Kızlar oje sürdükten sonra sabah kalktığımızda çizilmiş oluyor ya bir çözümü yok mu? Nefret ediyorum ojemin bozulmasından çiziklerin olmasından yardım lütfen?Ojenin Yastık İzi Olmaması, Çizilmemesi İçin
Ojenin Yastık İzi Olmaması, Çizilmemesi İçin Ne Yapılabilir?
Rengarenk, kıyafetimle uyumlu olan ojeler bana hep pozitif enerji vermiştir :) Elbette ki uygulama aşaması biraz emek istiyor. Özenle sürdüğüm ojenin sabah kalktığımda yastık izi olması beni de üzer açıkçası :D Ancak ojenin yastık izi olmaması ve çizilmemesi için dikkat edebileceğimiz bazı şeyler var;
Ojenin Yastık İzi Olmaması, Çizilmemesi için Yapılabilecekler Nelerdir?
1. Ojeni uyumadan en az 4 saat önce uygula
Oje sürdükten sonra yastık izi
Ojenin tırnağa tam oturması ve iyice kurumuş olması çizilme ve yastık izi olma olasılığını ortadan kaldırıyor. Bu sebeple ojeni uyumadan hemen önce değil, yaklaşık 4-5 saat önceden uygulamalısın.
2. Tek katta renk veren, yoğun pigmentli ojeleri kullan
Ojenin yastık izi olmaması için
Bazı ojelerden istediğimiz yoğun renk sonucunu almak için kat kat sürmemiz gerekiyor. Ojenin katı arttıkça çizilme ihtimali de artıyor. Kat kat sürülmüş ojeler çok geç kuruyor ve kolay bir şekilde iz oluyor. Seçimini tek katta renk veren, yoğun pigmentli ojelerden yana yapabilirsin. Benim bazı önerilerim var;
Tek katta renk veren, yoğun pigmentli ojeler
Flormar Full Color Nail Enamel
Kalyon Oje Nail Polish
Note Nail Enamel
Pastel Nail Polish Nude
Ben seçimimi genel olarak bunlardan yana yapıyorum. Hem fırça izi olmuyor hem de yoğun pigmentleri sayesinde tek geçişte istediğim sonucu alabiliyorum.
3. Oje biraz kuruduktan sonra tırnaklarını buz içerisinde beklet
Ojenin iz olmaması için
Buz olması şart değil, soğuk su da etkili oluyor. Ojeye şok etkisi yaratıyor ve daha çabuk kurumasını sağlıyor. Bu sayede ojenin çizilme, iz olma riski de ortadan kalkıyor. Tabii tamamen kuruduğuna emin olmadan uyumamanızı öneririm :)
4. Oje kurutucu sprey kullan
Ojenin çizilmemesi için
Oje kurutucu spreyler de sürülen ojeli şokluyor ve kolayca kuruyarak iz olmamasını sağlıyor. Ben Morfose Ossion Oje Kurutucu Sprey'den çok memnun kaldım. Kokusu çok güzel, ojeyi de daha mat hale getiriyor.
O zaman yatmaya yakın sürme gün içine dağıt bir kat sür iyice kuruyunca 2. katı sür ama erken sürki gün içinde kurusun yoksa evet epey sıkıntı tam kurumamaktan oluyor sanırım
üşngeçlikten ben uyumadan 1saat önce falan sürüyorum tam kurumadan yattığım için çizik oluyo ama anında oje kurutucular var belki onlar işe yarıyodur denemek gerek
En İyi Cevaplar