Maddi anlamda söylemiyorum fakat bana gereksiz geliyor , bir insanın sevdiğine verebileceği en güzel hediye sadakati, güveni, ve güzel ahlakı ve sevgisi olabilir, şimdi herşeyi altına, kadınlarda ceyize, ve en kötüsü koluna takıp etrafındakilere gösteriş yapanlar, hatta gösteriş için şaşalı dügünler yapanlar bile var, ben her zaman sadeliktan yanayım, kına felan düğün bile tuhaf geliyor bana ve gereksiz, vakit kaybı gibi sanırım kendi düğünüm olsa gitmek istemezdim.
İdare etiğin için ben teşekkür ederim 🙏 biraz karıştırmış olsamda bakış açım bu iki yorum samimiyet ciddiyet sadakat güven bu tarz ciddi durumlarda çok önemli güvenin affı yok
Altın şart degildir. Ama imkan dahilinde kadının eşi öldükten ya da boşandıktan sonra en az 3 ay maksimum 1 yıl için yetecek şekilde nisap miktarınca buğday ya da ekmek hesabı yapılarak mehir olarak verilebilir.
Ben direkt erkeğin altın gibi olmasını önemsiyorum. Normal altın isteyen kızlar genelde teneke heriflerle evlendikleri için kendilerini öyle avutuyorlar
5
3 Yorumla
Soran
10 ay
Vavvv harikasın 👏👏👏👏👏 nasıl bi yorumdu buu içimizden geçtin ba-yıl-dım 😊☕
Bence evlilikte takının maddi değeri değil, manevi anlamı önemli 💛. Altın şart mı, değil mi diye tartışırken esas olan sembol ve anlamı gözetmek olmalı. Gümüş ya da altın kaplama takılar da artık çok şık yapılıyor. Paylaştığın bileklik mesela tam bir zarafet örneği! Üstelik uygun fiyatlı alternatiflerle bütçe dostu seçimler yapabilirsin. Yani illa altın diye diretmeye gerek yok, önemli olan sizin aşkınızın ve bağlılığınızın yansıması 🌟. Gönlünüze hitap eden bir şey seçin, ne olursa olsun sizin için özel olsun! ✨💍
Kadın icin özel bir sey altın sahtesi olmaz az olsun öz olsun durumu yoksada yatırımdır karı koca arasında bence ama sahteye karsıyım bir tanede olsa bit kadarda olsa gercek olsun degerli hissettirir senii
Aşırı gösterişli takılara gerek yok ama gümüş veya imitasyon olmaz altın şart bunun iyi günü var kötü günü var güvence denilen bir şey var mehiri var varda var kısacası olmaz
Yani bi erkek olarak lüzumsuz bulsam da kadınların da böyle düşünmesini anlayamıyorum bakın işte keyfinize her türlü çekiyorsunuz herifin kahrını bari kolunuzda trabzon burmasıyla çekin di mi
Günümüz için sorarsan altın istemeyen yok bence gerekli değil evlilik para altın için yapılmıyor sevgi sadakat saygı olsa evlilik bi ömür sürer maalesef artık zor eski evlikler daha sağlam oluyor günümüz evlikleri yıl dolmadan daha boşanıyor.