1 yılbu noktadan önce çok daha büyük günahları görmezden geliyor müslümanlar
açık giyinmek emin ol içlerinden en küçüğü kalıyor
* müslüman neden yalan söylüyor ( hem de ne yalanlar)
* müslüman neden kul hakkı yiyor (eminiyet şeridini kullanmak, sıraya kaynamak, torpille kamu kurumlarında iş bulmak ya da ihale almak, daha sayamayacağım niceleri)
* Müslümanlar neden dürüst değiller, örnek olmamız gerekmiyormuydu. gayr-i müslim esnafa müslümandan daha çok güvendiğimiz bir dünyadayız, dedikleri gün borçlarını ödüyorlar, kötü mal satmıyorlar.
İçimizi düzeltmeden dışımız düzelmez. sorunu yanlış yerde arıyoruz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aslında kapanmak örtünmek kadına sunnet degıl dinimizde farz fakat benimde annem kız kardeşim kapalı değil babamda bu konuda zorlamadı. Bir kadının kapalı olmamasından ziyade öyle ağır büyük gunahlar var ki ( tabiki bahane değil ) . Kişinin rabbi ve kendi arasındakı bir durum. Hesabı vericek olanda kendisi birsey demek anlamsız. Yarın evlensem örnek eşim kapanmak istese hayhay derim mutlu olurum sorun etmemki yerıne göre maco yerıne entellektüel yerine göre bakımlı bir adamım üstelik
00 Yorumla
Açık olunca rabbi mutsuz mu oluyor kulum açık giyindi diye? Ya da kapalı giyinince rabbi mutlu mu oluyor kulum kapalı giyindi yaşasın diye? Bunu anlayamadım yani yorumunu o yüzden sormak istedim.
00 Yorumla
eğer sen müslümansan burada ne işin var o zaman? böyle saçma sorular çok saçma. sonuçta herkes dinini farklı yaşar. İlla müslüman diye kara çarşafa girmeye gerek yok istediğini giyebilir.
29 Yorumla
Soran1 yılMüslümanım ve soru sormak, fikir almak, insanları anlamak için buradayım.
- 1 yıl
bunda sorun yok ama başkasını yadırgayamazsın. belki istemeyerek müslüman veya inancı tam değil. veya inanıyor amazını kılıyor evinde. kimsenin arkasından konuşmuyor laf yetiştirmiyor kötü davranmııyor ama sırf kapalı değil diye ona böyle konuşamazsın ki. Çok müslüman olanlar gitsin arabistana orada görürsünüz kadının değerini sssjshshhs tabi sokağa çıkabilirseniz
Soran1 yılArabistan da sokağa da çıkarız araba da kullanırız bacım, çağı senden daha çok takip ediyoruzdur. Ben diyorum ki bir kadın neden eşinden başkalarına süslenir?
- 1 yıl
yav bok çıkarsın sokağa. daha yeni yeni geldi araba kullanma şeyi. sokaktadüzgünce kadınlar yürüyemiyor bile. bak şimdi aç youtube arabistan vloglarına bak. bak bakalım kadınlar rahat mı? burada olduğun gibi orada rahat olamazsın. hem kadınlar kendisi içinde süslenir sen başkası için süsleniyorsan herkeside öyle sanma
Soran1 yılTamam orasını burasını niye açar? O da mı kendine? Kendini kendine saklayamıyor mu?
- 1 yıl
valla sen kafayı yemişsin. normal bir tişortu elbiseye veya pantolona açık diyorsundur kesin. insanlar nasıl mutlu hissediyoraa öyle giyer. bir makyaj yaparsa kendisi için yapar. sen sadece erkekleri memnun etmek için yapıyorsun sanırım bunları. aklını bu tarz işlerle uğraşma. hep bak başkasının arkadasından konuşmak çok günah. cehenneme en çok kadınlar gidecek diyorlar aman diyim dikkat et :D
Soran1 yılO cehenneme gidecekler, erkek kardeşlerimize musallat olanlar, bütün açık seçik giyinen kızlar da gözlerine hep dininde imanında erkekleri kestiriyor, ateist seküler erkekler çoğunlukla yalnız, şeytan öyle fısıldıyor demekki
- 1 yıl
ateist entelektüel erkeklerin yalnız olduğu konusunda haklı gördüm birtek
Yapay Zeka Cevapladı
Herkesin kendini ifade etme şekli farklıdır dostum. Giyinmek de bir tercihtir ve kimse kimsenin tarzını, inancını sorgulama hakkına sahip değil bence. Belki o kişi kıyafetinde kendini mutlu hissediyor, belki de ona özel bir anlamı var. Önemli olan, insanın aynaya baktığında kendini sevmesi ve iç huzurunu yakalaması. Başkasının tercihlerini yargılamadan önce empati kurmaya çalışman daha doğru olur. 🧡 Ayrıca kimse sırf biz düşündük diye değişmez; herkesin hayatını yaşama şekline saygı duymak gerek. 😉
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılKendi arzu ve isteklerini tatmin etmek için. Kendi isteklerim Allah'ın istek ve arzuları ikinci planda
12 Yorumla
Soran1 yılAyyynen öyle
Cevap sahibi1 yılAncak şunu unutmasınlarki büyük günah. Eşine mesela yarım çıplak karşılayabilirsin nazlanabilir cilvelenebilirsin ancak maalesef şimdiki gençler sanki çok güzel bir şey yapıyormuş gibi herkese bedenlerini gösteriyorlar
1 yılSelamün aleyküm. Zaafı olabilir zorlanıyordur kapanma hususunda. Nefsine zor geliyor olabilir. Allah'a dua edelim onun için. Allah kapanmayı nasip etsin afiyetle amin.
17 Yorumla
Soran1 yılZina etse buna da zaaf mı diyeceksin?
- 1 yıl
Evet başka ne diyeceğim? Herkesin müptela olduğu bazı günahlar var.
Soran1 yılama affı yok, hele recm cezasının uygulanamadığı bu toplumlarda kişi dinyada ceza çekmediği için ahirette affedilmek hiç mümkün değil
- 1 yıl
Affedilmeyen günah yoktur. Allahın affı günahlarından daha büyük
Soran1 yılÖnce hesap verecekler ahirette
- 1 yıl
Tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir
Soran1 yılonu popodan anlamamak lazım
Moda & Stil konusunda 728 cevap paylaştı. Mutlu olmak, mutsuz olmak vs bunlar insani duygulardır bu arada Allah bunlarin hepsinden uzaktır.
20 Yorumla
1 yılHərkes kəndi hayatından sorumlu. Beni ilgilendirmiyor.
12 Yorumla
Soran1 yılBir koyunu mahallede asıp üç gün bekletsen bütün mahalleyi kokutur
- 1 yıl
Yaptığınız yakıştırma iğrenç. İnsanda ahlak olsun.
1 yılMaalesef günümüzde insanlar güzel olmayana saygıda duymuyor belki bu kafaya girmişlerdir
15 Yorumla
Soran1 yılGüzelliğe bir sivilce yeter halbuki
- 1 yıl
Bacım ona da makyaj yaparlar😅
Soran1 yılPeki erkekler ne yapsın? Hayvan gibi kas şişirip atletle gezmeleri bekleniyor tövbe yarabbim
- 1 yıl
Onlar bile makyaj yapıyor artik🤢🤢
- 1 yıl
Kürt erkekleri yapmaz onu bunu şunu bilmem
Gizli Üye(30-35)1 yılÖrtünmek ucubeliktir, gericiliktir ve insan haklarına aykırıdır. Bunu artık kabul edin ve öyle kapanın bir şey diyen yok ama bu ucubeliği reddedenlere de utanmadan laf söylemeyin. Bir de leş gibi kokuyorsunuz insanlara yaklaşmasın kapalı kadınlar.
00 Yorumla
1 yılİçgüdüsel bir şey, her kadın medeni durumu ne olursa olsun beğenilmek ister
02 Yorumla
Soran1 yılİffetiyle takdir edilse
- 1 yıl
İyi olmak zaten beklenilen bir şey kimse kimseyi iyi olduğu için sevmez
Gizli Üye(25-29)1 yılBir kadının süslendiğinde erkeklere süslenmediğini, kendini iyi hissetmek için yaptığını anlarsınız umarım bir gün. Evli misin bilmiyorum ama değilsen belki sen de süslenmelisin wkxks
08 Yorumla
Soran1 yılErkekler de süslenmeli mi o zaman kendini iyi hissetmek için dudağını gözünü boyamak filan?
Cevap sahibi1 yılErkeğin süsü farklı. Makyaj değil. Muhafazakarsan bunu biliyorsundur ki Arap yarımadasında gözünü boyuyor erkekler, Peygamberimiz de yapardı.
Cevap sahibi1 yılAmacı farklı boyamanın evet ama aksi bir durum yok yani
Soran1 yılBoş işler
Cevap sahibi1 yılBoş olan nedir Peygamberimizden bahsetmek mi?
Soran1 yılPeygamberimizin adı rujlu dudaklara yakışmaz.
Cevap sahibi1 yılQkdkskx çok güzel günah alıyorsunuz dudağımda ruj falan da yok, belki kapalıyım ne malum? Neyse çok dindarsan kul hakkından korkman lazım, öbür dünyada hesaplaşırız hakkıma girdiğin için😅
Soran1 yılben genel söyledim ne bileyim dudağında ruj mu var ne var
1 yılHerkesin bir hayatı bir yaşam tarzı var buna yorum yapmak pek doğru olacağını düşünmüyorum
02 Yorumla
Soran1 yılbirini hedef almadıkça istediğin yorumu yapabilirsin
- 1 yıl
Elbette öyle ama dediğim gibi herkes içindeki hayatını yaşamak istiyor sen nasıl kapalıysan kafanı giyiniyorsan onları o şekilde düşünüyor bence
1 yılBundan Sanane onun kişisel tercihi yaradanla onun arasında
014 Yorumla
Soran1 yılO dediğin kim? Ben birini hedef alarak sormadım
- 1 yıl
Soruş şekline bak
Soran1 yılne varmış soruş şeklimde? daha ağır konuşurdum da
- 1 yıl
Birini hedef almadım diyorsun Kitleyi hedef alıyorsun Sen ne dediğinin farkında değilsin
Soran1 yılHayır yani sana daha ağıe konuşurdum demek istedim. Benimki sadece ortaya soru
- 1 yıl
Cevaplardan tatmin oldunmu Herkesten linç yedin 😀
Soran1 yılHerkesten değil
- 1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmaz
Soran1 yılKafirler klavyeden linçlemeyi bırak isterse şehit etsinler beni şeref duyarım
- 1 yıl
Kafirin anlamı ne ilk önce öğren
Soran1 yılİnkar eden demek
- 1 yıl
Açık giyinmek inkar etmek mi?
Soran1 yılEvet
- 1 yıl
😀😀😀😀 Başarılar
Moda & Stil konusunda 483 cevap paylaştı. Ya sen yanlış biliyorsan? Ya inandığın din yalansa?
01 Yorumla
Soran1 yılİnandığım dini doğru bilenlere soruyorum.
Gizli Üye(36-45)1 yılSus lan cahil yobaz. Sen önce inandığın şeyi uyduran sapığın gerçekte kim olduğunu öğren. Biraz oku araştır
120 Yorumla
Soran1 yılNeyi öğrenecek mişim? Aişe anamızın 6 yaşında nikah ettiğini mi?
Soran1 yıl*güya 6 yaşında (!)
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılwww.islamiokul.com/.../1422.htm
Aynı sayfanın altında 3894 nolu hadis
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yıl!!!***Allah’a hamd olsun.
Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem Aişe Radiyallahu anhanın yaşı (altı) iken nikahlandığı ve (dokuz yaşında) evlendiği konusuyla ilgili yaş belirleme meselesi alimlerin içtihat ettikleri bir mesele değildir. Bilakis doğruluğu tespit edilen ve inanılması gereken tarihsel bir hadisedir!!!****Bu konu, birkaç yönden ele alınabilir:
Soran1 yılBen iman ettim zaten de burada evli kadınlrjn açık giyinmesini konuşuyorduk
Cevap sahibi1 yılAyşenin doğum tarihi kesin olarak 614 dür yaşı da 6 dır. Tabi bununla bitmiyor sapıklıllar Kendi gelinine göz koyup zeydden boşatıp kendi koynuna alması bir de buna kimse itiraz edemesin diye kurana Tanrı'nın ağzından ayetler yazıp koyması.
Mezara konan eskiden göz koyduğu bir kadına güya!!! Cehennemde yanmasın diye milleti uzağa gönderip kendisi mezara inip Kefenini çıkarıp kadının ölüsünü çırılçıplak bırakıp kendi elbisesini giydirmesi
Zavallı 17 yaşındaki safiyyenin babasını ve erkek kardeşlerini onun gözleri önünde kafalarını kestirip kendine cariye yapması
68 tane adı sanı net olarak bilenen karısının ve cariyeeinin olması.
Kurandaki bilime ters yüslercr binlerce şwyi saymıyorum bile onlara girsek günlercr bitmez bu muhabbet.
Açın gözünüzü artık açın açınnn
Cevap sahibi1 yılBak hala sapığa iman ettim diyor cahil yaa. Bunlarla köle yaptılar siz kadınları köleee. Hala akıllanma yok abi yaa
Soran1 yılAynen, Batılılar kimseyi köle yapmadı dimi?
Soran1 yılSen Gig tv İbrahim'i fazla kaçırmışsın 😅
Cevap sahibi1 yılEvet batılılar da zamanında bu dinin önceki versiyonuna inandıkları için öyle insanlık dışı uygulamalar yaptılar. Ne zaman ki rönensans başladı dini reddettiler laik oldular, dinin etkisinden kurtuldular o zaman aydınlanmaya insan olmaya medeni olmaya başladılar.
Tanrı vardır ve bu evrenin gerçeğidir. Ama asla ve asla herhangi bir din onun temsilcisi değildir. Zaten net ve kanıtlı belgeli bir sapıklığı (diğerlerini saymıyorum bile) , 6 yaşındaki zavallı bir kız çocuğunun 51 yaşındaki sapık bir dayının sapıkça cinsel arzularına kurban edilmesini hala savunuyorsan. Sende ne akıl vardır ne de vicdan. Onun için de seninle konuşacak hiçbir şeyimiz olamaz. Ben insanlarla konuşurum vicdansız yaratıklarla değil...
Soran1 yılRönesans'tan hemen sonra öı bitti yoksa geçtiğimiz yüzyılda mı?
Soran1 yılBen İslam'a iman ettim, kadınların bu devirde erken yaşta evlendirilmesine değil
Cevap sahibi1 yılUlan iman ettiğin kitap baştan sona saçmalıklarla bilime aykırılıklarla dolu
İman ettiğin herif de her yanı sspıklıklarla dolu. Madem kadınların erken yaşta evlendirilmesine karşısın peygamberim dediğşn herif kendi 51 yaşındayken 6 yaşındaki zavallı kız çocuğuna hertürlü sapıklığı yapmış. Kanıtlı belgeli sana kaç tane link attım. Hala nasıl iman ettim dersin bu sapığa? Sende hiç mi vicdan yok
1 yılBu sorunun cevabını biliyorum ama açıklamak istemiyorum.
00 Yorumlanefsi emare ile, nefsi mutmaine olan ruhların çatışması bu işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBilmeden iman ediyorsunuz müslümanlık Araplara özgüdür
010 Yorumla
Soran1 yılLaiklik, demokrasi de Batıya özgü ona bakarsan
Cevap sahibi1 yılBu ikisi aynı şey değil birisi tanrı tarafından verilen emirler bir tanesi somut kavramlar lâiklik demokrasiyi beğenmiyorsan kendi inandığın tanrının kurallarına göre yaşayacaksın laik sistemde müslüman olamazsın kafirsin maide44 oku Türk isen hiç müslüman olamazsın kıyamet alametisin
Soran1 yılKürt üm, Türk olsam da Müslüman olurdum.
Cevap sahibi1 yılKuranın tanrısı ne Türklerle muhattaptır ne Türklerle sadece Araplarla muhattaptır bunu en iyi anlatan ayet fussilet 44 dür zaten Kuran'ın tanrısı bir puttur adı el-ilah (ay tanrısıdır) Necm suresi 19-20-21 oku
Soran1 yılBana ne olm Türklerden ben Kürt üm
Cevap sahibi1 yılKürt de olsan müslüman olamazsın arap olmak zorundasın
Soran1 yılYa yürü git Peygamberimizin Kürt sahabesi var
Cevap sahibi1 yılDeğil müslüman oluyorsa Arap olmuş oluyor müslümanlığı kabul eden herkes araptır müslümanlığın tanrısı Araplardan başkasıyla muhattap değildir şeriat kanunlarında yaşamadığın içinde ayrıca kafirsin maide 44 oku ısra 15 fussilet 44 ibrahim 4 oku müslümanlığı kabul eden herkes araptır
Soran1 yılPeygamberimiz de Mekke'de bir dönem şeriat kanunları olmadan yaşadı
Cevap sahibi1 yılSenin peygamberin Yahudiliği kopyaladı Yahudiliğin şeriatini uyguladı peygamber falan değil sabilikten (putperestlik) den dönme bir Arap sadece kuran yüzde 90 tevrat yüzde 10 incilden alıntı
Gizli Üye(36-45)1 yılSana ne? Araf 6 senin dinin sana benim dinim bana demez mi?
08 Yorumla
Soran1 yılÖyle zaten, ben benim dinimden olanlara soruyorum.
Cevap sahibi1 yılAbicim sen başkasını sorgulayamazsın
Soran1 yılBirini sorguladığım yok, birini hedef almıyorum, ortaya soru sordum, anlamaya çalışıyorum ama bir tane mantıklı bir cevap gelmiyor
Cevap sahibi1 yılSoru mantıksız
Soran1 yılOk
Cevap sahibi1 yılSen kapalı olabilirsin ben bunu sorgulamak sorgulayamam. Buna gerek de yok. Biri için değişmek de anlamsız
Soran1 yılSorgulamadan neyin doğru olduğuna karar veremezsin
Cevap sahibi1 yılBaşkasını sorgulayamazsın ayrıca dininiz dogma sorgulama kabul etmez
1 yılKizlar Şu an açık değil bildiğin çıplak geziyor çıplaklığı özgürlük zannediyor ben ateistim ama edep için dine gerek yok açık olabilir ama çıplaklık iyi değil
00 Yorumla
1 yılKendini öyle mutlu hissediyordur. Çoğu aile zoruyla kapanıyor ve mutsuz dinden uzaklaşıyor.
04 Yorumla
Soran1 yılYooo
- 1 yıl
Nasıl yoo gayette öyle ve kapalı kızlar açıklardan daha beter programları izle
Soran1 yılOnlar programa çıkarken kapanan tiplerdir
- 1 yıl
He he öyledir kesin
1 yılAhlak bekçisi misin kanka
218 Yorumla- 1 yıl
Kendinden biliyorsun herhalde ezik
- 1 yıl
La ben sen miyim de erkeklerin peşinde koşayım canım sen kendini ilah mı sanıyorsun vasıfsız ezik sen kimsin de uğraşacağım kapıma bağlayacağım it bile olamazsın sen ahahahahahsh git sen kendine harem kuran adamların yalakası ol orada havlayıp ağlamaya devam et ablacım ikile
Soran1 yılBir kere ırkçılık yaptığın Kürt erkeği eşine sadıktır. Asıl senin Berkecanların harem kurar da mehirini vermez :)
- 1 yıl
İlk herhangi bir ırktan bahsetmemiştim niye bu kadar alındın Kürt 😃
Soran1 yılBir kurbanlık koyun mahallede bacağından asılıp üç gün bekletilse leş kokusu bütün mahalleyi sarar, ben de leş kokusu istemiyorum. Soruyu sorma nedenimi anladıın?
- 1 yıl
Bacı defolup Afganistan’a gideceksin o zaman senin istediğin düzen orası Türkiye Müslüman değil, Müslüman çoğunluklu ülke dolayısıyla senin kimseye zerre karışma hakkın yok otur evinde kocana hizmet et sadece
- 1 yıl
Zırtistan diyecektin herhalde hahaha öyle hırt bir yer yok bu ülkede ve hiçbir zaman da olmayacak siz pçvrayı bayrak sanmaya devam edin enikler anca öyle avunursunuz çünkü. Dur sana bi sarı torba lazım olur göndereyim bekle 🤠
- 1 yıl
Kudurma sarı torba yıllarca onun içindesiniz merak etme seni en sona koyarlar torbada havlama ötede devam et
Soran1 yılBen pkk * değilim sizin gibi dinsiz kemalist apocu şucu bucu değilim biz birtek Allah'çıyız.
- 1 yıl
Sus la vatansız
Soran1 yılAllah nurunu tamamlayacak
Soran1 yılKüüürdistan Kürdistan Biji Kürdistan!
- 1 yıl
Hoşt kuduruk sarı torba
- 1 yıl
Bir de PKK değilim diye aslını inkar etti ahahahah siz busunuz işte hadi sarı torbaya yallah
Soran1 yılÇenteye zer diya te ye kuçik laye kuçika ez quze ca tenım, di gora tenım
Soran1 yılHer Pkkyi catennı
- 1 yıl
Kes vatansız köpek
- 1 yıl
Al sana da pamuk şeker
1 yılKişisel tercihler herkesi yargılama onu yaargılayacak olan Allah cc üstüne düşenden fazlasını yapma
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 413 cevap paylaştı.
1 yılHerkesin kendi hayatı kimi ne ilgilendirir
02 Yorumla
Soran1 yılDindarlardan uzak dursun bizimle uğraşmasınlar
- 1 yıl
Onlar da öyle diyor dindarlar uzak dursun ne geldiyse onların din sevdası yüzünden geldi diyorlar Allah kuran diyip her haltı yiyorlar bizim herşeyimiz ortada hiç olmasa diyorlar Onlar gibi dine sarılıp bademlemiyoruz kimseyi diyorlar
Bunu söyleyince gerici oluyoruz 😂
04 Yorumla
Soran1 yılhe ya
Soran1 yılBu tip kızların en iyi bildiği şey engellemek aq sanki durmadan yazıcan
Gizli Üye(30-35)1 yılHaklısın ama nefis faktörü var işte.. Çoğu insan nefsine yenik düşüyor.
08 Yorumla
Soran1 yıldinsiz de olsam bedenimi sergilemeyi nefsime yediremem şahsen
Cevap sahibi1 yılYani her açık giyinende bedenini sergilemiyor ama :)
Evet fazla abartanlar da var lakin, Herkesi de bir kefeye koymamak lazım.
Soran1 yılkardeşim saçının telini göstermeye ne gerek var?
Cevap sahibi1 yılAbartma sende :)
Saç telinden ne olacak. Hem bazen örtülü insanlar daha çok diikat çekiyor benden demesi.
Soran1 yılGöstermeye gerek var mı?
Cevap sahibi1 yılSaça başa çok takılma canım . Allah sizin kalplerinize bakar.
Soran1 yılKalbe de bakar tesettürümüze de, yolsuz karılara yazar gibi canımlu cicimli de yazma
Cevap sahibi1 yılYaşım büyük ondan öyle yazdım. Ağız alışkanlığı işte kusura bakma.
Sen çok fevri bir kıza benziyorsun.. Biraz daha sakin olmanı tavsiye ederim.
1 yılİstediğini yapar seni ilgilendiren şey ne?
015 Yorumla
Soran1 yılSeni ilgilendiren ne? Niye yazıyorsun?
- 1 yıl
Soru soruyorsun cahil? İstediğin cevabı almayınca niye yazıyorsun diyosun isteyen istediğini giyer sana noluyo
Soran1 yılKarına Yahudiler bakıp gece de hayal etse nasıl olur?
Soran1 yılNe güzel pamuk tarlası saçları var vs desinler
- 1 yıl
Türkiye de Yahudi azınlığı mı ne alaka sorduğun şey? Bunu sorduğuna göre zihniyetin belli senin o zaman sende yolda gördüğün her evli çiftin kocasını hayal ediyosun ki empati kurup bunu söylemişsin o kadar sapkın fikirlerin var ki açık görünen herkes hayal ediliyo sanıyorsun bununda sebebi o inandığın dinin ne olduğunu bile bilmeyen Kuran'ın Türkçesini bi kere bile okumamış hadislere ve kulaktan duyma bilgilere inanan eğitim seviyenin muhtemelen ilkokul veya lise olan birisin ve perspektifin dar oldugu için dünyayı o küçük çevrendeki insanlardan ve onların dediklerinden ibaret sanan basit birisin ve dahasını da söyleyim senin bulacağın o bağnaz kocan muhtemelen yolda gördüğü her kadını hayal edecek kadar basit ve sapkın birisi olacak çünkü senden sıkılması ve istememesi 1 ay bile sürmez senin bu cahilliginle ama sana denk anca böyle birini bulacaksın üzülüyorum sana
Soran1 yılKuran'ın Kürtçesini okudum cano hangi üniversitede okuduğumu söylerdim de malum anonimlik
- 1 yıl
Geçenlerde Erciyes üniversitesini İstanbul'da okuyan biri vardi senin üniversite de muhtemelen oyle bisey 😂 üniversite adını verince tüm kimlik bilgilerin ortaya mi çıkıyor? Ne anonimligin ne olduğunu biliyorsun ne de okuduğun bi üniversite var sen git senin kadar cahil insanları kandır 😂 kurtcesini okumuş ne anladın anlatsana bi bana ne anlamışsın Kuran'dan? İnsanların nasil giyindiginden sen sorumlusun diye bi ayet mi var senin okudugun falan yok komik kız okusan bunları konuşamazdın sen dinini hadislerden ve ailenden öğrenmiş ama Kuran'in ilk emri ikra ( yani oku ve anlat demek ) ve buna bile uymamış birisisin neden okuyasin ki zaten kulaktan duyma İslam bilgileri ve hadisler varken demi 😅 ama konuşmaya gelince hepiniz hacı hoca oluyorsunuz komik insanlarsınız 😅
Soran1 yılDikbaşlılık ve serkeşliklerinden yıldığınız kadınlara gelince; öncelikle bunlara nasihat edin, vazgeçmezlerse yataklarında yalnız bırakın, bu da sonuç vermezse onları dövün. ~Nisa 34
Soran1 yılanalayasın diye Türkçe mealini buldum koydum, nasıl, okumuşum dimi?
- 1 yıl
Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür. Nisa 34 gidip gelenekselci hocaların kadinlara siddeti ve dövmeyi meşru kıldığı meallerden okuyacağına al doğrusunu oku 🙃
- 1 yıl
Anlayasin yerine analayasin yazan birinin Türkçe mealini hakkında konuşması daha komik bu arada 😅
Soran1 yılOlm Edip dışında onu öyle çeviren belki bir iki kişi vardır, oradw geçen kelime "darabe" kelimesi türkçeye bile darp etmek diye geçmiş
- 1 yıl
Edip degil çeviren 😅 sen Kuran'ın anlam bütünlüğüne ne demek istediğini anlasaydın çevirilerden ziyade asıl ne demek istediğini anlardın ama sen cümle cümle çeviren gelenekselci hacı hocadan dinlediğin için Kuran'ın anlam bütünlüğü hakkında en ufak fikrin yok ne anlatmaya calistigini da bilmiyosun harika hadisler ve haci hoca tayfasinin turkce çevirisinden Kuran'ı anladığını ve kanit gosterdigini sanan basit birisin ki sen okumadin bak buna eminim gidip google da ayet aratip kopyala yapistir yapmak dışında en ufak bi fikrin yok senin 😅
Soran1 yılİslam bir bütündür bin döryüz yıldır nasıl tıkır tıkır yaşanıyorsa öyledir
- 1 yıl
Yani bu Kuran'da ne anlatıldığının bi önemi yok önemli olan Müslümanlar ve onlar nasil yaşıyorsa İslam öyledir mi demek? Kafaya zihniyete bak ya Allah'ın kitabında ne yazdığına bakmıyor ama Müslümanlar nasıl yaşıyorsa ona doğrudur diyor ve bana gelmiş bu kafayla din öğretmeye çalışıyor sen varya cahillikte farklı bi seviyedesin 😅
Herkesin yaşam tarzına karışamayız ki
02 Yorumla
Soran1 yılYa karışmıyoruz ya soru sorduk
1 yılKimseyenkarışamazsın bu konuda
01 Yorumla
Soran1 yılsoruyu sorarken birini hedef aldığım yok
1 yılKapalıları karalamak için
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılBunu yargılamak sana düşmez
02 Yorumla
Soran1 yılAllah yargılarsa fena olacak
- 1 yıl
Onu Allah bilir. Sen örtülüsün diye direkt cennetliksin diye bir öey yok
- Moda & Stil konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılOlm siz harbiden şirk peşinde koşuyorsunuz.
02 Yorumla- 1 yıl
Bana dinsiz diyene bak. Allah'ı putlaştırıyor. İnsani özelliklerle şekle şemale sokuyor sonra kendine Müslüman diyor.
- 1 yıl
Bekarım 😂
Gizli Üye(36-45)1 yılEvde olabilir ama dışarıda ne biliyim
12 Yorumla
Soran1 yılEvde açık olmalı zaten?
Cevap sahibi1 yılTesettürlü mü acaba gerçekten
Gizli Üye(25-29)1 yılTesettürlü olmayan birinden mi bahsediyoruz?
02 Yorumla
Soran1 yılbirinden bahsetmiyoruz
Cevap sahibi1 yılBelki de senin gibi bir aile terbiyesi ve dini eğitim almamıştır belki de bildiği halde nefsine ve şeytana uymuştur. Dua etmek lazım
Gizli Üye(25-29)1 yılAllahla kul arasında bu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSorunun saçmalığına bak
014 Yorumla
Soran1 yılBir kurbanlık koyun mahallede bacağından asılıp üç gün bekletilse leş kokusu bütün mahalleyi sarar, biz de leş kokusu istemiyoruz bacım
Cevap sahibi1 yılAçık giyimden kastın nedir tam olarak
Soran1 yılSaçı, bacağı vs sebepsiz yere açık olan
Soran1 yılnoldu?
Cevap sahibi1 yılBöyle insanları yargılayamazsin ki seni de tetikleyen bişey olmuş biz ben de açık birisiyim lakin kimseyi rahatsız edecek şekilde değil. kapali insanlara hiç bir saygisizlik yapmam yapana kızarım siz ki bacağı açık saçı açık evli leş gözüyle bakmanız hele ki hemcinsinizi çok ayıp yakışmıyor biz saygıyı nerde kaybettik hiç anlamıyorum çok üzücü
Soran1 yılaileye, topluma Allah'a, dine saygısı olmayanın bana saygılı olması çokta önemli değiş.
Soran1 yıldeğil*
Cevap sahibi1 yılKardeşim ne biliyorsun oruç da tutuyor namaz da kılıyorlar açıklar sizin gözünüzde en iyisi ölsün herhalde
Soran1 yılAçık olunca ellerine ne geçiyor?
Soran1 yılcevap yok hahhaha
Cevap sahibi1 yılSen kapalisin dört dörtlükmusun bu düşünceyle
Cevap sahibi1 yılÇalışan birisiyim hahaha nedir
Soran1 yılişinize bakınız
Cevap sahibi1 yılAllah akıl fikir versin sana da
1 yılSeksi gorunmek istşyor
02 Yorumla
Soran1 yılniye
- 1 yıl
istekli
Bu günümüzün en büyük sorunu
03 Yorumla
Soran1 yılen büyüğü münafıklık
- Moda & Stil konusunda 357 cevap paylaştı.
1 yılKim yapıyor
00 Yorumla
1 yılZevk meselesi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAllah sorar
01 Yorumla
Soran1 yılE zaten
1 yılboş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKapalimisin sen
071 Yorumla
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılKac yasindasin
Soran1 yıl19
Cevap sahibi1 yılFeracelimisin yani
Soran1 yılHe
Cevap sahibi1 yılEvlenmek mi istiyorsun
Soran1 yılBuradan değil.
Cevap sahibi1 yılAma istiyormusun evlenmeyi
Soran1 yılyok
Cevap sahibi1 yılSevgilin var mı
Cevap sahibi1 yılSustun ne oldu
Soran1 yılBak işine
Cevap sahibi1 yılBir sey soracaktim
Soran1 yıl?
Cevap sahibi1 yılBir kizin adeti kac gün sürer
Cevap sahibi1 yılSeni bekliyorum
Cevap sahibi1 yılUyudunmu
Cevap sahibi1 yılSeni bekliyorum lütfen
Soran1 yılEvlenince eşine sorarsın
Cevap sahibi1 yılYok ya daha cok var evlilik icin
Cevap sahibi1 yılEvdemisin
Soran1 yılHayır diyorum, neden beni taciz ediyorsun?
Cevap sahibi1 yılTaciz etmiyorum yalniz seni merak ettim
Soran1 yılBen seni merak etmiyorum. Hadi işine
Cevap sahibi1 yılBak sana yardimci olurum inan bana
Soran1 yılsus lan
Cevap sahibi1 yılNamusun icinmi yasiyorsun sen ya
Cevap sahibi1 yılBir senmi müslümansin
Cevap sahibi1 yıl15 tane Imam hatipli 17 20 yasinda kizla beraber oldum
Soran1 yılBenle ne uğraşıyon o zaman?
Cevap sahibi1 yılSu anda yok yani yalnizim
Soran1 yılBana ne
Cevap sahibi1 yılSeni merak ediyorum hayal ediyorum
Cevap sahibi1 yılNe yapiyorsun simdi