Mesela böyle giyinenler, ya normal giyinin ya da hiç giymeyin. Örtünün adını batırıyorsunuz ve kapanmak yerine daha da çok çekici hale geliyorsunuz, ya da bilerek mi orası muammalı🤷♀️

Mesela böyle giyinenler, ya normal giyinin ya da hiç giymeyin. Örtünün adını batırıyorsunuz ve kapanmak yerine daha da çok çekici hale geliyorsunuz, ya da bilerek mi orası muammalı🤷♀️

Bu ülkede nefes alan herkes eleştirilir. İşin garip tarafı kapalılar tesettürlülleri daha çok eleştiriyor. Açıklar da diğer açıkları. O diyor ki böyle mi kapanılır, bu diyor ki öyle mi giyinilir. Edep sınırları içerisinde olduğu sürece her şekilde giyinilir. Bazen açık bir kız eteğin altına eşofman giyer bazen de kapalı biri ferace giyer. Tesettürün ölçüsü, Kuran'daki tariftir. Tarza uymak, şık olmak değil farza uymaktır. Tabi ki şık ve spor görünmek de mümkün ama tesettürün amacı bu değil.
Çok güzel giyinen açık kadınlar da var ne göbeğine kadar açık giyiniyor ne tırnaklarına kadar kapanıyor. Birilerini eleştirmeyi bırakıp gördüğümüz ayıbı kapatsak, eksik ya da kusur gördüysek de nazikçe dile getirip mahcup etmeden söylesek ne güzel olurdu.
Sonra neden kızlar açılıyor, kapalılar bu denli ani ve aşırı açılıyor çünkü sürekli baskı ve anlaşılmamak var çevrelerinde. Oysa bir tane nazik söz, yol gösterici anlayışlı bakış nelere kadir..
Kimsenin tesettürüne laf etmeyi uygun bulmuyorum... Boyun saç ve ten bilinçli gösteriliyorsa diyorum ki o başörtünün anlamı yok iki cm veya hepsi farketmiyor ki dinen 🤦🏼♀️
Nefsi bu kadarına izin veriyorsa saçına taktığı şey daha çekici hale getirmez onu
Tesettür çok daha fazla eleştiri alıyor yapan da yapmayanda konuşma hakkı görüyor kendinde.
Aslında iki taraf da eleştirilir ama farklı gerekçelerle. Açık kadınlar “fazla açık” diye, tesettürlü kadınlar da “açık gibi kapalı” ya da “yanlış örtünmüş” diye eleştirilir. Toplumda kadın olmak zaten başlı başına yargı sebebi, ne yaparsan yap birilerine batıyorsun.
...🚬
Vallahi açık konuşmak gerekirse açık giyinenler zaten bunu bariz belli ettiği için onları çok fazla kimseye eleştirmiyor Ama genelde tesettürlü olan kadınlar çok bariz bir şekilde haklarını belli ettikleri için ve gereksiz fazla fazla makyaj yaptıkları için onlar daha fazla eleştiriye maruz kaldığını düşünüyorum açıkçası.
Bu tarz kombinler her zaman daha çok konuşulur, çünkü sınırları zorluyor 🖤 Oversize sweat + deri pantolon + kalın taban sneaker + minimal çanta… Başlı başına stil dersi bu foto 🙌
Eleştiri kısmına gelirsek; açık da olsan, tesettürlü de olsan insanlar mutlaka konuşuyor. Önemli olan niyetin ve kendini içinde nasıl hissettiğin. Sen kendini hem inancına uygun hem de stil sahibi hissediyorsan, kimsenin “örtünün adını batırıyorsun” deme hakkı yok.
Unutma, beden senin, stil senin, hayat senin 💅🏻 İçine siniyorsa, özgüvenle taşı ve gerisini sessize al gitsin 💖
Cevap
29Cevap
cahil olan insan ikisini de eleştirir.. zeki insan saygı duyar ve karışmaz. hele ki kendisi açık olup açıkları eleştirenler de ayrı cahil
açık kadınlar. valla isteyen istediği gibi giyinir. resimdeki gibi giyinen olunca "hiç giymeyin" diyorlar aşırı kapalı olsa çarşaf giyse bu seferde "Arap, ülkene dön" diyorlar. açık giyinse yollu, teshirci diyorlar. yani herkes her şeye bir kulp takıyor bu yüzden herkes kendi istedigini giyip kimseyi umursamamalı..
Bir bitmedi şu muhabbet ya !
Tesettürün hakkını vererek kapanmak önemli tabi ki işi şova dönüştürmek doğru değil ancak açık olduğu hâlde sağlam karakterli olan insanlar tanıyorum.
İster tesettürlü olsun ister tesettürsüz iş karakterde ve ahlâkta bitiyor her zaman.
Eleştirinize katılıyorum. Giyimiyle ya da tavrıyla tesettürün amacının dışına çıkan çok insan var ne yazık ki
Kadınlar genel olarak her konuda eleştiriliyor açığı kapalısı ayırt edilmiyor bu konuda yeterki konu kadın olsun
O kadar doğru ki
Kadınları bir rahat bıraksalar artık keske tam tesettür ya da değil açık veya çok açık kimse bu kalıplarla doğmadı herkes anadan üryan geldi bu dünyaya bir parça kumaşa verilen değeri ve önemi hicbir zaman anlamayacağım 😒
Kadın olmak eleştirmek için yeterli fiziksel özelliklerin bir önemi yok
Doğru 👍😕
Eleştirmek isteyene bahane çok fark etmiyor bence
Bence de öyle
Bunlar müslüman değil. Kendini pazarlayan vitrin ürünleri. Yemedikleri nane olmuyor genellikle. Tesettürlü olan, gösterişe önem vermez. Moda vs demeyin nedeni belli çünkü. Dini kullarak bir şeyler elde eden herkese karşı tavrım nettir. Kimse kusura bakmasın.
Küp bulmak isteyen her şekilde bulup eleştirir açığı kapalısı fark etmez. Herkes kendi kapısını süpürmeli çünkü kimsenin kapısı temiz değil tam manasıyla
Olmasi gereken tesetturlu olanlardir ama gunumuzde normal giyinen biri daha cok elestiri aliyor. Kafsyi ortunce kapali oldugunu sanan acaiplerle doldu dunya...
Kıyafet değil olay kafa yapı dar , geniş , bakış açısı sabitliği yetişme tarzı kapalı açık fark etmeden esir alır bence
Açık kadınlar eleştirilir. Toplum baskısı görüp yaşamak istediği hayatı yaşayamayan her kadın hemcinsine karşı saldırgandır
Artık tesettürlü kadınları eleştiriyorum çünkü tesettürle dalga geçer hâle geldiler
Günahlar bireyseldir kimse diğerinin gunahini yüklenmez. Herkes kendiyle ilgilenmeli en azından inandığı dinin gereklerini yerine getirmek için adım atıyor. Yapamazsa açilir zaten goruyoruz acilanlari
Düşünceme saygı duy...
Dalga geçmeleri onların sorunu sizde açık olarak adaba uygun giyinmiyorsunuz. Laf ettiğim açıklık değil mini etek giyen giysin mesele tamamen çıplak giyinmek iç çamasirla gezmek. Ayni şekilde erkekte aynı her yeri meydanda. Tesetturluler kapalı giyinme adabına uymuyor sizde açık giyinme adabına. Arada fark yok sende müslümanım diyosun o da. Kurani Kerim'in söylediği gibi "Sadece inandım diyerek kurtulacaginizi mi zannettiniz." En azindan başörtülü değilim ve namaz kilmiyorum diye bişey yok. Bir sürü farz ve sünnet var uymak uymaya çalışmak insanın elinde tabi ki zorluklar yaşiyoruz etrafta yanıltıcı yoldan çıkarıcı olan çok şey var ee bizim de nefsimiz var. O tesettürlü düzgün giyinmiyor dediklerin en azından dinin bir tane emrine uymak için çaba gostermiş. Çabasi boşa çıkanlar ya dediğin gibi üstü türbe altı şişhane oluyor ya da dayanamayip açiliyor. Kutsal kitapta ey iman edenler der ey başı kapalılar demez. Iman edip ben muslumanim diyen herkes kuran ve sünnetten sorumludur. En azından ben böyle olup bunu yapmıyorum diye bir cümle olamaz. Ahirette bu bahanenin geçerli olacağını düşünüyorsan söylemeye devam et. Dusunceme saygı duy kısmı diyorsun ya. Dusuncene lafım yok eksik bilip yargiladigin seylerden seninde sorumlu olduğunu bil diye söyledim. Bahsettigin taraftan biri olarak bana da konuşma hakkı doğuyor.
Teşekkürler çekilebilirsin
Zoruna gitti dimi 🤣
umurumda değil kim ne yapıyorsa yapsın. Sonuç olarak ne yapıyorsa kendine yapıyor
Görseldeki gene iyi tesettürlü olup altı forma üstünü sorma çok var.. bu konuda sana hak veriyorum
Seküler olmayan her topluluk kadınları eleştirir.
Bu nasıl bir nick djhdhd
😂👍
İstedigi gibi yapar sevebini tamamen bile, ezssin. Benim vucudum degil. Hic alakadar etmez ne giydigi isterse hic giymesin isterse çarşaf banane
Kadınlar ne yapsa eleştirilir
Nefes alsak bile
Bir kadının başı kapalı ama namaz kılmıyorsa ondan uzak duracaksın. Çünkü kendi gavur gibi yaşar ama senin her hareketini eleştirir
Buda ney ki üstü kapalı alttan tayt giyen görmüştüm cidden çok itici bir görüntüydü bazıları örtü yakışıyor diye kapanıyor.
Kadın olsunda zaten eleştirilmek için gelmişler gibi dünyaya …
ikiside açıklar cıvkını cıkardı kapalılar süslüman oldu
Maalesef bahane arayana sebep çok arkadaşım 🌸
Doğru dedin canım arkadaşım🥰✨️
Herkesin kendi hayatın insan önce kendi kapısının önünü süpürmeli.
Eleştirin de haklısın ben de sen gibi düşünüyorum ama herkes neyi ne kadar yaptı ya da yapmadiysa ona göre hesaba çekilecek. Ciplağa yakın gezenle de bunun hesabı ayni olmaz herhalde
Hiç eleştirmem açık kapalı fark etmez bir şeyi bireyselleştirmem herkes kendi mezarına girer
Ben müslümana her zaman dil uzatıldığına inanıyorum
Kadınlar her türlü eleştiriliyor
Jaklısın ama senin de eleştirilecek şeyini onlar eleştirsw tepkin ne olurdu
Tesettürlü olan layıkıyla tesettüre girmedi ise elestirilir ama o kadar değil. Açıklara yapilan eleştiri daha fazla
İkisi de kendi çapında eleştirilir yalnız bence tesettürlüler daha çok yadırganırlar, örneğin yobaz, kendini geliştirememiş gibi bana kalırsa herkes istediğini giysin
Kime ne ya isteyen istediği gibi giyinsin
İkisinede saygı duyarım.
Eleştirmek isteyen hee türlü eleştiriyor
Açık kapalı fark etmiyor bence
İki tarafta eleştirilir. Toplumumuzun yapısı olarak bize uygun olmayan şeyleri eleştiririz kendini yetiştirmiş akıllı insanlar hariç tabii
Ikiside çok elestiriliyor
Profil resmi harika.
Açıklar daha çok eleştiriliyor
İnsanlar, kendilerine uymayan herkesi eleştiriyor.
Kadınlar direkt
Her ikiside eleştiriliyor
Bu paylaşımı yapan kız umarım nihilisttir.
Hepsi.
Tesetürlü bence
Böylesi eleştirilir
Farketmez bea..
Teseturluler
Bir kavuşamadıkkk sana oysaki ne kadar aşığımm
Aha geldi benim ruh hastam
Hahshahsha
Seven sevdiğine hani kavuşurdu
Karektere bakarmışsın yakaladın
Aşırıı karekterliyim
Her ikside bana göre