15 yaşımda saçlarımı masayla düzeltmeye başladım 6 sene boyunca düzledim her hafta. saçlarım döküldü azaldı canlılığı gitti. 1 senedir yapmıyorum düzeldi saçlarım biraz. ama dalgalı saçlardan nefret ediyorum ya saçlarımı yıpratmadan nasıl düz yapabilirim bunun başka yolu yok mu :SYıpratmadan düz saç yapmaSaçlarım dalgalı ve uzun.
Düz saç istiyorum, saçlarımı yıpratmadan nasıl düz yapabilirim?
Benim doğal saçlarım da dalgalı ve kabarık, gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor :) Şekillendirmeden dışarı adımımı atamıyorum, ancak hepsini birden toplamam gerekiyor. Toplu saçtan da sıkıldığım oluyor tabii ki, her halükarda saçlarımızı şekillendiriyoruz, istediğimiz modeli elde etmek için ısı uygulamak durumunda kalıyoruz.
Isının saçlara verdiği zararlar nelerdir?
Isının saçlara verdiği zararlar
Bildiğiniz gibi ısı sürekli olarak kullanıldığında saçların kırılmasına, yapısını kaybedip yıpranmasına, matlaşmasına sebebiyet veriyor. Sürekli aşırı ısı uygulaması sonrasında sönük ve cansız saçlarla baş başa kalmamız muhtemel.
Isı kullanmadan saçlar nasıl düz olur?
Isı kullanmadan saçlar nasıl düz olur?
Saçları dümdüz yapan ısısız bir yöntem yok aslında. Süt maskesi, şekillendirici kremler hepsi saçların elektriğini almak daha pürüzsüz görünmesini sağlamak içindir. Çünkü saçlarımız kabarıyor ve bu da kötü görüntü oluşturuyor. Elektriği yok etmek için saç şekillendirici krem ya da köpük edinebilirsiniz.
Aşırı ısı olmadan saçlara şekil vermenin yolu nedir?
Çağla Şikel'in Dyson Airwrap ürün incele videosunu izledim. Resmen bayıldım :) Harika özelliklere sahip. Sert/yumuşak düzleştirici fırça, yuvarlak hacimlendirici fırça, bukle ve kurutma başlıkları bulunuyor. Ben videodan sonra da detaylı bir araştırma yaptım. Hava akımını kullanarak coanda etkisi yaratıyor saçları kendine doğru çekiyor, sarıyor ve şekillendiriyor. Resmen efor sarf etmeye gerek kalmıyor, bence hepimizin istediği bir şeydi bu :)
Asıl önemli olan ise; tüm şekillendirmeyi aşırı ısı olmadan yapıyor. Güçlü hava akımı ve kontrollü ısı sayesinde saçlar hiç zarar görmüyor. Hepimize birer tane lazım bence, videolarını izlemeyi de aşırı sevdim özelliklerini önceden öğrenmek güzel ben de almak istiyorum :)
Benimde saçlarım uzun ve dalgalı bende nefret ediyorum hele kabarması yok mu deli oluyorum . Düz saç için 8 ay boyunca kalıcı fön varmış öyle bişeyler duymuştum tam bilmiyorum ama . Ama sana önerim bebek yağları olur ya banyodan sonra saçlarının ıslaklığını alıp henüz nemliyken bebek yağlarından bi damla saçlarına sür diplerine değdirmeden ondan sonrada topuz yap. Kuruyana kadar bekle saçlarını açınca çok güzel lüleler çıkıyo ortaya hemde canlı duruyo . Denemeni tavsiye ederim . İlla düz saçın mı olması gerekiyor ? Kendi saçlarınında tadını çıkarabilirsin :)
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bebek yagi bugün denedim :D topuz yaptim kurumasini bekliyorum inşallah dedigin gibidir:) ama brezilya fönü diye birşy varmiş onu düşünyorum
benimde saçlrm dalgalıydı boya ve düzleştiriciler yüzünden mahvoldu . pişmanımda saçlarımla bu kdr oynadğım içn . şimdi ne düz nede dalgalı saçma sapan bi halde . saçların düz olsa eminim dalgalı olsun istiyceksin . unutma ki dalgalı saçlar saç rengini dha iyi gösterir ve dha dolgun görünür . ama haftada bi kez kuaföre gidip fön çektireblrsn . dha az dökülme ve yıpranma yapar.
evet yapıyolar, bütün kuaförler yapıomu, fiyatlarını falan bilmiyorum ama yıpratıyodur sanırsam, bayağıda uzun süren bşy, git bi kuaföre sor öğren en iyi onlar anlatır, şimdi ben ne desem yalan olur..
En İyi Cevaplar