AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
207Cevap
Geçen bir konserdeydim yanımdaki kız tesettürlü bira içiyor ya takma kardeşim bira içeceksen bu direk mahalle baskısı içinde yokki kapanmak
Katiliyorum, HELAL DAİRE GENİŞTİR KEYFE KAFİ GELİR vesselam
Şunuda bilmek gerekir ki önemli olan dış görünüş değil ne kapalılar gördüm dışardan görsen helal olsun dersin ama sevgilisiyle başbaşa kalıcağı zaman altına giydiği mini entarileri şort vs vs... edep ve ahlak kavramı buna derim
Benden sonra bazı kapalı Çıplaklar gelecektir kafaları deve örgücü gibidir onları görünce lanet ediniz çünkü ALLAH onlara lanet etmiştir hz. muhammed s. a. v
Kaynak olarak=[ buhari, tirmizi Ebû davud ]
Gunumuzdeki bu moda anlasiyla tesetturlu dedigimiz bayanlar digerlerine gore daha cok dikkat cekmekteler artik tum gozler tesettur modasini uygulayanlardadir digerleri ise onlarin ardinda...
Ah o eski yillara donsek
Keşke...
Tesettür lü uzun tırnak lı yeşil ojeli gördüm bu tesettür lü... Olmıyır mu
Allah razı olsun çok mühim konuya değinmişsin ağzına sağlık
tesettürün modası olmaz önüne gelen bişey tutturuyo
açık bir bayanım ama önemli olan hatların belli olmaması değilmi dikkat cekmemek yeterli sanırım..
Evet çok haklisin bende çarşafa girmeyi istiyorum :)
tesettür ve baş örtüsü arasındaki farkı anlamaya calıştın mı hiç..
Yahu tesettür kuran'da bile gecmiyor. 600'lu yillarda temiz kizlari ayirmak icin basortusu takiyorlardi. Siz neden körü körüne takiyorsunuz ki zaten?
* Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar. /Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler
** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler.. Bunlar bir kaci bilmedigin konu hakknda yorum yapma.
Oooyyy oyyy sonra biz neden gelismedik boyle yorumlar yüzünden iste
Eksileyin basortulu kizlar
Kuran arapca sen bana türkce atmissin. Orada basortu gecmiyor
Aslinda cok haklisin. O modaya önem verenler biraz aile zoruyla kapandiklari icin oyle galiba..
sadece basını örtmek degildir tesettür uzatmak istemiyorum :)
DiyorumBenツ
Üzerine bir gömlek geçir. Diyorum ben de.
Sen boşver kim ne giyiniyorsa giyinsin onlar haram işliyor sen yapma kapancaksan içinden geldiği gibi kapanmalısın onlar öyle yapıyor diye gerek yok
evet katılıyorum sana hiç amacını taşımıyo resmen moda ya döndü çarpılıp eli ayagı kitlenecek onu istiyolar
Teseddür modası mı? Moda? Din yahu din kadın saçının kolunun bacağının görünmesi günah diye kapanıyor
Onlar sınırları zorlayınca gözünüze batıyor degilmi ? Her kez düzgün onlar bozuk zaten..
Onlar diye ötekileştiriyorsunuz siz de farkındaysanız.
Sorunun başlığı otekileştirilmiş zaten. saçma buluyorum bu tur durumları
Öyleyse saçma bulduğunuz şeylere yorum yapıp benim de zamanımı çalmayın. İyi geceler.
Aaa neden kızıyorsunuz demokrasi yok mu ülkede konuşma özgürlüğümüzde mi yok?
önce böyle kapansınlar zamanda gerçek olan tesettüre bürüneceklerini düşünüyorum.
En güzel tesettür Ferace ve Çarşafı Şerif tir :) bırakın moda denen o çul çabutları..
tesettür takıp taytla gezenler oldugumu müddetceee onun sonu gelmez gelmezzz
Benimde merak ettiğim bişey var hiç bir kıza cevap vermeyip erkeklerle daha çok münakasaya girmeye çalışmışsin ?
Kızlarımız çoğunlukla benim gibi düşünüyor. Hepsinin altına beğenimi sundum, görüşlerini beğendiklerime teşekkürümü sundum. Münakaşa, karşıt görüş ile yapılır bacım. Hanımlarla da münakaşaya girdim fakat siz de sadece erkeklerin yorumlarını okumuş olduğunuzdan görememişsiniz sanırım.
Yoo okudum tek tuk cevaplar verilmis kizlara :) beni kendizle karistrmayin ben herkese esit yaklasirim :D bu arada sakin olmayi ihmal etmeyiin ee zarar fazlasi nede olsa iyi geceler :)))
Değer vermediğim kişilere sinirlenmek huyum değildir merakta bulunmayın. Size de iyi geceler.
Tayt çıkalı pantolonu dahi tesettür saymaya başladılar. Bunlar varya müslüman yahudiler.
Kıyamet alametleri bir bir çıkıyor ortaya doğruyu bilip gördükleri halde yanlışa devam ediliyor.
bu işin suyunu çıkardılr allahın emri olrak yapmak lazım kur'ana uygun şeklyle örtünmek lazım tesettür tarz değil farz moern muhafazakarlar
Basini kapatip saclaeini diken bayanlar sizden tiksiniyorum. Eeee neden basini ortuyosun acaba boyle daha fazla dikkat cekmiyo musun.
Kavga etmeye bence gerek yok. @butikirony adında instagramda bir adres var. Açık kapalı tam manasıyla moda oluşturuyor. İsteyen istediğini beğensin alsın giysin. Demokrasi
İsteyen istediği gibi giyinsin herkesin günahı boynuna sizene bilader ya girsin mini eteği nolcak?
no comment usendim okumadim bile ama gorusum ya olduğun gibi gorun ya da gorundugun gibi oldur.
Offf sıktı şu saçma sorularınız. Uğraşmayın artık tesettürle
Herkesin kendi hayatı.. kimse kimseyi enterese etmez.
Kızın dibisin dilimde tüğ bitti 5 senedir bunları söylemekten ve düşünmekten kafayı yicem.
Tesettür moda değil ayettir
Erkekler açık bir bayana bakmaz kapalı görünen açık bayana bakar
10 kapalıdan 1 anca kapalıdır diğerleri tarz olsun diye suyun üstüne saman örtmek gibi bişey işte
Bu dünyadan saçlarını nie saklayasın? Derdin nedir. Tek dert saçmı... Saç kapalı kıç açık meme belli ahey ahey
Malesef kızlar moda diye islamla dalga gecmeye başladı
Kapanmanın modası olmaz. Önemli olan kulun değil yaratanın rızasını kazanmaktır.
Kim ne istiyorsa onu yapsin. Kimse dogru yanlis diye elestirmesin benim dusuncem bu
yobazlar ekp ile para buldukça zıbıtılar. şahlardı şahbaz oldular. işin açıkcası bu !!!
o kadar çok çıplaklık varki modada sen o çıplakları bırak giyinmeye çalışanlarıbn modasını eleştir sen çıplak dolaş o zaman kimse kapat başını demiyorki sen istediğini seç ama eleştiri aptalca
Konu ne kapalı açık olması mı üstü Mekke altı paris işte klasik kapalı kız lar yöresi
tabiki goruse saygı duymalı ama insanlar çıldırmış olmalı...
Katiliyorum. Hic hos degil bence.
aynen kapalılar açıkları geçti daha çok dikkat çikiyorlar kızlara tavsiyem mütevazi giyinsinler yoksa bir çok erkeğin hayal gücünü zorluyorlar...
Biz; "Örtülü Çıplaklar" diyoruz onlara ;)
türban die bişe yok. başı kapatmak var başörtüsüyle. kafayı üçgen yapmak yok.
Allah kendini temsil etmesi icin kadinlari secmistir kapanarak bana iman ettiginizi gorsunler diye saptirmayin sapitmayin !!!
bende testurluyum ama yerıne gore gıyınırım vucut hatlarımım belı ettmeyıcegı sekılde basortuluyum cok ıyı konusmusun
Tesetturden modami olur dini kotu amellerinize alet etmeyin !!!
Din sadece tesettürü emretmiyor yalnız hatırlatayım dedim.
katılıyorum güzel özetlemişsiniz.
Tesettür kadar namazı orucu konuşan yok dinin öncelikli emri kimsenin işine gelmiyor galiba.
sonuna kadar katılıyotum. ıslamın baslıca sartlarndan namaz oruc. bu ınsanlara anlatamazsın ıste bnu
Benim ilk sorularımdan birisi namazdı. Madem bu kadar şikayetçisiniz bu konudan bir tanecik soru hakkınızı kullanıp siz neden sormadınız bu zamana kadar?
ben sıteyı uzun zamandır kullanmamıs oldugumdan olabılırmı?
Pantolon giyen aşırı cırtlak giyinen kendini teaetturden zan etmesin onlar kapalı şeytanlardır
Vahiy mi geldi gardaş sana asıp kesiyosun meydanda
Hukum bellidir kapalılar artık ikidir ehli ve dünyevi
erkekler neden örtünmüyor?
bunu açıkla konuşalım.
Erkekler başlarını değil gözlerini örtüyorlar.
emin misin?
İlk tesettür ayeti erkeklere inmiştir. Nisa 30. Hanımlara inen tesettür ayeti ise onun hemen arkasından gelir. Nisa 31. Bu ayetleri okuyun ondan sonra konuşalım.
kadınlar da sadece gözlerini sakınabilirdiler niye başlarını örtmek zorundalar? pekala bir kadında bir ekeği beğenip şehvet duyabilir, bir erkek gibi.
arada büyük fark var. bunu gözden kaçırıp kendinize hediye paketi muamelesi yapmayın. kapanıyorsan allah için kapan erkeklerle işin ne? sanki erkeklerin hepsi tecavüzcü sapık gibi sürekli kendinizi koruyorsunuz. niye? niye kendini korumak zorundasın bunu düşün önce. burada baskılanması, kapatılması gereken kadın değil eğitilmesi gereken bir erkek var hanım efendi. keşke gerçek hayat bu kadar kolay olsa. bir erkek niyeti bozsa senin başındaki örtü seni koruyamaz.
Niyeti bozsa bile bana değil size bakar. Çünkü benim bakılcak bir yanım yok. Ayrıca dediğiniz gibi kadınlar etkilense de bir erkeğe güç yetiremeyecekleri için erkeğin bu yüzden kapanmasına gerek yoktur fakat esas nedeni erkeğin dışarıda tornacılıktan tutun itfaiyeciliğe kadar bir çok ağı iş yapıyor, inşaatlarda güneşin altında yağmurda çamurda çalıştıkları için Allah onlara kolaylık sağlamıştır çünkü onların çalışıp ailelerini geçindirmesi farzdır. Bizim ise öyle bir sorumluluğumuz yok. İstersek çalışırız istemezsek çalışmayız. Eşimiz bizi çalışmamız için zorlayamaz. Ev işlerini yapmamız bile zorunlu değil. İslam'da eğer bir kadın yemek yapıp evi temizliyorsa bu eşinin külfete girmemesi ve eşini sevdiği içindir.
Çocuğunu emzirmek zorunda bil3 değilsin. Eşinin durumu varsa sana süt anne tutması senin hakkındır. Erkeğin zaten tesettürü tam olan bir hanıma bakması bile haramdır. Biz erkeklerin gözleri için kapanmıyoruz yani. Siz bizim için üzülmeyin.
niye sen kadın değil misin?
sana da bakar bana da bakar.
hatta sana bakanlar daha çok olur malum erkeklerimiz baskıcı kültürden gelme. ben mi erkeğe güç yetiştiremeyeceğim :D hanımefendi sizin erkek fizyolojisinden haberiniz yok heralde.
o dediğiniz işleri kadınlar da yapabilir bu sadece bir öğrenilmiş çaresizlik kas güçlendirilmesi yapıldığında kadınlarda bedenen bir çok sıradan erkekten güçlü olabiliyor bknz:halterci kadınlar. o işi yapa yapa o işte güçlenecektir. kadın bir insandır korunması gereken güçsüz bir varlık değil. ayrıca benim sorumluluğum yok ne demek? kocan ölse napacaksın? senin de geleceğini garanti altına alma sorumululuğun var hele ki şu dünya düzeninde. eşiniz sizi zorlayamaz elbette zaten çalışmanız sizin kendi faydanız içindir. çalışmazsanız büyük zarar görürsünüz. ev işlerini yapmazsanız islama göre eşiniz cariye alır bunu nefsiniz kabul edecek mi? cariyesiyle cinsellik yaşama hakkı da var. siz önce dininizi öğrenin bence.
Ben dinimi gayet iyi biliyorum Elhamdülillah. Eşim ölürse mesleğim var zaten merakta bulunmayın. Ayrıca erkek fizyolojisi belli fakat sizi hiç ummadığınız zamanda sıkıştırırlarsa kalırsınız. Bu işler de insanın elinde değil. Ben karate de biliyorum merak etmeyin yani. Ayrıca bir erkek bana kötü gözle bakacağı zaman başımı çevirmem ya da başörtümün ucuyla yüzümü örtmem yeterli olur ve samimi bir şekilde söylüyorum şu ana kadar bu tesettürümle hiç bir erkek yanımda başını kaldırmadı.
Cariye köle kadın demektir ve günümüzde kölelik de yok. Evin çalılan hür hanımına da hiç bir Müslüman erkek ne dokunabilir ne de bakabilir. Cezası ölüm olur aksi taktirde.
meslek öyle durup dururken edinilen bir şey mi? o mesleği çalışmadan icra etmeden nasıl sürdürmeyi planlıyorsun? tecrübesiz hiç bir diplomalı hiç bir işe yaramıyor farkında mısın? ama, tabi siz elalemin karısına kızına çalışmayın deyip çalışmayı çok iyi bilirsiniz. çalışmak sadece size helal zaten. evet ben de tam ondan bahsediyorum sizi de hiç ummadığınız anda sıkıştırırsa o erkek seni o başındaki korumayamaz. beni çok şükür sıkıştıran olmadı daha. senin mantığınla benim çoktan sıkıştırılmam lazımdı oysa değil mi? erkek senin yüzüne mi bakacak? ben de yüzümü çevirdiğimde bana da bakmıyor merak buyurma. kadını koruyan tavrıdır her yerde. örtü sizi korumuyor. tecavüze uğrayan bir sürü kapalı kardeşimiz var gazetelerde okuyoruz. işte tam da bu sebeple kadının baskılanması değil erkeğin eğitilmesi gerekiyor. siz kadını baskıladıkça erkekleri boş bıraktıkça erkekler sapıtıyor. hatta ileri gidip birbirlerine yelteniyorlar. erkeklere gözlerini sakın demekle olmuyor o işler.
sen önce kültür ve toplum yapına bak ondan sonra akıl ver. ayrıca cariye denilen kavrama karşıysan o evi kim düzenleyecek? boş boş arada kalmış gibi konuşmayın. neymiş kölelik yokmuş vcariye yokmuş. hee çok inandırıcı oldu canım. gider bir daha evlenir çok mu dert? hakkı yok mu senin inancına göre? senin keyfine göre davranma hakkın yok bunu anla bence. yahu adam niyeti bozarsa sen ne yapabilirsin arkadaşım erkeğin niyetine bakar bu iş saçmalama artık. kendini ilan mı sanıyorsun ben anlamadım ki kafanda ne güzel kurallarla çözmüşsün ama, seni gerçek hayata alalım bence artık.
Ben bastırılmış değilim. Aileme asi olarak kapandım. Fakat sizin gözünüzde bir yerlerini açmak özgürlük değil mi? Ben istediğim kişiye görünürüm. Benim özgürlüğüm sizinkilerin 1000 katı fazla. İstediğime güzelleşirim. İstemediğim anda arama örtü çekerim.
Ayrıca tesettürün bana hiç bir faydası olmayıp zararı olsaydı da tesettüre girerdim. Çünkü beni Yaratan rabbim böyle kullanmamı istemiş.
Hiç bir Müslüman erkek kafasını kaldırıp da bir hanıma bakmaz. Biz erkeklerimizi zaten eğitiyoruz. Esas siz eğitin.
Ben gerçek hayattayım. Her gün üniversite yollarında kitap okuyan tesettürlü kız var ya. İşte o benim. Hz. Ali Hz. Fatıma üzerine 2. Eş almak istemiştir fakat Hz. Fatma buna müsaade etmemiştir. Eğer öyle bir hakkımız olmasaydı Hz. Fatıma yapamazdı değil mi? Cennetle Müjdelenmiş bir annedir o.
benim yerime fikir baloncukları çıkarmayın kafanızdan!
öncelikle bana göre özgürlük; isteyenin kapandığı, isteyenin açıldığı isteyenin isteyeni yaptığı ama, kimsenin kimseye "tesettür modası sınırları zorlamaya başlamadı mı artık" diye saçma sapan karışmadığı bir kavramdır. herkesin dini de aklı de kendinedir. kimsenin kimse üzerinden prim yapmadığı bir ortamdır özgür ortamlar. siz burada sürekli kendinizin nasıl kapalı olduğundan bahsetmişsiniz bu riyakarlıktır! ve gerçek hayatta beni tanısanız eminim utanırdınız..
sadece riyadan iğreniyorum keşke tesettürle ilgilendiğiniz kadar hak ile hukuk ile kadın hakları ile ve riyanın anlamı ile ilgilenseniz. size ne? orada verdiğiniz linklerde bir sürü kadını ifşa ettiniz günaha girdiniz haberiniz olsun. siz dini bir otorite değilsiniz allah ile ahkam kesemezsniz. dilinizi biraz yerinde tutun emin olunda daha huzurlu olacaksınız. istediğinize güzelleşme hakkı görüyorsanız ne mübarek insansınız bu kdr kendini beğnmişlk pes!
hiç bir müslüman erkek kafasını kaldırıp bakmaz mı :D :D :D :D
valla güzelim biraz gözünü aç derim adam sevgilisinin yanından kalkıp cumaya gidiyor yaa.
senin dünyadan haberin yok heralde.
bir de bu memlekette sadece müslüman erkekler yok başka erkeklerde var onlarda sana bakabilir unutma daha çok kapan hatta evden çıkma alimallah biri sana bakar nasıl ödersin onun bakışının hesabını :( çünkü sen mübarek bir zat olarak o bakışları x ray ışınlarınla yok etmeliydin. mübarek bir insan olarak o erkeklerin beyinlerine nurunu vermeliydin ki sana bakmamalıydılar.
Söyleyecek söz bulamayınca saldırıya geçmek ne hoş =)
Bana bakanın günahı artık onundur canısı. Ben kapanabildiğim kadar kandım. Kensimi övmek isteseydim gizlide konuşmazdım. Çünkü bu sitede beni herkes tanıyor. Hatta kendi resmimi ve ismimi koyardım daha çok övgü almak için. Te Allah'ım yaa. Ben açıklama kısmına insanların benim durumuma düşmemesi için bı soruyu xp lerimi harcayıp mudodan alışveriş çeki alacağıma buraya kullandım. Madem o kadar mübarek bir insansınız. Tesettür ayetini sırf bana inat olsun diye neden inkar edebilecek gibi sözler sarf ediyorsunuz. İlk başta Müslüman olmadığınızı düşünmüştüm konuşmalarınıza bakınca ne yalan söyleyeyim.
verecek cevap bulamayınca kestirmek ne hoş.
insanlar dünyayı keşfetti siz hala neredesiniz. zamanında islam alimleri dünya düzdür dedi allah gökyüzünü eliyle tutar dedi. bilim adamları dünyanın yuvarlak olduğunu ispat etti yine inanmadılar. sonra zamanla utanıp inandılar hatta hala inanmayanlar var ama neyse, bu alem sizin kurallarınıza göre olsaydı hala dünya düz diyecektik. insanlar nelerle uğraşıyor siz hala yok dar pantolon, yok renkli giyim, yok moda. açığınız kapalınız hala saçma sapan şekilcilikle uğraşıp duruyorsunuz.
dininizi bile doğru düzgün öğrenemediniz. hz peygamberin veda hutbesinden sonra hz osman ve hz ali neden kavga etti? bunu açıkla konuşalım..
Canım esas bilmeyenin bu konuşmandan sonra sen olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Muhattap olma benle mümkünse. Çünkü Mevlâna'nın öğüdüne uyup cahilin yanında kitap gibi sessiz olacağım.
ayrıcaaaa şu sitede bana beni dışlayarak verdiğin cevapları git kapalı olup da resmini koyanlara ver.
hepinizin amacı kendinizi göstermek. biliyorsunuz erkeklerin namus takıntısını o yüzden yapıyorsunuz bu tip şeyleri. çok sığsınız. ben zannettiğin gibi bir insan olsam şuraya boy boy resmimi dizer istediğim kişiyle de kırıtya kırıta konuşurum. gülücükler simileyler falan bu nedir yaaa! hepinizin amacı aslında aynı siz sadece sinsisisiniz. isteyenm alınsın isteyen gücensin inancında samimi olanın bu ortamda böyle şeylerle işi olmaz. biri gelir tesettürün havasını bir kaç ergen de gelir bacııımmmm diye yazara sulanır falan iğrençsiniz.
mevlana mı :D
ay sen harbiden çok cahilsin yaaa.
git önce mevlana hakkında islam alimleri ne demiş onu oku.
yaa harbiden bu kadar arada kalmışlık görmedim ben cidden ordan burdan araklayıp bana cevap verme artık. seninle muhatap olup dikkate aldığım için özür dilerim.
sen kafanıda beyninie de aynen böyle kapatmaya devam et hiç bir araştırma yapma okuma emi.
mevlanadan şemsten falan alıntılar yap yakışır sana.
Bu kadar güzel ifade edilemezdi, @limonluördek
videogaleri.gazetevatan.com/.../...WH3hfTTdSF.html al bak bu videodaki abla kapalı hem de öyle eften kapalılardan değil ama, yine de kendini koruyamıyor. görüyorsun değil mi? hani diyordun ya bize bakmazlar size bakarlar diye, al işte.
erkek dediğin olgu bu kadar rahat olursa kapalı açık fark etmez herkese haram gözle bakar. burada baskılanması gereken kadın değil, eğitilmesi gereken erkektir.
adamın tipini de görüyorsun değil mi? sokakta görsen hacı hoca dersin.
velhasılı kelam gerçek dünyaya buyrunuz.
saçmalık işte kadının konuşmaları
Hemde ne saçmalık!
Bence de
dolan ortalıkta dolan insanlar uzun zamandır senin gibi bir faşist görmüyorlardı
Ooo adamsın. On numara olmuş.
dini milleti herşeyi bölmeye çalışıyolar bu oyunlara gelmeyin. kuranda ne yazıyosa o!!!
itici geliyor tesettür
Ne alâ öyleyse.
teşekkürler
Yine de yargılamayalım kimseyi