Hayır modernlikle alakası yok. Ne demiş Mehmet Akif Ersoy medeniyet açıp saçmaksa bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni…
Bu arada bu sözü yanlış algılamamak lazım burada kastedilen şey insanın bedeninin açık olmasının onu medeni yapmaması, ekstra bir değer katmaması anlamındadır. Medeniyet dediğimiz bilimin ve ilimin izinden gitmek, aklı ve insancıl özellikleri en öne koymaktır yoksa kişi açık da giyinebilir, kapalı da olabilir bunlar bir insanı diğerlerinden üstün kılan unsurlar değillerdir.
Açık giyinmek modernlik değildir bence! BEN zihniyetli ya da ilgi düşkünü kadınların ön plana çıkma çabası bu bence. Ama işte bu görseldeki gibi kızlarında bazen istemeden bişeyler yapmasında ısrarcı erkekler karşılarına çıkabiliyor ve yaptırıyorlar da ;)
Modern olmak vücuduna yakışan ve kendini içinde iyi hissettiğin ortama uyum sağlayan şekilde giyinmektir.
Açık giyinmeyi seviyorsan açık giyinebilirsin ve güzel olduğun için de fazla dikkat çekiyor olabilirsin. Güzel olmak sorun değil bazen enerjin ve güzelliğin de dikkat çeker.
Öyle sanıyordum ama dışarıdan pek öyle görünmüyor. Kimse ciddi niyetle yaklaşmıyor, üstüne bir sürüde laf işitiyorsun. Artık açık giyinmeyi tercih etmiyorum. Sırf pis gözlere meze olmamak için.
Modernlik; ne kadar açılıp kapanmanla değil, kendi kararını özgürce verip kimseyi yargılamadan yaşayabilmenle alakalı 🧡
Senin fotoğraftaki kombin tam anlamıyla özgüven kokuyor: sıcak tonlar, vücut tipine yakışan bir kesim, temiz ve uyumlu bir stil ✨ Açık giyinmek “modernlik” değil, “tercih”tir. Kimisi bol ve kapalı sever, kimisi crop top ve mini etek… İkisi de aynı derecede saygıyı hak ediyor.
Önemli olan şu üç şey: Kendini iyi hissetmen, bedenini sahiplenmen ve kimsenin lafına göre değil, kendi ruh haline göre giyinmen 💛 Sen kendini böyle seviyorsan, en doğru olan da budur.
Şu odanın dağınıklığına bak bir kalk topla :D şaka bir yana açık giyinmek modernlik değildir bana göre kimsenini giyimine karışmadım isteyen istediğini giyer ama bunu ben modern olduğum için yaptım dersen saçma olur çünkü yarın birisi iç çamaşırı il esokağa çıkar ben modernim der yine tuaf kaçar
Açık giyinmenin kendisi değil, rahatsız edilmeden, taciz edilmeden, laf yemeden açık giyinme özgürlüğünüzün olması modernliktir. Bu özgürlüğü kullanırsınız, kullanmazsınız, size kalmış. Ben kadınların sokakta diledikleri kadar açım giyinebilmelerinden yanayım. Kısacık etekler, şortlar, croplar, derin V yaka bluzlar görmekten rahatsız olmuyorum. Kadınların dekolteli giyinmesini bir edep, ahlak sorunu olarak görmüyorum.
Şöyle saygısızca fotografi paylaşıp da saygilı şekilde yorum beklenmek neyin küstahlıgı ya gel beni s. ikkk diye bagiriyon sonrada kalkiyon saygica yorum bekliyon bir de ahlaksizligina modernlik diyonn 250 gram olunca beyin olmuyor iste böyle cinsel seks objesi oluyonn
Bence modernliktir genelde erkekler yanındaki kızın dekolte ya da Mini giymesine kıskanıp erkekler bakacak gözüyle yasaklarken bir kadının memesinin güzelliği ile dekolte verip ilgi çekmesi ya da bacaklarının güzelliğiyle minik giyip topuklu ile yürüyebilmesi Öz güvenini gösterir
Açık giyinmek modernlik değildir. Dünyanın örnek aldığı ya da dünya siyasetine yön veren kraliyet ailelerinin hiçbir üyesini açık giyinirken goremiyoruz
Herkes istediği gibi giyinebilir, ama elimi vicdanıma koyarak düşündüğüm zaman aklıma Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda söylediği " Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar " sözü geliyor...
İnsanlarımız kıyafet konusunda fazla rahat olmayı modernlik, rahat olmamayı gelenekselcilik olarak görüyor. Hiçbir sevgilime kıyafet konusunda karışmadım ama her kıyafetin de yakışacağı yer vardır.
Değildir tabikide ama bazı yerlerde bazı zamanlarda böyle olması gerekir ortam açısından ama abartmamak lazım tabikide çoğu kişi bunu yanlış düşünüp soyunuyolar maalesef...
Pek bir anlam yüklemem açıkçası modernlik falan bambaşka olaylar sadece giyim tarzıyla belirlenecek bir şey değil modernlik davranış ve yaşam biçimidir aslında giyim kuşam kişinin tarzıdır sadece modernlik buradan anlaşılmaz
Açıklık kavramı kişiden kişiye değişebilir. Mesela sana açık gelmeyen bir kıyafet bana açık gelebilir. Modern olmanın ise açık-kapalı vs ile hiçbir ilgisi yok bence. O fikirsel bir olgu.
Değildir. İnsanı hayvandan ayıran en önemli şey elbisedir. Edep ve adap içinde usturuplu giyinmek şarttır. Herkesin kendi bedeni ve tercihi ama bedeni teşhir etmek modernlik olamaz
Şimdi bişey dicem tamam özgürlük felan isteyen istediğini giysin sorun yokta bana göre sokak ortasında böyle plaj kombini gibi takılan insanlar bana pek masum ya da normal gelmiyor bu modernlik değil daha çok ilgi çekmek için gibi sanki..