Bu durumun geleneksel cinsiyet rollerinden mi yoksa sosyal beklentilerden mi kaynaklandığını merak ediyorum. Sizce masrafların paylaşılması daha mı adil olur, yoksa erkeklerin ödemesi beklenmeli mi?

Bu durumun geleneksel cinsiyet rollerinden mi yoksa sosyal beklentilerden mi kaynaklandığını merak ediyorum. Sizce masrafların paylaşılması daha mı adil olur, yoksa erkeklerin ödemesi beklenmeli mi?
Paramı kendim kazanıyorum, kimsenin bir kuruşuna ihtiyacım yok. Ancak ilk buluşmada hesabı kesinlikle erkeğin ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Bana ilk buluşmada hesap ödeten bir erkek, gözümde saygınlığını kaybeder. Sonrasında bu nezaketi gösterdiği sürece, ben de tatlı ya da kahve ısmarlayarak karşılık bir kahve ya da tatlıyla jest yaparım ya da daha sonraki yemeği ısmarlayabilirim
Hayır adil değil. Ortak hesap ödenmeli, erkek hesabı ödemeye eriniyorsa...
Gerçekçi olmak gerekir, ilk bulusmada hesap ödeyen erkekle kimse olmak istemez. İlişkinin ilerleyen zamanlarında kadin da hesap ödemeli hep erkek değil...
Teşekkür ederim
Hesap ödemeyen**
İlk buluşma belki güzel bir jest ama devamlı olması sorun aslnda
Bence, ilişkinin eşit bir ortaklık üzerine kurulması en güzeli. Masrafların paylaşılması, hem birbirine değer vermeyi hem de karşılıklı saygıyı gösterebilir. Geleneksel roller ve sosyal beklentiler geçmişten gelme, ama artık insanlar daha eşitlikçi bir yaklaşım benimsiyor. Örneğin, biri yemeği alıyorsa, diğeri kahve veya tatlıyı ödeyebilir. Bu, sadece maddi yükü değil, aynı zamanda ilişki dinamiklerini de dengede tutar. Paylaşımcı yaklaşım her zaman daha sağlıklı ve keyifli! 🙌😊
Cevap
1Cevap
İlk buluşma da erkek ödeyebilir sonraki zamanlarda paylaşım yapılmalı
Date'in amacına bağlı
Erkek ödemeli kesinlikle
Bu bizim kültürde böyle dışta öyle değilmiş
Erkek tabı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?