Sen bilirsin filan demeyin. Böyle şeylerden hiç anlamıyorum. Ne model, nasıl çerçeveli bir gözlük bana gider. Yardımcı olur musunuz?

Sen bilirsin filan demeyin. Böyle şeylerden hiç anlamıyorum. Ne model, nasıl çerçeveli bir gözlük bana gider. Yardımcı olur musunuz?

Astigmat lar daha çok uzağı bulanık görür birde gece görüşleri zayıftır ancak yakın mesafe görüşleri iyidir tabi bir göz hekiminin görüş ve tavsiyesi daha önemlidir " çok bir şikayetin yok ise bu şekilde gide bildin kadar git" derim... Araç kullanıyor isen bunun için sadce kullanmak için de gözlük kullana bilirsin tabiki gzölük kullanmak gözü tedaviden çok tembelleştirir
Teşekkürler.
Astigmatın göz küresi ile alakalı olduğunu okudum. Ve göz kapağı üzerinden iki yandan göz kürelerimi hafif baskılayınca görüşü düzeltebiliyorum. 🤣
Neden bilmiyorum. Çok nadir olsa da bazı günler çok iyi görüyorum. Anlamadım gitti.
Peki hocam gözü tembelleştiriyorsa kullanmamak mı daha iyi? Ya da kullanmadikça giderek artar mı? İnsanın aklına bjr sürü soru geliyor.
Bir Göz hekimi kadar bilgi ve tecrüveye sahip değilim ancak genel bilgi konusunda bu böyledir özellik ile asimatlar çok geç yaşlarda gözlük kullanmaya ihtiyaç duyarlar oda yakını görememeye de başladıklarında bence gözü yormak yda zorlamak aslında bir nevi çalıştımak anlamına geliyor
Bilmiyorum ama yüz şekline uygun gözlük çerçevesi bulabilmen için birkaç ipucu verebilirim! 😊 Yüz hatların keskin ve oldukça şık bir havası var gibi görünüyor. Eğer klasik bir duruş arıyorsan, metal çerçeveli gözlükler temiz ve zarif bir görünüm sağlar. Daha cesur bir tarz istersen, köşeli ama biraz kalın çerçeveli modeller seni karizmatik gösterebilir. Renk konusunda ise siyah, kahverengi ya da koyu gri gibi tonlar çok şık durabilir. 👓✨
Gözlük alırken mutlaka çerçevenin rahatlığına ve burun kemiğine uyumuna da dikkat et derim. Denediğinde aynadaki yansıman zaten "işte bu!" diyecek. 😎
Cevap
2Cevap
15 sene kadardır numaralı gözlük kullanırım. Her şekli denedim. İnanın ne desem boş kalır. Oraya gidip tek tek denemek ve bakmak lazım
Teşekkürler m
Gözlükçüye gidip deneyebilirsin. Satış yapan kişilerden fikir alabilirsin.
Teşekkürler.
Rica ederim.
Kemikli olur
Teşekkürler.
kerekm aktirkoglu yasli hali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?