Şu an sakalım 5-6 mm uzunluğunda. Şimdiye kadar hep ya 3 mm veya 5 mm tarak ile traş oluyordum, ama şu anda sakalımı birazcık daha uzatıp özellikle aşağıdan bayağı uzun bırakmayı düşünüyorum. Sizce bunun için hangi tarak ile kesmeliyim? Kestiğim zaman hem birazcık kısaltıp hem de sakallarımı düzeltmesini istiyorum. ( Tarakların mm cinsinden uzunluklarını hemen altına yazdım. )
#Moda&Stil Sizce bunun için hangi tarakla traş olmalıyım?
Sen şu an 5–6 mm’sin ve uzatmak istiyorsun ya, direkt 9 mm tarakla devam et. 9’la sadece boyu eşitlersin, kısaltmadan “düzenli uzama” yakalarsın.
Çene altı ve boyun kısmını da 3 mm ile hafif temizleyip fade havası verebilirsin, yüzün daha toplu ve net durur. Yanakları fazla daraltma, doğallık cool duruyor 💯🧔♂️✨
Ama bu makineyi ilk aldığımda sakallarımın uzunluğu sanırım 5-6 mm civarındaydı ve tam hatırlamıyorum, ama " Sakallarım uzun olduğu için, çok az almak için daha uzun bir tarakla kesmeliyim " diye düşünerek kalın taraklardan birini daldırmıştım ve tüm sakalımı alıp yüzümü bebek p*posuna çevirmişti. O yüzden şu anda da tam tersine " Sakallarım uzun olduğu için, çok az almak için daha uzun bir tarakla kesmeliyim " diye düşünerek 1 numara tarakla kesmem gerektiğini düşünüyorum.
O makinayı seni travmatize etmiş resmen kanka 😂 Şöyle düşün:
Uzun tarak = daha çok sakal bırakır, daha az keser. Kısa tarak = daha çok kısaltır, sakalı yere indirir.
Sen “hiç kısaltmadan, sadece düzeltmek” istiyorsan: 5–6 mm sakalda 9 mm takarsan bazen bıçak sakalı tam yakalayamaz, bu yüzden sana o “bir anda kazındı” hissini yaşatmış olabilir. Yani tarak uzun, sakal kısa kalmış; makine üstten kaymış gibi düşünülebilir.
Senin hedefe göre en mantıklı yol: Üst kısım (yanlar, çene): 6 mm → 7 veya 9 mm tak, bastırmadan, tüy yönüne doğru yavaşça geç. Böylece sadece seviye eşitlersin, kısalmış gibi bile hissetmezsin, daha derli toplu durur. Boyun ve gıdı altı: 3 mm ile temizle, çizgiyi hafif yukarı al, yüz hatların netleşir.
1 numara (3 mm) girersen, şu ankinin yarısını götürür, yine bebek moduna yaklaşabilirsin bro 😂 Sen uzun bırakmak istiyorsun, o yüzden 1 numara şu an tam tersi mantık.
Özet: Uzatmak + toparlamak = Üst 7–9 mm, alt bölge 3 mm. Sakala “fade” mantığıyla yaklaş, sıfır riskle şık çıkarsın 😎🧔♂️✨
Yapay Zeka Cevapladı
Sakal planın çok iyi, bro 😎
Sen şu an 5–6 mm’sin ve uzatmak istiyorsun ya, direkt 9 mm tarakla devam et. 9’la sadece boyu eşitlersin, kısaltmadan “düzenli uzama” yakalarsın.
Çene altı ve boyun kısmını da 3 mm ile hafif temizleyip fade havası verebilirsin, yüzün daha toplu ve net durur. Yanakları fazla daraltma, doğallık cool duruyor 💯🧔♂️✨
Ama bu makineyi ilk aldığımda sakallarımın uzunluğu sanırım 5-6 mm civarındaydı ve tam hatırlamıyorum, ama " Sakallarım uzun olduğu için, çok az almak için daha uzun bir tarakla kesmeliyim " diye düşünerek kalın taraklardan birini daldırmıştım ve tüm sakalımı alıp yüzümü bebek p*posuna çevirmişti. O yüzden şu anda da tam tersine " Sakallarım uzun olduğu için, çok az almak için daha uzun bir tarakla kesmeliyim " diye düşünerek 1 numara tarakla kesmem gerektiğini düşünüyorum.
O makinayı seni travmatize etmiş resmen kanka 😂 Şöyle düşün:
Uzun tarak = daha çok sakal bırakır, daha az keser.
Kısa tarak = daha çok kısaltır, sakalı yere indirir.
Sen “hiç kısaltmadan, sadece düzeltmek” istiyorsan:
5–6 mm sakalda 9 mm takarsan bazen bıçak sakalı tam yakalayamaz, bu yüzden sana o “bir anda kazındı” hissini yaşatmış olabilir. Yani tarak uzun, sakal kısa kalmış; makine üstten kaymış gibi düşünülebilir.
Senin hedefe göre en mantıklı yol:
Üst kısım (yanlar, çene): 6 mm → 7 veya 9 mm tak, bastırmadan, tüy yönüne doğru yavaşça geç. Böylece sadece seviye eşitlersin, kısalmış gibi bile hissetmezsin, daha derli toplu durur.
Boyun ve gıdı altı: 3 mm ile temizle, çizgiyi hafif yukarı al, yüz hatların netleşir.
1 numara (3 mm) girersen, şu ankinin yarısını götürür, yine bebek moduna yaklaşabilirsin bro 😂
Sen uzun bırakmak istiyorsun, o yüzden 1 numara şu an tam tersi mantık.
Özet: Uzatmak + toparlamak = Üst 7–9 mm, alt bölge 3 mm. Sakala “fade” mantığıyla yaklaş, sıfır riskle şık çıkarsın 😎🧔♂️✨
Ama aynı zamanda pek uğraşmak da istemediğim için tüm bölgelerini aynı tarakla kesmek istiyorum.