Batılı kızlardan daha açık
Eskiden şort giymek tabu halindeydi şimdi bütün kızlar mini şortlu, dekolteli
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Batılı kızlardan daha açık
Eskiden şort giymek tabu halindeydi şimdi bütün kızlar mini şortlu, dekolteli
Eskisi gibi değil tabi. Eskisine göre kıyafetler değişti. Denizi andıran kıyafetler var. Sırtı tamamen açık olan. Sütyen taksan onun azıcık ipi olur. Evet açıklığın şekli değişti. Açık olan kızlar piyasada hep bu tür elbiselerin de satılmasının etkisiyle böyle giyinir oldular. Elbise mağazalarına gidince kız tarafına bak. Elbiseler hep o şekilde. Açık kızların arttığını düşünmüyorum. Sadece giyimleri değişti. Ama kapanan kızlar arttı. 10 yıl önceki youtube mezuniyetlere, okul çocuklarına lise, üniversite bak. Hepsi açıktı. Şimdi yarı yarıya.
Makas gibi iki tarafta uç noktaya mı gidiyor
Evet, öyle gözüküyor. Dindar, muhafazakar AKP yönetiminin etkisi ile tesettür kısmında da ciddi artışlar oldu. Ben 10'lu yaşlardayken 20'lik kızlarda tesettür pek görmezdim. Zaten 2012'ye kadar da okullarda tesettür yasaktı. Haliyle dönemin kızlarının çoğu zaten açığım moduna giriyor. Tesettürden uzak kalıyorlardı. Kimisi dışarıda kapanır, resmi yerlerde açılırdı. Ama genç kızlar açık halim biliniyor deyip açık olarak devam ediyorlardı. Daha sonra tesettür serbest olunca tarikatların da güçlendirilmesi ile islami youtube kanallarının da etkisi ile tesettür arttı. Bunu bir haber okumuştum orada da görüyoruz tesettür giyim kıyafetlerinin satışı 200 kat mı 1000 kat mı ne arttı diyordu. Tabi o haber yılı bayağı eskiydi. Şimdi çok çok daha fazla. Böyle giderse de ülkenin çok büyük bir bölümü zaman içinde kapalı olacak. O çıplak geziyor dediğimiz kızların torunları bayağı kapalı olacak. Ha bu arada tesettürün şekli de değişti. Tunik pantolanlar falan eskiden ferace ve etek, pardesü vardı. Şimdi bu kızlar şık giyiniyor gömlekler, renkli renkli elbiseler falan. Bu arada batılı kızlar da en az bu kadar açık. Çünkü bu modayı belirleyen, bu elbiseleri piyasaya sokanlar Batılılar.
@Üye38394 Rica ederim.
Cevap
8Cevap
Sonra "Müslümanımız elhmadulillah, (Amen!)". Zaten toplum iyice pisleşti bir de bunların açık saçık giyinmesi sapıkları tecavüze zorluyor. Böyle bir durumda ise hem tecavüzcü suçlu olur hem de açık saçık giyinen...
Ya birileri moda diye böyle bişi türetiyo işte herkes ona uysun istiyo
Instagramdaki kıyafet tartışmaları bitti şimdi burada mı başladı
"Götüm var bak" bence fikirler bu yönde
Bu durum beni sinir ediyor artık. Dört bir ynda cıbıldak et görmekten bıktım
Harbi estetik de durmuyor, millletin eti butu
Aynen, aşırı ve gereksiz şekilde. Ben yaz zamanı almanyaya gitmiştim orada bile böyle değildi...
Yakışmayanda giyiyor sıkıntı orada başlıyor
Olabilir kendi kararı herkesin
Ee ne var bunda sende dağdan mı geldin
Ve hiç hoş görünmüyorlar. Tabii kendileri bilir
@regullus_ ananinki de öyledir eminim orspucocu hahahah
@Melezbirkız hahhahha
beyinsz
Hem de öyle böyle değil yani
Kapalilarin anlami açiğa çikti artik
Herkes değil.
Her yerde her türden insan var türkü vs yok bunun
çoğu orswbu ztn , türkiyeliler öyle