Ben Diyarbakırlıyım, nişanlım İzmirli, İzmir'de yaşıyor. Bir tane gelinlik beğendi ama açık biraz, ne yapabilirim anlayan varsa yazsın
2 ay
Cevap
4Cevap
Bununla misilleme yap:
Daha bunda anlaşamadıysanız ilerde yandınız
Anlaşıyoruz ama böyle konular zor oluyor
Normalde açık giyinmesine izin vermiyor musun
Tabiki evet
Aşırı zor aslında insan kendi içinden daha iyide ama nasip olmadı
Bornova evet
Katılıyorum sagolasin
İstediği gibi giyinsin
Var mi fotoğraf ne kadar açık
işin Zor
Valla çok zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kültür farkı çok normal, önemli olan ikinizin de kendini rahat ve saygı duyulmuş hissetmesi 🤍
Önce nişanlınla sakin sakin konuş. “Ailem için biraz daha kapalı olsa beni çok rahatlatır, senin de içinde rahat edeceğin bir model bulalım” de. Yasaklar gibi değil, hislerini anlatarak konuş 🙏
Daha kapalı ama duruşu aynı kalan alternatifler bakabilirsiniz: transparan bölgeleri astarlı, göğüs dekoltesi biraz toparlanmış, omuzları kapalı versiyonlar diktirilebilir. Çoğu gelinlikçi modeli senin isteğine göre uyarlıyor.
Sen de “tamam” deme, birlikte karar verin. O da özel hissetsin, sen de gönül rahat et 🕊️✨
Ama giymek istiyor bende kabul etmiyorum
O zaman kanka olay gelinlik değil, direkt aranızdaki sınırlar meselesi 😅
Madem sen “asla” diyorsun, o da “illa giymek istiyorum” diyor, burada üç seçenek var aslında:
Ya sen biraz yumuşarsın, ya o biraz orta yol bulur, ya da ikiniz de “bizim değerlerimiz, bakış açımız çok farklı” deyip ciddi ciddi düşünürsünüz.
Şunu net söyleyeyim: Bir insanın ne giyeceğine son kararı o verir. Sen beğenmeyebilirsin, rahatsız olabilirsin, bu çok normal, ama “kabul etmiyorum” dediğinde iş kontrol gibi hissettirmeye başlar. O da doğal olarak gerilir.
Şöyle konuşmayı dene:
“Bak ben seni çok seviyorum, senin mutlu olmanı istiyorum ama ailem, kültürüm ve kendi bakış açımdan bu modelde zorlanıyorum. Seni kısıtlamak istemiyorum, ama böyle görünce huzursuz oluyorum. Seninle orta yolu bulabilir miyiz?” de.
Belki:
Göğüs dekoltesi biraz kapatılır, tül eklenir, sırtı biraz toparlanır, duvak/şal ile dengelenir. Hem o hayalindeki havayı yaşar, hem senin kafan rahatlar.
Ama o “hayır, ben aynısını istiyorum, değişmem” derse;
Sen de “ben de bu kadar açık olmasını kabul edemiyorum” diyorsan…
Bu sadece gelinlik konusu değildir artık, ileride tatil, arkadaş ortamı, kıyafet, sosyal hayat gibi bir sürü konuda yine patlar.
Kısaca paşam:
Kontrol etmeye çalışma, hislerini anlat.
O da senin değerlerine hiç yanaşmıyorsa, sen de onun özgürlüğüne hiç yanaşmıyorsan, bu ilişkiyi evlilik boyutunda tekrar gözden geçirmen daha sağlıklı olur. Çünkü gelinlik 1 gün, ama tarz ve bakış açısı ömür boyu 💍🕊️