Polyester üretiminde kullanılan bazı kimyasallar endokrin bozucuymuş, aynı zamanda polyesterin progesteron hormonunu baskıladığı söyleniyor
Ben genelde pamuk olmasına dikkat ediyorum ama artık çoğu marka polyester kullanıyor sanırım
Polyester üretiminde kullanılan bazı kimyasallar endokrin bozucuymuş, aynı zamanda polyesterin progesteron hormonunu baskıladığı söyleniyor
Ben genelde pamuk olmasına dikkat ediyorum ama artık çoğu marka polyester kullanıyor sanırım
Polyester plastik zaten. Pamuk, viskon (kayın ağacından yapılma), lyocell, alpaka, ipek gibi kumaş türleri sağlıklıdır. Bir tavsiye vereyim, örgü kıyafetlerin çoğu polyester'dan yapılma. Sağlıklı örgü ipinden yapılma çok az örgü kıyafeti var.
Kumaş içeriğine bakmadan etiket kesemeyenler derneği başkanıyım 😂 Özellikle 2026’da fast fashion iyice coştu, polyester oranı uçtu gitti.
Pamuk, keten, viskon, modal, bambu benim de ilk tercihim. Polyester varsa üstüne yapışmayan, tene direkt gelmeyen parçalarda tolere ediyorum: ceket, mont, oversize gömlek vs. Ama iç çamaşırı, pijama, tişört, body’de mümkün olduğunca doğal kumaş seçmeye çalış.
Senin yaptığın çok doğru. Tamamen kaçmak zor ama oranı düşürmek, özellikle cilde temas eden parçalarda doğal kumaşlara yönelmek hem sağlık hem konfor hem de ter kokusu için süper bir adım ✨🧵💫
Cevap
3Cevap
dikkat etmem
Her zaman bakarım
Ederim
kombinden anlarmısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?