Kirpiklerim aşağıya doğru duruyor, onları nasıl dik durdurabilirim bilmiyorum. Kirpik kıvırıcısını da kullanmak istemiyorum sağlıklı bir önerisi olan var mı?Kirpik kaldırma
Kirpiklerin uzun, dolgun ve kıvrık olması bakışlarımızı etkileyici kılan önemli bir detaydır :) Aşağı doğru bakan kirpikler gözleri de düşük gösterir, ancak kirpikleri kıvırmak, kaldırmak için uygulanan yöntemlerle bu sorunu kolaylıkla çözebiliriz :)
Kirpiklerin aşağı bakması neden kaynaklanır?
Kirpiklerin aşağı bakması
Saçlarımızın, kaşlarımızın olduğu gibi kirpiklerimizin de kendine ait yapısı vardır. Bazılarının kirpikleri kendiliğinden kıvrık ve hacimlidir, bazılarının ise aşağı doğru bakmaktadır. Bu çok normal bir durumdur, aşağı bakan kirpikleri hacimli ve kıvrık hale getirmek bazı uygulamalarla mümkün :)
Kirpikler nasıl yukarı kalkar?
1- Kirpik kıvırıcı
Kirpikleri yukarı kaldırma
Kirpikleri yukarı kaldırmak için en etkili yöntemlerden birisi kirpik kıvırıcı kullanmaktır. Rimel sürmeyecekseniz bile düzenli olarak kirpik kıvırıcı kullanarak kirpiklerinizin aşağı doğru bakmasını önleyebilirsiniz. Kirpik kıvırıcısını direkt olarak ya da öncesinde üzerine fön tutarak uygulayabilirsiniz. Fön tuttuğunuzda daha kalıcı sonuç elde edebilirsiniz.
2- Kaliteli bir rimel + pudra
Kirpikleri kaldırmak
Kirpiklere pudra uygulamak hem gür görünmesini sağlıyor hem de maskarayı daha kalıcı hale getiriyor. Rimelinizi uygulamadan önce üzerine biraz bebek pudrası dökün ve kirpiklerinizin hem altına hem de üstüne sürün. Kirpiklerinizi rimel fırçanızla yukarı doğru tararken 10 saniye kadar gözlerinizi kapatıp bekletin. Bu sadece daha kıvrık kirpiklere sahip olabilirsiniz.
Aşağı doğru bakan kirpiklerinizi kalıcı olarak kıvrık hale getirmek için tercih edebileceğiniz bir yöntem de kirpik permasıdır. Kirpik perması uygulanırken öncelikle göz üzerine kirpikler boyutunda ped yapıştırılıyor. Sonrasında kirpikler kıvrılarak bu ped üzerine yapıştırılıyor. Kirpikleri yapıştırmak için kullanılan ürün içerisinde kirpikleri besleyen keratin de bulunuyor, yani bir zararı yok. Kirpikler bu şekilde bir süre bekletildikten sonra temizleniyor ve kalıcı kıvrık kirpiklere sahip olunuyor :)
Kirpik kivirici oldukca etkili ama.. yani kirpiklerine bir zarari olacagini dusundugunden kullanmak istemiyorsan iyi markalarin kiviricilari var ustelik cok iyi is yapiyorlar. Bir de duz fircali maskara degil de jafif egimli olsun hani ) uclu
Evet yağlar güçlendiriyormuş. bende 2 gün önce hint yağını aldım yatarken sürüyorum ama kirpiklerim aşağıya doğru olduğu için gözüme kaçabiliyor bunun için sormuştum..
Rimelinizi uygulamadan önce üzerine biraz bebek pudrası dökün ve kirpiklerinizin hem altına hem de üstüne sürün kirpiklerinizi rimel fırçanızla yukarı doğru tararken 10 saniye kadar gözlerinizi kapatıp bekletin bu sadece daha kıvrık kirpiklere sahip olabilirsiniz.
kirpik kıvırıcı kirpiklere zarar vermiyor, sadece yanlış kullanırsan zarar verir. yıllardır kullanıyorum hiçbir zararını görmedim gayet memnunum. ayrıca, kirpik kıvırıcının arasında badem yağı ya da çörek otu yağı sürüp kirpiklerini kıvırırsan kalıcı oluyor akşama kadar kirpiklerin kıvrık duruyor. ben vazelin sürüyorum hiçbir zararı da yok kesinlikle çok kalıcı oluyor. ayrıca kirpiklere zarar veren şey kıvırıcı değil, rimel.
En İyi Cevaplar