu kendine problem etme, özellikle elinde olan bir sebepten dolayı değilse. Ama sağlık açısından kendine dikkat etmeli ve giydiklerini üzerine yakıştırmak için bence bilgili bir diyetisyen doktorla görüşmelisin. Yüzmeyi deneyebilirsin en azından sıkı kalırsın kilo olsa da şekilsiz olmasın derim
Hastalığın varmış. Kilo olayına bir hekim ile bakabilirsin. Kilo aldım diye hayata küsme. Beğendiğin sana yakıştırdığın şeyleri al giyin. Ama o kiloyu vermek için kesinlikle bir hekim yardımı al.
Çoğunlukla senin gibi düşünüyorum ama sorun yok çünkü her ayrıntımı seviyorum. benimde ailem veya çevrem her şeyiyle bir şey takarlar ama takmıyorum sende takma öncelikle kendini sev 💪
Hayır, şu sıralar ne giysem aşırı yakıştırıyorum. Doktoruna ve diyetisyene danışarak ilaç tedavisinin yanında kilo vermeye başlaman lazım sağlığın açısından iyi değil
Evet boyum kısa olduğu için bana da oluyor maalesef ama yapacak çok da bir şey yok. Vücuduma daha uygun olan kıyafetleri tercih ederek çözmeye çalışıyorum veya terziden geçiyor aldıklarım.
Ben de kendimi hiç beğenmiyorum ama cirkinim yani ondan. İpinceyim, kollarim bacaklarım ipince, popom dümdüz. Bileklerim aşırı ince korkunç duruyor. Bacaklarım çarpık..
Kendine dikkat et. Sabah kahvaltılarında beyaz ekmek tüketme. Hiçbir öğünde tüketme. Bol bol su iç. Günde 2.5 litre olacak şekilde. Evde egzersiz yap ekipmansız bile yapabilirsin. Uygulamalar var. Karın bölgen için çalışabilirsin. Tuz, şeker ve yağlı gıdalardan uzak dur. Akşam yürüyüşlerine çık. Abur cuburu kes. Bütün bunlara 1ay devam ettiģinde değişimi göreceksin bence.
Tek sen degilsin bende M giyerdim simdi L ve XL arasi değişiyor iri duruyorum hic bi sey yakismiyor gibi geliyor yemeni durduramuyorsan geceleri yeme o bile buyuk etki ediyor ve korse ilede toparlanabilirsin
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle en yakın siz söylediniz benim durumumu en ufak fazla yemek hemen kilo olarak dönüyor
Canım diyet yap demiyorum ama giydiklerinin yakışması ve kendini rahat hissetmen için sağlıklı yaşama geçersen süper olur. Hem istediğin bedene ulaşırsın hem de bir daha kilo almazsın.
Üzülüyorum falan yazmışsın boşa uzuyosun kendini bence sen mükemmel de olsan insanlar her zaman bir kusur bulur zaten olmamız istenen kalıplar içersinde olmak zorunda değiliz kendini olduğun halinle sevmeye çalış