bana göre öyledir. eskiden zaten her şey kadınlar için ayıp görülürdü. hatta makyaj bile yapamazdı. şu an günümüzde bile insanlar hala kısıtlamaya çalışıyor
Açık giyinenlere karışıp laf yapmak geri kafalılık mıdır?
Laf yapmam çünkü haddime değil ama. Ama giyimine dikkat etmeyenlerle yakınlık derecem belirlidir. Çünkü insanlar artık giyinmiyor maalesef. Ya örtünüyor ya soyunuyor. İç çamaşırlarına bra, crop gibi isinler uydurup günlük giysi gibi pzarlayanlar ve bu kıyafetlerin ucuzluğundan, süsünden tercih edilirliğini artırıp kadınlara bu giyimi normalleştirdiler. Düşünüldüğü gibi “benim bedenim istersem çıplak gezerim”i desteklemek özgürlüğü desteklemek değildir. Bunların toplumsal, sosyolojik bedelleri olur. Yozlaşmak, kültürünü kaybetmekle başlar sapkınlıkla devam eder sonra ipin ucu kaçar. Ki bence biz ipin ucunun kaçtığı evredeyiz maalesef. Gerici bi kafa hiçbir zaman olmadım her ne kadar şu an topluma empoze edilen algıya göre gerici gözükse de yazdıklarım. Ama maalesef bu algının sebebi de internet. Elimden gelen bir şey yok. Ne kadınlar değerinin farkında, ne insanlar savunup arka çıktıklarının sonuçlarını öngörebiliyorlar. son 10 yıldır kadınların özgürlüğü, güvenliği için verdiğim mücadelenin sonucunda gördüm ki hayatta her şey bir ölçüyle olduğunda karşılık buluyor. Sınır tanımazlık hangi konu olursa olsun insanlığın sonunu getirecek.
Bence kim kime karışıyorsa geri kafalıdır dün burada bir soru gördüm kızın bir tanesi tesettürlü kadınlar için soru sormuş işte onları görmek istemiyorum Kara çarşafları görmek istemiyorum bilmem ne bana göre bu da geri kafalılıktır senin açık olduğunu senin dekolte giydiğin senin kısa şort giydiğin kimseyi ilgilendirmiyorsa öbürünün önünde kapalı olduğu seni ilgilendirmemesi gerekiyor
bizimkiler çok açık giyinmeye karşı. annemler teyzemler falan. normal elbiseye tişörte ya da kolları çok kısa şeylere bir şey demezler. ama fazla açık olana laf ederler fakat çok kapalı olup çarşaf giyenede laf yapıyorlar
Değildir. Herkes istediği gibi giyinebilir ama konu aile kurmaya gelince erkek karısının istemediği şekilde giyinmez, kadın da kocasının istediği tarzda giyinip giyinemeyeceğini konuşurlar ve uyum sağlanacaksa ona göre hareket ederler.
İsteyen istediğini giyer tabi de bana kur yapmaya çalışırsa orada dur derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Açık giyinmek ne kelime. Ben annem babam olmadan sokağa çıkamıyorum 14 yaşımda beni eve kilitledi. Annem veya babam yoksa balkona bile çıkamıyorum. Kilitli