Güncellemeler
1 yıl
çekim merakı olan varsa ulaşsın anlatırım
telefonda neden kötü çıkıyorsunuz onu da anlatırım
telefonda neden kötü çıkıyorsunuz onu da anlatırım
Güncellemeler
1 yıl
Merak eden var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herkes özenir, benzemeye çalışır o kadın ve erkeklere. Peki hiç merak ettiniz mi gerçekleri?
40 yaşındayım. Aileden profesyonel fotoğraf ve reklam alanında usta çırak yolu ile yetişmiş son isimlerden biriyim. 4 5 yaştan beri hatırlarım babamın çekimlerini 8 9 yaşta asistan olmaya başladım. 30 uma kadar sürdü bunlar. Alan değiştik iş değiştik ama fotoğraf bizde yaşam biçimi. Çocukken hatta bebekken marka yüzü olmuş, moda çekimlerinde büyümüş biri olarak size olayın iç dünyasını anlatmamı ister misiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Telefonla nasıl çekilir merak ediyorum pozlama olmuyor bende bilgim sıfır
fotoğrafa başlamak öyle pat diye son teknoloji ile olmaz, olmamalı. Ben uzun yıllar babamı izledim sadece. Kitap kitap düşün. Önce temel kavramlar kurallar var. Bunlar da kademeli. mesela kadraj, ışık kullanımı gibi. Bunlar telefonda da olur. Kadraj nedir? fotoğraf karesinde olmasını istediğin, olmasını istemediklerini konusu. Doğru noktada olabilmek. Işık. Genel kuraldır ışığı daima arkanıza alın denir. Ben ter ışığa bayılırım mesela. Bunlar da telefonda oturur ilk adımda. Sonra en basit kompakt makineler ile pozlama değerleri devreye girer. Tripod gibi ekipmanların kullanımı başlar. Nerde hangi ayar? Bak bu çok büyük bir okyanustur. 3x zoom yapan makineler bile bu ayarlara sahip. Sonra gelişmiş lensi makinelere geçilir. Bu arada fotoğraf işleme mantığı öğrenmek adına program bilgisi alınır. Bir fotoğraf nasıl geliştirilir bilirsen gerisi programda neyin nerde olduğunu bulmak kadar basit.
Ama şunu unutma o pozlara milyon tane makyaj, çekim, ışık ve program hilesi var
Zamanını ayırıp bu kadar uzun yazıp güzel bir şekilde bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Dediklerini dikkate alacağım
Her zaman sorabilirsin
telefonda mercek kusuru var. o yüzden selfie sıkıntılı çıkar. yamulmalar olur. Bunun kuralı Prime (sabit odaklı) lenslerde doğru odak mesafesinde olmamak kaynaklı bir etki. Özellikle geniş açılardan olur bu yamulma. Kolunu açarak çekersen bir noktaya kadar düzelir.
Cidden püf noktalar çok teşekkür ederim bugün kendim için wp profil fotoğrafı çekicem yani doğal ve güzel bir pozlama düşünüyorum arkama gökyüzünü alıp soft bir çekim yapmak istiyorum
öğle saatlerinden çok ikindi sonrasını düşün mesela 3 gibi falan. daha dengeli olur ışık
kolunu ayarlamak için telefonu iki elinle tut kendine yaklaştır. bilekle dirsek arası göğsüne değsin. Bu senn yaklaşmadan son limitin. Kolunun açısına bak. Göğse dokunma mesafesinde bunu 2 kata çıkar. Tam açmış halinin yarısı kadar olur. burdan çek. telefonun lens üzerindeki plastiğin bittiği noktadan düz bir çizgi çek yere. telefonun kalınlığı görmeden nereye denk geliyorsa oraya bak ve çek. gözlerini oynatma. Gıdık falan da olmaz
Normalde ticari çekimlerde, kendime çekerken bu kadar düşünmedim be
Gerçekten helal olsun o kadar iyi ve anlaşılır detaylar ki emeğine sözüne sağlık
Olmadim
varsa meraklar anlatayım
mesela telefonda nasıl düzgün fotoğraf çekilir vs
Fazla foto merakım yok
Ok