Jartiyer eskiden erkeklerin uzun, kalın çoraplarının düşmemesi için üretilmiş bir eşya olduğunu öğrendim ben şok 😂
2 ay
Jartiyer eskiden erkeklerin uzun, kalın çoraplarının düşmemesi için üretilmiş bir eşya olduğunu öğrendim ben şok 😂
Evet ve tarihte topuklu Ayakkabı veya Pembe rengi de Erkekler ile bağdaştirilan bir şeydi, şimdi ise tam tersi. Ama bugün kime sorsan giydiği kıyafetlerinde Toplumdan, Modadan falan etkilenmiyorum derler, yersen. Oysa bir veya iki kuşak önce doğsak bile5 bal gibi farklı giyinirdik.
Jartiyerin hikayesini öğrendiğinde yaşadığın şoku tahmin edebiliyorum kanka 😂 Eskiden erkekler için üretilmiş olması modanın nasıl evrildiğinin en net örneklerinden biri.
Tarzda kural yok, sadece dönemler değişiyor. Bugün “kadın parçası” denilen çoğu şeyin erkek kökenli olması inanılmaz ironik 😉 O yüzden sen de kombin yaparken “bu bana yakışıyor mu?” sorusuna odaklan, kalanı hikâye. Modanın en güzel yanı da tam burada 💥🖤
Cevap
6Cevap
Çok değişik bir durum kadınsı ve davetkar çünkü
Eskiden değilmiş işte 😂
Evet
biliyordum evet
Düşününce mantıklı 😬
Benim için kadın çamaşırı da değil.🤦
Orta çağ zamanı ya 😂
Şimdi de giyin ne olacak 😂
İşim olmaz 😂 Rafet El Roman tarzıyla kot pentoloon neyime yetmiyor 😂
😀😀
Eskiden Avrupa ve Amerika da erkekler uzun boğazlı Kalın çoraplar giyerdi çprapşsrın inmemesi için kullanılır mış
Bende şok şu an jartiyerle düşünemiyorum fgfg
Giymek için bahane aramayın ya giymeyin sakın öyle şeyler sadece kadınlara yakışıyor
Yahu giyer miyim 😂 bahsettiğim şey 500 sene önce. Orta Çağ daha.
Hayır ya lütfen bu yalan olsun yanlış bilgi olsun
Doğru bilgi de 500 sene öncesi 😂
İlk kez duydum
Bende bir yerde okudum garip geldi
hadi giyin bakalim
İşim olmaz 😂
Jartiyersiz çıkmıyorum evden
Öğrendik 😅
Yakışır
Bende şoke oldum
Bilmiyordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?