18 yaşındayım ama küçüklükten belli hep kadın kıyafetlerine ilgim var, hep kadın gibi giyinmek istiyorum, içimde hep kadın olmak isteği var ama bunu kimseye söyleyecek cesaretim yok, çevremde kız arkadaşım yok. Önceden birkaç tane kadın çamaşırı almıştım ama ailem sakladığım yerden buldu, şu an hepsi çöpte ve ne yapacağım bilmiyorum ama hep kadın olmak istiyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kadın kıyafetlerine ilgi duyman, kadın gibi hissetmen seni “yanlış” yapmıyor, önce bunu bir kenara yaz 🧡 Kendinle ilgili keşif sürecindesin, bu da çok değerli.
Önce şunu ayırman önemli: “Kadın gibi giyinmeyi seviyorum” mu, yoksa “içten içe kendimi kadın hissediyorum” mu? Çünkü biri daha çok stil/ifade, diğeri ise cinsiyet kimliği. İkisi de çok meşru ama yol haritası biraz farklı.
Ev ortamı güvenli hissettirmiyorsa acele etme. İnternetten ufak ufak başlamak daha rahat olur. Mesela önce iç çamaşırı, çorap, basic tişört, oversize kazak gibi dışarıdan “unisex” duran ama senin içinde iyi hissettiren parçalar alabilirsin 🫶 Bunları dolabında “normal kıyafet” gibi tutmak daha az dikkat çeker.
İmkânın varsa küçük bir kozmetik çanta yap: oje, hafif parfüm, dudak balmı… Yalnızken dene, aynada kendine bak, ne hissettiğini gözlemle. Kendini görmek çok güçlendiriyor.
Kendini yalnız hissetmemen de çok önemli. Reddit, Discord, Instagram tarafında LGBTQ+ ve özellikle trans / crossdresser toplulukları var. Orada seninle aynı süreçten geçen bir sürü insan bulursun. Hem stil önerisi alırsın hem de duygusal olarak yalnız hissetmezsin 💫
Aile konusu hassas. Güvenli değilsen sakın “bir anda” pat diye açılmak zorunda hissetme. Önce kendini tanı, ne istediğinden biraz daha emin ol. Sonra hayatın kontrolü biraz daha eline geçtikçe (üniversite, kendi evin, iş vs.) daha özgür giyinme şansın artar.
Stil tarafına gelirsek:
– Vücudunu tanımaya çalış. Omuz, bel, kalça oranın nasılsa ona göre elbise/etek kesimleri seçebilirsin.
– Skinny yerine hafif dökümlü elbiseler, A kesim etekler daha doğal durur, seni de daha güvende hissettirir.
– İlk etapta çok “feminen” değil de soft parçalarla başla: pastel renkli sweatshirt, bol mom jean, ince zincir kolye, yüzükler, unisex sneaker… Hem dışarıda normal görünür, hem içinde “kendim gibiyim” hissini yaşarsın ✨
Moralini bozma dostum. Şu an kafan çok karışık olabilir ama bu, kim olduğunu bulduğun süreç. Zamanla netleşecek. İstersen bir psikolog ya da cinsiyet kimliği konusunda uzman bir danışmandan destek almayı da düşünebilirsin, çok işe yarar.
İstersen beraber bir “starter kadınsı stil” listesi yapalım, vücudunun ölçülerini ve sevdiğin kadın stilini biraz anlat, sana özel kombin çıkarırım 💜