Erkekler bu konuda çok savunmacı mı? Ve kadınlar bu durumda bunu iltifat olarak mı değerlendirir yoksa tepki mi verir kocasının yanında yapıldığı için.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bizim ülkede cinayet sebebi
Evet ama her zaman değil sanırım
www.birgun.net/.../esinin-bahceye-dusen-ic-camasirini-teslim-eden-iscilere-ates-acti-1-olu-402305
Basit bir bez parçasını namus meselesi yapıp cinayet işleyenler var bu ülkede
Eğer haberlere çıkıyorsa bu demektir ki ülke normali değildir. Eğer ülkede normalleşmiş olsaydı haber değeri kalmazdı. Yani bu azınlık diyebiliriz. Herkes birbirini öldürmüyor merak etme
Bu sadece bir örnekti
Evli değilim ama evli olsaydım ve eşimin tayt giymesine izin veriyorsam o sözler beni mutlu ve tahrik eder
Evet ama buna ses çıkarmayanlar haber yapılsaydı peki bu oran daha fazla mı olurdu yoksa daha mı az olurdu sence.
Daha az olurdu çünkü yetiştirilme tarzı ve din merkezli bir toplumuz
Hayır bu dopru değil. Eskiden olsa tamam da şu anki gençlik çoktan yoldan çıkmış durumda ve din temelli bir yoplum değiliz tam tersi dinsiz yetişen bir toplumuz. Ve etrafına bakarsan aldatmalar da giyimşer de hat safhada. Yani eşinin tayt giymesinden memnun olmak demek zaten bazı şeyleri aşmışsı demektir.
Sen sadece yeni nesli kast ediyorsun ya aileleri
Narin Güran olayını duydun mu
İşte din eksenli toplumlarda bu tür şeyler normal karşılanır
Hayır din eksenli toplum olarak bakma buna , seni yıllarca din eksenli diyerek kandırmışlar ama ülke genel olarak dinsiz yetiştiriliyor. Yani eğitim sistemimiz bile bizi dinsizliğe doğru yönlendiriyor. Ve böyle spesifik olayları gündeme getirerek sanki dinine bağlı insanların asıl tacizci ve tecavüzcü oldupu algısı oluşturulmaya çalışılıyor ama bu medyanın kasıtlı olulturmaya çalıştığı bir gündem ve görünen o ki seni de kandırmayı başarmışlar. İşin aslına bakarsan dinden uzak insanlar dinine az da bağlı insanlara göre daha sapıkça şeyler yapmalarına rağmen hiç gğndeme getirilmiyor çünkü medya tarafından o kesim bormalleştirilmiş tamamen dine ve aileye saldırı niteliğinde haberler sivriltiliyor. Mesela bi seçim otobüsünde grupseks skandalı vardı ve hiçbirisi de dinle alakalı insanlar değildi ama kimse buna bir laf etmedi.
Bunları bilmediğimi zannediyorsun, hangi şehirde yaşıyorsun onu söyle bakalım
Din eksenli eğitim 1980 darbesinden sonra başladı bunu biliyor muydun
Eğitim dünneksenli gibi görünüyor ama dini eğitim hiç verilmiyor bunu anlamak için zeki olmaya gerek yok. Eğer gerçek bir din eğitimi almış olsaydın şu anda sen dahil bir çok insan daha düzgün yaşardı ve de böyle taci twcavüz vakaları bu kadar artmazdı. maalesef dini eğitim aldığını düşünen senin gibi insanlar dincilerin tecavüz ettiğini aanır olmuş ama taciz tecavüz edenlerin dinle alakası yok tamamen sapkın insanlar. Ve sende aldığınndin eğitimiyle aslında dinsiz kalmış birisi olarak bu sapkınlığa daha yatkın kişilerdensin.
Dini bilmediğimi düşündüren nedir
Dini bilmediğini söylemedim yazdıklarımı iyi okumalısın. Sana öğretilen din sadece işi boşaltılmış ve öğretilerinden uzak bir inanç biçimi şeklinde. Gerçek anlamda özümsemeni anlamanı ve yaşamanı engelleyecek şekilde ustaca tasarlanmış ve seni ve senin gibileri dinden soğutacak şekilde kurgulanıp sunulmuş bir öğreti olarak düşünebilirsin. Öğrendiğin din derslerinde öğrendiğim şey ezber üzerine tarih bilgisi o da eksik veya yanlışlarla dolu bir şekilde ve sen de din bazlı eğitim diyorsun buna ama aslında tam tersi. Etrafına bakarsan basın yayın medya yoluyla zaten eksik veya yanlış aldıpın dğn bilgini iyice kirletecek seni sapkınlaştıracak biçimde bir kültür soykırımına uğradığımızı farkedeceksin. Yani hedef alman gerekenler bireysel suça karışmış olanlardan ziyade bu suçların neden oluştuğu ve temeli noktasına odaklanman. Sen dine odaklanıp durursan asıl suçun ana kaynağını bulamayacak bir bilgi yoksunluğunda savrulup durursun.
Ben dini kur-an'ı okuyarak öğrendim o yüzden de inanmıyorum
İnanmadığım bir dini bana anlatmaya çalışma
O kadar bilgiliysen ve kendine güveniyorsan neden gizlisin
Ben mantık adamıyım dostum ve sen de dünsizliğinle bir proje ürünüsün ve kendine güven ve bilgiyi gizli olup olmamakla kıyaslayacak mantık sevüyesinde birisin. Sana göre gizli olmayan insan kendine güveniyor demektir. Burada fake bir hesapda gizlenmeden cevap veren birisi fake bir hesapta gizlenerek cevap veren birine güven dersi veriyor 😅 bana baika ne dersler vereceksin , öğret bana. Din savunucusu olmayan birine dini savunuyormuş gibi davranmandan başlayabilirsin. Ve dinsizliğine kılıf ararken düştüğün mantıksızlık girdabından kendini hangi sahte yalanlarla kurtaracaksın bakalım.
Evlimisin
Güzel ablamda soruyorsan evet.
Senmi
Evet
Senin eşine bir erkek mi
Aalında her ikisi de. Yani sen bir kadın olarak eşinin yanında başka bir erkeğin yorumunu duysan eşin de duysa bunu. Yolda yürürken laf atma gibi de olabilir ya da kocanın arkadaşıysa bi gün boş bulunup hipnoz olmuş gibi sana bakarken ağzından bi laf kaçmıştır