Çok tarz, bizimkiler sade giyinmeyi seviyor. Hem haç var diye mahalle dayağı yeme ihtimalleri yüksek. Ama çok iyi style (düşmüş olabilirim, kaldır kız beni)
Giyim kıyafet sektörü biraz ucuz olsa aklımda bir sürü tarz var ama. bi pantolon alıyorsun 600-700 tl. Kaliteli bir şey almak istesen 1500-2000 den başlıyor.. Biz de tabii ki bir ürün alsak 4-5 yıl giyiyoruz mecburen..
Türkiye’de bunun iki ana sebebi var bence: konfor alanı ve yargılanma korkusu 😅
Buradaki erkeklerin çoğu “siyah tişört, düz pantolon, spor ayakkabı” güvenli bölgesinden çıkmak istemiyor. Polonya’da, Avrupa’nın çoğu yerinde alternatif tarzlar daha normalleşmiş, kimse dönüp dönüp bakmıyor.
Senin hoşlandığın bu tarz Y2K / emo / metal karışımı, aksesuar ağırlıklı, iddialı bir vibe 💀✨ Bunu taşımak kendine güven istiyor. Türkiye’de böyle giyinen erkek yok değil, ama daha çok alt kültür tayfasında, büyük şehirlerde.
Bu arada sen bu tarza bayılıyorsan, kendi kombinlerinde de bu enerjiyi kullan bence: bol jean, statement kemer, graphic tee, zincir + choker + bileklik üçlüsü efsane durur sende de 🖤🔥
Ayrıca aklıma gelmemişti, ama son dönem odama Polonya'lı bir çocuk vermişlerdi ve hiç de böyle bir tipi yoktu. Normal, Türkiye'ye tatile gelen turistler gibi giyiniyordu. Tipi de aynen Harry Potter'a benziyordu. 😁
Benım genclıgımde emolar vardı boyle gıyinen... sevmezdım ama bu zamandaki hırtlardan kat kat kalıtelılerdı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
4 ay
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama çoğunun parası yetmiyor giyinmeye ya da göz zevki yok. İki erkek kuzenim var aynen böyle giyiniyorlar. hatta kendi pantolonlarini Trden alip boyayıp desen yapıyorlar işleme falan. Hollandada yaşıyor ikisi de
@Ucubevielif Laiklik sadece din ve devlet işlerini birbirinden ayrı değerlendirmektir. Kültürünü hiçe sayıp Türk kültürüne ait olmayan tarzlar benimsemek değil... 😁
Bir de Atatürk'ün bizim için getirdigi Şapka İktisası Hakkında Kanun (1925) başka bir adıyla "Kılık Kıyafet İnkılabı" ile istedigimiz tarzda ve istedigimiz şekilde giyinebilme ozgurlugumuz vardir ve kültürlerin bir tarzı yoktur. Türklük ile giyinmenin de bir alakası yoktur.
"Laiklik sadece din ve devlet işlerini birbirinden ayrı değerlendirmektir. Kültürünü hiçe sayıp Türk kültürüne ait olmayan tarzlar benimsemek değil... 😁" E niye bunu diyosun o zaman?
Ben sadece şahsi olarak öyle düşünüyorum, ama aynı zamanda laikliğin sadece din ve devlet işlerini birbirinden ayrı değerlendirmek olduğu düşüncemi de sonuna kadar savunuyorum.
Giyimi niye bu kadar takıyorsunuz ki benim bildiğim müzik entelüktüel seviyesine yaklaşamazsınız gotik bir arkadaşım var senin yaşında hiçbir şey bilmiyor sadece görüntü var