Kızıma giyim, arkadaşlık ve üniversite konusunda bu kadar baskı yaparak onu gerçekten koruyor muyuz yoksa aşırı kontrol mü ediyoruz?

Şu an 16 yaşında. 7 yaşından beri şort falan giyemez, yazın dahil sadece pant t shit giyebiliyor, evde taytla dolaşamaz, dibindeki markete taytla gidince üstünde uzun mont varken babası camdan bakıyordu. Kız babası baktığı için rotayı değişip başka markete gitmiş ve önü açık geldi. Babası "böyle onun açık çıkmamışsındır inş, saçını başını yolarım senin" dedi sonradan güvenliklere sorduk kız komple çıkarmış montu giderken. Sevgilisi olamaz, erkek bir arkadaşıyla buluşamaz, kız bir arkadaşıyla buluşunca telde erkek sesi duyduğum için zorla eve getirmiştim korkudan,0 kollu falan giyemiyo, denizde elbiseli mayo giyinjy, konsere vs gidemez, tek başına uzak yerlere gidemez, günü birlik Ankara gezisine yollamadık kızın yalvarmasına rağmen ve okulla kalmalı Çanakkale gezisi yollamayacağız. Bir kere ulaşamadım kıza erkek kardeşini arayıp ablan nerede dedim. Çocuk da markette dedi. Neyle gitti deyince çocuk şortla dedi ve ben de şortunu uzattım neymiş sadece karşıdaki marketmiş. Kız şehir dışında üni isteyince babası "yok öyle bir şey, unut onu, İstanbul Anadolu yakasında guxel bir üni kazanacaksın, kontrolsüz hayat istiyorsun" dedi. Biz sadece koruyoruz. Bu dönemin gençliği çok nankör. Bir de yaşıma takılmayın salladım onu

Kızıma giyim, arkadaşlık ve üniversite konusunda bu kadar baskı yaparak onu gerçekten koruyor muyuz yoksa aşırı kontrol mü ediyoruz?