Saçlarım dökülüyor. Bugün eczanede saç analizi yaptırdım saç gözenekleri kapalı dediler. Ama acelem vardı ve hemen çıktım. Bunun için ne yapmam gerek. Yaşayan/bilen var mı? Saç gözenekleri nasıl açılır?
Kel kalmaktan korkuyorum:((

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçlarım dökülüyor. Bugün eczanede saç analizi yaptırdım saç gözenekleri kapalı dediler. Ama acelem vardı ve hemen çıktım. Bunun için ne yapmam gerek. Yaşayan/bilen var mı? Saç gözenekleri nasıl açılır?
Kel kalmaktan korkuyorum:((

Selam :)
Saç gözeneklerinin kapanması aslında çok yaygın bir saç problemi. Ancak saç gözenek testi yaptırmak çok yaygın bir alışkanlık olmadığı için çoğu kişinin bu saç probleminden haberi dahi yok.

Sağlıklı, bakımlı, parlak ve yumuşacık saçlara sahip olmak için saç derisinin nefes alması gerekiyor. Saç derisinin nefes almasını engelleyen durum ise saç diplerindeki gözeneklerin tıkanmasıdır. Saç gözenekleri birçok sebepten kaynaklı olarak tıkanabilir.
Saç diplerinin tıkanması saç derisinin nefes almasını engeller. Saç diplerinin nefes almaması en çok saç dökülmelerine sebep olur.

Saç gözeneklerinin tıkandığını anlamak için saç analizi yaptırmanız gerekir. Bu analiz için Trikoskop adı verilen bir cihaz kullanılır. Saç analizini güzellik merkezlerinde, eczanelerde ve hastanelerde yaptırabilirsiniz.

Doğru bakımlar ile saç gözeneklerini açmak mümkün. Düzenli bakım yapar, saçlarınızın ihtiyacına uygun ürün kullanırsanız gözenekler açılacaktır. Düzenli bakım yapmaya devam ettiğiniz zaman ise gözenekler tekrar tıkanmayacaktır.
Saç gözenekleri nasıl açılır?

Saç diplerinin arınmasının ve nefes almasının yollarından biri de saç maskesi uygulamak. Saç derisini derinlemesine arındırmak için en güzel maske kil maskesi. Kil maskesi sadece cilt için değil saç için de oldukça faydalı. Kil maskesinin saça faydaları:
Saç için kil maskesi nasıl yapılır?
Bu maskeyi saçınızda fazla bekletirseniz kuruluğa sebep olabilir. Bu yüzden 20 dakikadan fazla bekletmeyin. Saçınızın ihtiyacına göre bu maskeyi 15-20 günde bir uygulayabilirsiniz.
benim de saç derim de aynı sorun vardı ben liquid gözenek açıcıyı kullandım ve çok memnun kaldım saç derim düzeldi :)
Ne kadar süre kullandın? kullanımını nasıl yapıyorsun haftada kaç veya günde kaç kez?
Hangi marka ürünü önerdi?
Bir şey önermedi sık şampuan değiştirme dedi
Doktora gitmistim bemiks evigen ampülleri ve birkaç karışımla bir şampuan yaptırmıştı eczaneye onu kullanıyorum masaj yaparak
sıkıntılı bir durum, benimde öyleydi ama sıcak su düşmanı, az şampuan kullan, arada sabunla sadece şampuansız, saçın yağlıysa 2 günden sık yıkamamaya çalış, ve yağlıysa hep şampuan uygulama arada sadece sabunu da kullan ya da ikisi beraber, saçını hemen kurutma havluyla iyice nemini al ve 10 15 dk sonra önce soguk, sonra sıcak olarak kurut kurutma makinesiyle ve uzaktan, saç önemlii tecrübelerim bunlar yardımcı olabilirim inşallah ama her saç farklıdır cilt sorunuysa saç derisi testi yaptırabilirsin ama bana 100 tl kullanılan ürünlere de 50 60 tl demişti kozmetikçi uzaklaştım :)
Cevap
1Cevap
Bunun için doğal sabunlar var mesela, kükürt sabunu, sarımsak özlü sabun, yeşil çay özlü sabun vs. Onları kullanabilirsin.
Saç kökleri, kullandığımız şampuanlarda bulunan kimyasallar, en çok da silikon maddesi nedeniyle tıkanır. Günümüzde global endüstrinin sunduğu tüm hijyen ürünleri sağlığımızı tehdit eder. Çamaşırınızı yıkadığınız deterjanın içinde bulunan hemen hemen tüm kimyasallar, şampuanınız, diş macununuz, hassas hijyen ürünleri dahil birçok ürünle hayatımızdalar.
Zeytinyağlı sabun, sonrasında yumuşatma için elma sirkesi kullanın. 6 aylık çamur gibi saç hissinden sonra kurtulan, normal sağlıklı saçlara kavuşan arkadaşlarım mevcut.
ewg. org: Kimyasal maddelerin sağlığımıza uygunluğunu test eder.
Şampuanınızın içinde bulunması muhtemel kimyasallar listesi:
Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
Sodium Laureth Sulfate (SLES)
1,4-Dioxane (Dioxane, Diethylene Oxide)
Ammonium Laureth Sulfate (ALES)
Ammonium Lauryl Sulfate (ALS)
Benzalkonium Chloride
Benzyl Salicylate
Butylphenyl Methylpropional - Lilial
Carbomer
CI 77891 Titanium Dioxide
Citric Acid (E331)
Cocamidopropyl Betaine
Cocomide Mea, Cocamide Dea, Cocamide Tea
Triethanolamine (TEA)
Diethanolamine (DEA)
Monoetanolamin (MEA)
Dimethicone - Dimethicone Copolyol - Cyclomethicone Silikon
Dimethiconol
Formaldehyde
Fragnance (Parfum)
Glycerin
Glycol Distearate
Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
Hexyl Cinnamal
Isoproyl Alcohol (SD-40)
Limonenen
Linalool
Methylisothiazolinone, Benzisothiazolinone, Methylchlorisothiazolinone
Panthenyl Ethyl Ether
Panthenol
Paraben
Polyethylene Glycol (PEG)
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Propylene/Butylene Glycol
Sodium Benzoate (E211)
Sodium Citrate (E331)
Sodium Chloride
Sodium Hydroxide
Sodium Sulfate
Sodium Xylenesulfonate
Tetrasodium EDTA
Bu kimyasalların ne derece zararlı olduğunu renk skalasına bakarak ewg. org dan tespit ederek, kullanıp kullanmayacağınıza karar verebilirsiniz.
Merhaba
Bu sorun daha çok yağlı saçlarda görülür bunun onemlimini kullandığınız ürünlere dikkat ederek alabilirsiniz.
Temizliyici şampuanlar var kullanabilirsiniz.
1 su bardağı sirkeyi durulama suyuna ekle oda 1 litrelik su olsun onunla diplerine masaj yaparak duralayin.
Maske yapabilirsiniz. 1 kaşık kil , 2 buçuk yemek kaşığı su, Argan yağı ya da fındık yağı bir iki damla damlatın akışkan kıvam alsın. Saç diplerine uygulayın çok kurumasın kırılmasın yani maske hafif nemli iken yıkayın.
Arkadaşlar size şöyle bişey önericem kepeği yok edicek saç hücrelerinin ihtiyacı olan bütün vitamini karşılıyacak beyazlanmaları enaza indirecek aloevera çiçeği bu bir bitkidir a101 bim migros gibi yerlerde yazın bir dönem satılıyor ayrıca cildede güvenle kullanabilirsiniz cildin yaşlanmasını geçiktirir sivilceleri yok denecek kadar azaltır sağlıklı günler
bunu da söylemeyen eczacı yok sanırım, geçen gün ben de girdim bana da analiz ile aynısını söylediler :)
buna benzer bişey yaşadım genellikle doğal yöntemler kullanıyorum bunu için iki çözümüm var
1 zaytin yağ
2 soğan suyu
cildiyeye git sana uygun ilaç versin
Eczaneden saç analizi nasıl yaptırılıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar