saçlarım nasıl hızlı uzar? yazın sapsarı ve çok uzundu ilk önce küt kestirdim sonra kahkül kestirdim ama beğenmedim saç modeli ya da hızlı uzatma önerileri
Cevabın nedir?
+1 yılMaske uygula saçına. İnternette bulabilirsin saç uzatıcı maskeler diye aratırsan bloglarda birçok paylaşım var. Argan yağı, badem yağı, çam terebentin yağı (şampuanının içine damlatabilir öyle kullanabilirsin), susam yağı ve nice aktarlardan kolaylıkla bulabileceğin bitkisel yağlarla yapılan maskeler var. Çok sıklıkla yapma, zaten süresini de yazarlar bloglarda.
Ve kendine bir tane maske seç, bir sürü maske uygulama. Mayonez maskeleri de var, bildiğin kaliteli bir kuaför salonu varsa onlardan satın alabilirsin veya kuaförüne yaptırabilirsin.
Çok fazla kırma saçlarını, mutlaka kurut banyodan sonra, ıslak yatma. Düzleştirici, maşa, fön yapmamaya özen göster ve saçlarını 1.5-2 ayda bir kestir mutlaka. Doğal koşullardan dolayı illa ki saç uçları yıpranır bu yüzden bu kırıkları dediğim sürede aldırmanı öneririm.
Bigudi kullanıyorsan veya neyle sarıyorsan saçlarını ısı dışında, onu yapıp yatma, saçların kırılır. Aynı zamanda örüp yatmamanı da söylerler ama bundan pek emin değilim ben örgünün saçı uzattığını düşünüyorum.
Ek olarak beslenmene de dikkat etmeni, bol protein tüketmeni öneririm.
Bunları yap, saçlarına, sağlığına dikkat et, bitkisel olduğuna gerçekten inandığın bitkisel yağları kullan ve saçların kısa sürede uzasın :)40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çek uzasın haha. Canım haftada bir badem yağı sur saçına dustan önce 2-3 saat beklesin. Ardından gir duşa ilk once dalan sabunlar var hani yesil eskiden annelerimiz kullanirdi onunla sacini bir guzel temizle yaglar gitsin. Sonra elidor un yeni sac uzatan yesil serisi cikti mukemmel birsey benim uzamayan saclarima derman oldu :) Onun sampuani ile guzelce yıka yine saclarini ardindan sac kremi sür durulan cık. Saclarina yine o serinin sıvı sac kremini sık spreylidir o. Saclarini havlu ile kurula. Kurutma makinesi ile degil. Duzlestirici yapiyorsan da bunu aza indir hergun yapma.
00 Yorumla
+1 yılher gün düzenli sulamayı ihmal etme gübresini ver uzar :)
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
121
Cevap
19Cevap
+1 yılSaçların yapısal olarak hızlı uzamıyorsa aslında pek de yapabileceğin bir şey yok. Yani dışarıdan ne kadar müdahale edersen et o saç genetik olarak hızlı uzamıyorsa bir yere kadar etki edebiliyorsun. Benim saç yapım da maalesef ki öyleydi. Fakat ben saçlarımı çok iyi tanıdığım için doğru ürünler ile müdahale ettim ve en azından biraz olsun uzama süresini kısalttım. Bunun için önceliğim şampuan tercihimi değiştirmek oldu. Restorex şampuanı çok duymuştum. Gerçekten saç uzatma noktasında olumlu sonuçlar veren markalardan biri. Sonrasında sarımsaklar, zeytinyağları vs içeren maskeler uygularım ve saçımı kökten besledim. Kısa bir süre de olsa biotin takviyesi de kullandım. Bunları hepsi saç uzatmak için mi demeyin, beni ancak saçları ayda 1 cm uzayan insanlar anlar. Tüm çabalarım sonucunda saçlarım biraz da olsa kendisini toparladı ve uzama süresi kısaldı. Bir süre sonra bu işlemler rutin haline geldiği için gözünüzde büyümüyor merak etmeyin. Saçlarınız benim ki kadar inatçı değilse Restorex şampuan bile tek başına yeterli olacaktır.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yıl1. Saçını söylenenlerin aksine sık değiş 3-4 günde 1 kere yıka 1 kez şampuan sür.
2. ayda 2 kez zeytınyagı ve yumurta kuru yap
(zeytınyagının ıcıne 1 adet yumurta kır karıstırıp sacına sür sonra 4-5 saat vaktın kısıtlı ıse 1 saat beklet ILIK su ıle yıka sakın sıcakla yıkama yumurta kafanda pıser mıllet ekmek banar :P)
3. sacını duzlestırıcıden bı haylı uzak tut
4. saçına cok ıslem yapma örn: sureklı her banyoda krem yapma
5 kuru ya da cok ıslakken tarama kırılmasında neden olacagı ıcın uzaması yavaslar
bu kadar tatlım :)12 Yorumla- +1 yıl
Ben bunu uygulamak isterim ama saçlarım çok dengesiz olduğu için (duzleştiriciyle duzleştirmek zorundayım mecburen) :(
- +1 yıl
O zaman sık sık yapma canım yorarsin saçını uzaması gecikir
İlk olarak saçlarını kökünden beslemelisin. Yani beslenmene dikkat etmeli ve saçlarına iyi gelecek besinleri beslenmene eklemelisin. (ceviz, badem, yumurta gibi) Sonrasında saçlarını kimyasal ürünlerden ve ısı işlemlerinden uzak tutmalısın. Saç yapını iyi tanımalı ve onların senden ne istediğini bilmelisin. Sürekli yıkamanın uzamaya etkisi olduğunu söylüyorlar ama diğer taraftan da saçların sık yağlanmasına sebep oluyor. Bu konuda hızlı çözüm almak istiyorsanız tecrübelerime dayanarak Restorex şampuan önerisinde bulunabilirim. Ama dediğim gibi tek başına şampuan bir yere kadar etki edecektir. Onu besleyen ve yardım edecek olan diğer başlıkları da hayatınıza ve rutininize almalısınız.
00 Yorumla
+1 yılSaçı uzatan saç kremi sarımsaklı bilmem ne kürü falan bunlar pek sonuç vermez yapman gereken saçın dökülmesini engelleyen şampuanla saçını bol bol yıkaman. Güneş Işığında da çok durursan saçların beslenir ve uzaması kolaylaşır. Demir eksikliği saçın uzamasıının bir numaralı engelidir demir artırıcı şeyler de yemelisin
00 Yorumla
+1 yılBen restorex hızlı Uzama etkili sampuanin içine badem yağı, cam terebentin, sarımsak yağı artan yağı ve eczaneden b vitamini aldım Bemiks ampul alipta kirabilirsin. Ayriyetende lavanta suyunu yapıyorum. Internette çıkar bu lavanta suyu kürü. Bunları yap iki ayda çok iyi uzuyor benim bayagi uzadı.
00 Yorumla
+1 yılsoğanı tencereye koy bir miktarda su koy saçlarnı yıkadıktan sonra bu kaynattığın su zaten soğuyacak onu da saçlarına dök haftada 2-3 kez yap banyodan sonra ve merak etme soğan kokusu falan kalmaz ama bu dediğimi yaptıktan sonra da elidorun bakım spreylerinden sıkabilin daha güzel tütmesi ve saçlarının ışıldaması için :) ama soğan çok işe yarar
00 YorumlaTatli badem yagi kullan dustan 3 saat once uygula saclarina sonra dus al. Ama sakin aci olanini kullanma. Kuzenimin saclari da cok cansiz ve ince telliydi o da kestirmis ve pisman olmustu. Bu yag hem guclendirdi hem de hizli uzamasina yardimci oldu. Ha bide fon duzlestirici tarzi seylerle saclarini yipratmamaya ozen goster.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılwww.varbak.com/.../...in-ya%C4%9F%C4%B1-b12955.jpg
Zeytinyağı hücreleri korur. Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde sayesinde kansere karşı hücreleri korur. Cilt ve sac kalitesini arttirir.00 Yorumla
+1 yılHertürlü seyi denedim u za mı yor net yani kırıkları aldırma hele çok mantıksız kırıklarınla mutlu olmayı öğren ben yıllardır öğrendim yağ lar masleler filan fos sadece doğum kontrol hapını ez ve şampuanı na karıştır işe yarar ama saçlarını döke de bilir. Hormonal birşey olduğu için vucut farklı tepkiler verebilşr
01 Yorumla- +1 yıl
Kırıklarını aldırmazsan saçların uzamıyor ben çok denedim. kırıklarını aldır. sonra gliss in sıvı keratinli spreyini al her duştan sonra ıslak saçına diplerine sıkmadan kullan özellikle uçlara. bide john friedanın frizz ease saç maskesi var uçlarına onu da kullan duşlardan sonra ben aylardır saç kestirmiyorum sürekli kurutuyorum aralarda düzleştiriyorum. tek bir kırık yok.
Sakın sık sık sacini yikama bu sacina oldukca zarar verir. hergun aksam yatmadan ayni saatte bir tane elma ve bir cay bardagi kadar yogurt ye. Sac kremi kesinlikle kullanma. Kullanicaksan sadece en uclara az bisey kullan ve iyice durula. Argan yag badem yag kullan haftada 2 kez. Sarimsak ve zeytinyaği karisimini haftada bir veya iki kez uygulayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılHairfinity yaz google'a. Vitamin gibi bisey tamamen bitkiselmis hem hizli uzatiyor hemde yeni cikan sac saglikli cikiyormus..
Malesef tek cozum. Kargoyla yurtdisindan geliyor ama butun unluler bundan kullaniyormus ve ise yariyormus oyle okudum heryrrde bilmiyorum istersen dene cokda pahali degildi son baktigimda. 30tl falandi kucuk boyu00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim uzayana kadar cit citlardan takabilrsin. Cok guzel ve dogal duruyor. Ben oyle yapiyorum. kafama takmadigim surece hizli uzuyor. Ve sacini hep yağlandigindan sonra bekle. Her gun yikamak bir işe yaramiyor 😕 kafan da ki yagi saclarini besledigi icin yagli birak ondan sonra yika. Bunu sık sık yap bak nasil uzuyor. Ben faydasini goruyorum 👍
00 Yorumla2 yumurta sarısını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştır ve saç diplerine uygula. 10-15 dakika beklet. Daha sonra şampuanla istediğin işlemi uygulayabilirsin. Haftada 2 kere yaparsan faydasını görürsün
00 YorumlaBir şampuan var dermaderm ismi arganyagi özlü harika bisey saçın hic dokulmuyor ve normalden 3 kat hizli uzuyor 60 70 lira falan.. kesinlikle tavsiye ediyorum... ama hergün veya iki günde bir dus alman gerek...
00 Yorumla
+1 yılyardımcı olur umarım www.kizlarsoruyor.com/.../a12520-garantili-sac-uzatma-sac-dokulmesini-azaltma-yontemleri
00 Yorumla
+1 yılkirlenince zeytın yagı kullan benim saclarım 2 haftada uzadı 2cm düşün yanii :) 3 saat beklet sacında daha sonrada yıka biraz yaglı kalacaktır o yaglı sacıo tekrar yıka
00 Yorumlayarim cay bardigi suda bir tutam sinamekini kaynat yapraklari cikar icine 1 bemiks ampul bosalt , birkac damla tatli badem yagi , istersen sinameki yagi bir kac damla , calkala diplere sur 2-4 saat bekle yika :) haftada 1 kez. Denenmistir :)
00 Yorumla
+1 yılKullandığın sampuanı avucuna dök, doğum kontrol hapını kırıp toz haline getir şampuanla karıştır ve yıka. Onaylı kanks hep yapıyom saclar bele geldi ajfgsjdjs
01 Yorumla- +1 yıl
Ciddmizin?
bosuna yazilanlari uygulama, fazla masa flaan kullanma kendine haline birak uzar zaten, kendi uyguladigim bir yontem var ama sir herkesin bilmemesi lazim
01 Yorumla- +1 yıl
ben bilsem ya valla çok dua ederim bacım :(
her banyoda saçın için durulama suyu yap bir kap suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi koy her banyoda bunu tekrarla 2. si hindistan cevizi yağı al aktardan kimisi sıvı kimisi vazelin şeklinde oluyor onu sıcak suyun içine batır ve biraz ısıt hafif ılıkken saç derilerine ve uçlarına sür
00 YorumlaBanyoya gir tara cikarkende orgu yap ve oyle tut bagli tut vede olabildigince cok banyo yap saclarinida banyodayken tara.. Ben bunlari yaptm ve epey uzadi şu an baldirimda kestiricem biraz. s
00 YorumlaDoğal yağlarla bakım yap argan yağı zeytin yağı vs. Düzenli saç kremi kullan bunların dışında bir yöntem varki malesef saçlar kirli olunca daha çok uzuyo :D
00 Yorumlasacini surekli yikama saci kendi yagi besler ayrica cok isi kullanma ve keratin yagi kullanmani tavsiye ederim :)
10 Yorumla
+1 yılDoğum kontrol hapı kullan ister şampuanın içine at ister ezip suyla karıştr duştan snra uygula masajla sacına.
00 Yorumla
+1 yılbadem yağı! badem yağı al ve gün aşırı saçına maske yap, 2-3 damla yedir saçına 1 haftada etkisini görüceksin. kirpiklere, kaşlara falan da sürülüyor ve gerçekten çok iyi geliyor.
00 Yorumla
+1 yılkaliteli şampuanlar iyi gelir hem saçın uzamasnı sağlar hemde saçı bakımlı tutar. bunun için bizim kuaförü önerebilirim
00 Yorumla
+1 yılsık sık yıkayınca çabuk uzuyor canım onun yanında şampuanın saçların uzamasına yardımcı olur yazanlardan al ve ayrı olarak saç uzatan yağlar var onlardan al kullan canım
01 Yorumla- +1 yıl
benim kuaför saçlarımı mahfetmişti kısacık kalmıştı depresyona girmiştim.. o süre içinde hepsini düzenli olarak yaptım bir ayda saçlarım ilk defa bu kdar çabuk uzamıştı
+1 yılkuaforluk sertifam var emin ol fazla kimyasal kaş yapaym derken qöz çıkarir. haftalık maskeler yap mesela zeytinyaqı ve badem yaqı qibi saclarini fazla yorma sac kremi kullaniyorsan bir sure ara ver
00 Yorumla
+1 yılhergün yıkarsan sacların cok cabuk dokulmeye baslar demıslerdı bana bence farklı bı tarz yap kendıne uzayana kadar
10 YorumlaYaglanmasina izin ver... Bandana tak yaglaninca uzar dogal yoldan. cabuk uzamayan bir sacsa uzamaz napsanda.
00 Yorumla
+1 yılSık banyo yaparsan ve saçını sadece duştan duşa tararsan, düzleştirici perma jöle sprey boya gibi maddeler kullanmazsan daha hızlı uzamasına yardımcı olursun
00 YorumlaElidor'un yeşil renkli bir şampuanı var saç uzatmak için onu kullanabilirsin ya da Thomas Taw'ın seti var ayda yedi cm mi ne uzatıyormuş onu dene :)
12 Yorumla- +1 yıl
tt setini marketlerde bulabilir miyim? 7cm woww
Normal kulladığın şampuanın içine 2 kapak cam tarebetin koy, saçlarını onunla yıka. Normal yıkanma zamanın neyse o zaman yıka. Şampuan bitene kadar kullanabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılTum esyalarini banyoya tasi. orada bir 15 gun misafir ol. uzayacaktir
10 YorumlaVala ne surdum olmadi menengic sabunu var onuda denedim en son o yaradi sacim gir ve uzun oldu iki ayda farketim dokulmeyide azaltti
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 789 cevap paylaştı. kesinlikle kırık bırakma sacında o zmn hızlı uzuyor
00 YorumlaAyni seyi şu an bende yasiyorum maalesefki naparsan yap ayni hizda uzuyo
00 YorumlaBen uzun saç sevmiyorum 2 ayda bir kestiriyorum buna rağmen çok çabuk uzuyor
00 Yorumlaşampuaninin içine tatlı badem yağı ve çam terebentin dök ama ama ölçülü olsun çok faydalı olur
00 YorumlaIki bardagin icine yarisina kadar limon sik kaynar suyu ekle birini sacina sur digerini ic :)
00 Yorumla
+1 yılustura kesım yaptırma. saçı kırar uzatmaz. ara makası attırma. oda saçı yıpratır.3-4ayda uçlarından çok az aldır. banyodan önce saçına zeytınyağı sür streçle 1saat beklet. saçını besler
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 302 cevap paylaştı. Ben banyodan 2-3 gün önce zeytinyağını bolcana saçlarıma yediriyorum valla hiphızlı uzuyor
10 Yorumla
+1 yıluclarından kestırmek ıse yarıyo ama duzenlı kestırmek gerek
00 Yorumla
+1 yılYılan yağı ve aktarlarda satılan hızlı saç uzatmak için yağlar şampuanlar
00 YorumlaSinamekiyi kaynat soğusun içine bemiks be 1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı koy haftada 1 uygula çok faydalı inan bana
00 Yorumla
+1 yılYa 1 hafta boynca kafani ilik zeytin yag ile masas yap kafani asha doru tut 4 dk yapcan 2-4 cm uzar ama ayda bir hafta yapilio diyolar
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 965 cevap paylaştı. Argan yağı ve badem yağı haftada 1 kere ya da 15 günde 1. Sacina masa duzlestirici surmezsen daha çabuk uzar.
00 Yorumla
+1 yılguzel sac modellerini youtube dan kolaylikla bulabilirsin saclarinin hizli uzamasi icin de saclarina cok iyi bakman gerekiyor her banyodan sonra besleyici maske kullanabilirsin
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 395 cevap paylaştı. Saçını çok yıkamak saçı uzatmaz hiç bişey uzatmaz zaman gerekir
00 YorumlaSac bakım yağları kullan özellikle de zeytinyağı hergün saçını yıkama yıpratırsın kırıkların varsa da aldır ki uzasın
00 Yorumla
+1 yılbadem yağı ve hint yağı kullanabilirsin ayrıca bu iki yağda hem kailara hem kirpiklere hemde saçlara iyi geliyor
00 Yorumla
+1 yılCildiyeye gidip iğne istiyorum saç için de baya işe yarıyo
00 YorumlaSaçına badem yağı sür , aktardan sarımsak şampuanı al
00 YorumlaKardeşim. bunun için almanya da ve italya da özel saç uzaması için yağ bakım setleri var internetten bulabilirsin ve COK memnun kkalirsin. internetten bulabilirsen.
00 YorumlaCanım senin derdin neee ben uzatmaya çalışıyorum sen kestiriyosunn
00 Yorumla
+1 yılSinemaki kürünü kullandım olumlu sonuçlar aldım. Tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılZamana bırakmalısın ne yaparsan yap ha diyince uzamaz.
10 Yorumlazeytinyağlı şampuan kullan süper uzatıyor dene bnce
00 YorumlaLorex şampuan mutlaka kullan canlanıyor parlıyor ve uzuyor
00 Yorumla
+1 yılBioblas sarmaşık özlü şampuanı kullan benm saçım hiç uzamıyodu ki gördüğün gbi şu an kısa bu şampuanı kullandığımdan beri çok hızlı uzuyor
00 Yorumla- Devamını Gör (80)
Devamını Gör(125)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem