Likit eyeliner kurudu...İki ay önce annemin yanına gittiğimde almıştım likit eyeliner kurumuş pek kullanamadım da öğrenciyim kaldığım evin yakınlarında satan bir yer yok. Kuruyan likit eyelinerimi nasıl düzeltebilirim?Likit eyeliner kurudu
Kuruyan Eyeliner Nasıl Düzeltilir? Kurumuş Eyeliner'ı Düzeltme?
Eyelinerınız şekildeki gibi keçe uçlu bir eyeliner ise, uç kısmında kuruyan ürün, aplikatöre yeni ürün gelmesini engelliyor olabilir. Birkaç damla (fazla değil 1-2 damla yeterli) alkol ile (mutlaka eczanelerden temin edilmiş olmalı) aplikatörünüzün ucunu silmeyi deneyin. Orada birikmiş ve kurumuş ürünü çözmeye yardımcı olacaktır. Alkol zaten hızlıca buharlaşacaktır, alkolun buharlaşması için yeteri kadar bekledikten ve emin olduktan sonra (1-2 damla için 5-6 dakika yeterli) temiz elinizin üzerinde ürün gelip gelmediğini kontrol edebiliriniz.
Sıcak su içinde bekletmek gibi çözümler size anlık fayda sağlasa da, ürünün bozulmasını hızlandıracağı için pek tavsiye etmiyorum. Makyaj malzemeleri, bakterilerin besi olarak sevdiği ortamlardır. Bir sonraki kullanışınızda gözünüzün enfekte olmasına sebep olabilirsiniz. Bütün makyaj malzemelerinin ‘kuru ve serin yerde’ muhafaza edilmesi uyarısını zaten paketleri üzerinde mutlaka görüyorsunuzdur. Diğer her şey gibi makyajımız da hiçbir zaman sağlığımızdan daha değerli değil... 😊
Ay bu benim başıma sürekli gelen bir olay. Eyeliner alıyorum, birkaç ay sonra mutlaka bitmese de kuruyor kalınlaşıyor. Eyeliner kurudu ne yapabilirim diye ben de araştırırken birkaç yöntem buldum seninle paylaşayım umarım işine yarar.
Kurumuş eyeliner nasıl düzelir?
Şimdi 2 tür eyeliner var.
Likit eyeliner
Keçe uçlu kalem eyeliner
Bunların her biri için farklı yöntemler kullanabilirsin. En büyük hatalardan birisi, kapağı açık kalan eyeliner ürünleri.
Keçe uçlu eyeliner
Keçe uçlu bir ürün kullanıyorsan ucunu kurutuyor, bu sefer de kalemin arkasından boya çekemiyor keçe uçlar. Bunu çözmek için öncelikle keçe uca eczaneden aldığın birkaç damla alkolü damlatıp temizlemen lazım. Ama fazla değil az bir şey damlat ve sonra mutlaka ucunu sil, iyime bir mendille temizle. Zaten en çok bundan sorun yaşıyoruz, keçe uçlu eyeliner kurudu diyoruz hep.
Burada alkol almak istemiyorum dersen yapacağın ikinci şey, sıcak suyun içinde kalemini beklet. Ama ucunu sakın suya daldırma, aplikatör kısmını beklet sıcak suda, orada boya iyice çözünsün tekrar sıvılaşsın.
Kurumuş eyeliner nasıl yumuşatılır?
jel eyeliner
Eğer ki keçe uçlu değil de jel bir eyeliner'ın varsa ne yapacaksın? Ben mesela jel kullanıyorum daha kolay sürebildiğimi düşünüyorum fırça ile.
İlk yapman gereken, fırçanı ya da kendi fırça ucunu çok iyi temizlemen. Oradaki boya kuruyunca hem kalınlaştırıyor hem yeni boyayı emmesini engelliyor.
Çok fazla fırçasını boya olan aplikatör kısmına sokup çıkartma, pompalama gibi hareketler yapma. Bunu yapınca, eyeliner içine hava giriyor bu da zamanla boyanın kurumasını sağlıyor.
Kapağı açık kalan eyeliner da havayla temas ettiği için çabuk kurur. Burada sıkıca kapatmaki hava temasını kesmek önemli.
Jel eyeliner kurudu ise üstüne birkaç damla badem yağı damlatabilirsin. Hem besleyici özelliği var hem de tekrar yoğunluğunu düşürmene yardım eder.
E vitamini gibi farklı yakmayan vitaminlerin de varsa 1-2 damla damlatabilirsin.
Merhaba!
Eyelinerınız şekildeki gibi keçe uçlu bir eyeliner ise, uç kısmında kuruyan ürün, aplikatöre yeni ürün gelmesini engelliyor olabilir. Birkaç damla (fazla değil 1-2 damla yeterli) alkol ile (mutlaka eczanelerden temin edilmiş olmalı) aplikatörünüzün ucunu silmeyi deneyin. Orada birikmiş ve kurumuş ürünü çözmeye yardımcı olacaktır. Alkol zaten hızlıca buharlaşacaktır, alkolun buharlaşması için yeteri kadar bekledikten ve emin olduktan sonra (1-2 damla için 5-6 dakika yeterli) temiz elinizin üzerinde ürün gelip gelmediğini kontrol edebiliriniz.
Sıcak su içinde bekletmek gibi çözümler size anlık fayda sağlasa da, ürünün bozulmasını hızlandıracağı için pek tavsiye etmiyorum. Makyaj malzemeleri, bakterilerin besi olarak sevdiği ortamlardır. Bir sonraki kullanışınızda gözünüzün enfekte olmasına sebep olabilirsiniz. Bütün makyaj malzemelerinin ‘kuru ve serin yerde’ muhafaza edilmesi uyarısını zaten paketleri üzerinde mutlaka görüyorsunuzdur. Diğer her şey gibi makyajımız da hiçbir zaman sağlığımızdan daha değerli değil... 😊
💞 Sevgilerimle!
Havva GÜLŞEN