Saçlarım kıvırcık ve çok uzun değil, banyodan sonra saçlarıma kopuk ya da jöleyle şekil veriyorum. Sabahları evden çıkarken spreyliyorum düzgün dursun diye. Genelde açık bırakıyorum daha değişik neler yapabilirim? Kıvırcık saça nasıl şekil verilir?Kıvırcık saça nasıl şekil verilir?
Kıvırcık saçları kullanmak biraz emek gerektirse de kesinlikle değiyor. Çünkü hangi saç modelini tercih edersen et çok havalı görünüyor :) Bazı tekniklerle harika saçlara gölge düşüren kabarmaların, karışık görünümün önüne geçilebilir.
Kıvırcık saça nasıl şekil verilir?
Kıvırcık saçlara sahipsen elektriklenmeleri önlemek için bir saç köpüğü ya da saç şekillendirici krem edinmen gerekmektedir.
Saçlarını düzenli olarak yıkaman daha canlı görünmesini sağlar. Peki nasıl kurutacağız?
Saçlarını nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra saç şekillendirici krem ya da köpük uygulaman gerekiyor.
Saç kreminden sonra ellerimizle aşağıdan yukarı doğru saçlarımızı avuçlayıp şeklini korumasını sağlıyoruz.
Sonrasında vigo yardımıyla saçlarımızı sabitliyoruz, buklelerimizin daha belirgin ve hacimli görünmesini sağlıyoruz.
Kıvırcık saçlılar için saç modelleri!
1. Yarım topuz
Kıvırcık saçlılar için saç modelleri
Yarım topuz düz saçlara da çok yakışıyor fakat kıvırcık saçlara ayrı bir hava katıyor :) Her yüz tipine yakışan saç modelleri arasında.
2. Yana atılmış saçlar
Kıvırcık saçlara uygun saç modelleri
Saçlarınızı salık bırakıp sadece sağa ya da sola atarak da oldukça havalı, cool bir görünüm yakalayabilirsiniz.
3. Arkaya tutturulmuş saçlar
Kıvırcık saçlara özel saç modelleri
Yapımı en kolay saç modellerinden biri. Bu saç modelinde tüm ışık saç tokasında oluyor bu yüzden güzel bir toka tercih etmenizde yarar var :)
Kıvırcık saçları düzleştirmek genelde zordur. Düzleştirdikten kısa süre sonra kıvırcıklaşmaya başlar. Bunu önlemek kaliteli bir saç şekillendirici ile mümkün :)
Kıvırcık saçlara istediğiniz şekli vermek için: Dyson Airwrap saç şekillendirici
V9 dijital motora sahip Dyson Airwrap saçları şekillendirmek için yüksek hızlı hava jeti oluşturuyor ve coanda etkisi yaratarak saçları kendine doğru çekiyor. Farklı saç stilleri için farklı başlıkları bulunuyor. Sert düzleştirme fırçası kıvırcık saçları bile pürüzsüz bir düzlüğe ulaştırıyor.
Üstelik saçlara zarar vermiyor çünkü aşırı ısı olmadan şekillendiriyor. Hem hava akımını kullanıyor hem de ısıyı kontrol altında tutarak saçların ısıdan zarar görmesini engelliyor :)
Bu konu hakkında kıvırcık saçlar için kremler olduğunu duymuştum, fakat bu konuda ordinaryüs diye nitelendireceğimiz ve seni tanımaktan onur duyacağı bir kardeşimi davet etmek isterim soruya sana yardımcı olacaktır..
En İyi Cevaplar