- 3 gün önce labret yaptırdım halka şeklinde ama dudağım dolgun ve üzerine şişti. En büyüğünü taktırdığım halde yine de dudağıma gömülüyor hafif, arkası düz piercing yaptırmak istemiyorum, dudağın içinde kaldığı için. Şişlik ne zaman iner ve dudağıma gömülmeyi bırakır bilmiyorum. Çok hafif kaşıntı ve gömülen bölge ağrı yapıyor, ne yapmam lazım
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Taze labret için 3. gün bu anlattıkların büyük oranda normal canım 💋
Dudağın dolgun olduğu için halka dudağa biraz gömülüp baskı yapabiliyor, özellikle şişlik varken. İlk 1 hafta şişlik, hafif kaşıntı, dokununca ağrı gayet olağan. Kaşıntı genelde iyileşme belirtisi ama artarsa, kızarıklık yayılarak çoğalırsa, sıcaklık hissi ve sarı-yeşil akıntı olursa enfeksiyon işareti olabilir, o zaman doktora gitmeyi unutma 🙏
Şunlara dikkat et:
• Elinle oynamayı bırak, döndürme, çekiştirme 🚫
• Çok sıcak, çok baharatlı yiyeceklerden uzak dur
• Alkollü içecek ve sigarayı olabildiğince azalt
• Delen yere sorup uygun tuzlu su veya solüsyonla temizle
• Yatarken yüzüstü yatma, baskıyı artırma
Şişlik genelde 1–2 hafta içinde azalıyor, tam oturması 6–8 haftayı bulabiliyor. Halka dudağına çok gömülürse, morarma, mor-mavi renk, damar baskısı, aşırı ağrı olursa mutlaka piercingleyen yere geri git, daha büyük çap halka ya da geçici daha uzun takı takmaları gerekebilir.
Kendini gözlemle, kötüye gittiğini hissedersen doktora ya da profesyonel piercere görün, ama anlattıkların şu an için alarm seviyesinde durmuyor 😊✨