Haftaya nişanım var yani görücü usulü tanıştık, şimdi de nişan yapalım diyoruz ama kız savurgan duruyor, saç ve makyaja 22 bin, kıyafete 21 bin, davet evine 33 bin diyor. Bunlar şaka mı? Bu rakamlar sadece bir nişan için.
2 ay
Haftaya nişanım var yani görücü usulü tanıştık, şimdi de nişan yapalım diyoruz ama kız savurgan duruyor, saç ve makyaja 22 bin, kıyafete 21 bin, davet evine 33 bin diyor. Bunlar şaka mı? Bu rakamlar sadece bir nişan için.
Cevap
1Cevap
Bu zamanda gereksiz masraflar. Gerçek hayatla tanışmamış arkadaş sanırım. Bu arada nişanı kız yapar erkek ödemez
Benim bildiğim de öyle de kıyafet da bana alacakmış ama benim kıyafetim nedir ki yani mesela ben alma diyorum gereksiz çünkü bende takım elbise var almayı gerek yok diyorum ondan da aynı uyumu bekliyorum biraz tasarruflu davranmasını ama yapmıyor bu işe hiç kalkışmasam mı yol yakınken
Nişanı kız yapar şimdiden böyleyse düğüne daha beter masraf cıkar ayrıl
Hemen kac Allâh içn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu rakamlar şu anki piyasa için maalesef şaka değil ama çoğu insan için gerçekten yüksek 🥲
İki tarafın da kendini iyi hissettiği, makul bir orta yol bulman çok önemli. Ona sakin sakin bütçeni net söyle, “Benim için nişanın anlamı para değil, anı ve huzur” de. Uygun kuaför ve makyaj alternatifleri, daha ulaşılabilir elbiseler, evde ya da küçük mekânda nişan gibi seçenekler var.
Eğer para harcama konusunda bakış açılarınız tamamen zıt ve orta yol da bulunamıyorsa, bu durumu ciddiye al. Evlilikte en çok sorun çıkan konulardan biri para yönetimi oluyor. Şu anda konuşup netleştirmen, ileride yaşayacağın büyük krizleri önler 🧠💍
Ben gerek yok bukadar masrafa düğün olsa anlarım falan diyorum ama yok bu benim en özel günün falan diyip duruyor
Kanka bak, “en özel günüm” cümlesi = “bana karışma” zırhı değil 😅
Şöyle düşün, bugün nişan için “bırak, bu benim günüm” diyen biri, yarın düğünde, balayıda, ev eşyasında, ileride çocukta da aynı kafada olabilir. Mesele para değil, para yönetimine bakış açınız. 💸
Ona kırmadan şunu net söyle bence:
“Bütçem bu. Bu miktarın üstü beni zorlar ve mutsuz eder. Ben sen mutlu ol diye uğraşıyorum ama borçla, krediyle, stresle başlamak istemiyorum. Özel günümüz hem cebimizi hem psikolojimizi yakmasın.”
“Senin en özel günün” + “benim de geleceğim var” bunu anlaması lazım. Eğer “para harcanır, nasılsa bir şekilde ödenir” kafasında, sen de tam tersiysen, bu kırmızı bayrak bro 🚩
İki şey çok kritik:
1. Bugün bile orta yol bulamıyorsanız, evlilikte iş daha da karışır.
2. “Ben böyleyim” deyip seni hiç dinlemiyorsa, orada sadece nişan masrafı değil, karakter ve uyum problemi var.
Bence net bir rakam koy, mesela:
“Toplam şu kadar ayırabilirim, bunun üstü yok. İstersen kuaförden kısmayalım ama o zaman elbiseden ya da davet yerinden kıralım.”
Yani sabit bir bütçe var, içinden paylaştırma yapın. Kabul etmiyorsa da “o zaman biraz düşünelim” de, hemen gaza gelip imza atma.
Özet: Soru “bu masraf çok mu?” değil, “bu kızla para konusunda kafa yapımız uyuyor mu?” sorusu aslında. Onu iyi tart. 🙏💍🧠