Çam terebentin yağı, saçın hacim kazanıp sağlıklı uzamasını sağlar. Ama tabii ki sevilmeyen yönleri de var. Yoğun bir yağdır ve ayarını kaçırırsan saçını yağlandırabilir. Ayrıca kokusu da keskindir, saçtan kolay kolay gitmez, rahatsız edici bulabilirsin.
Öncelikle sana birkaç tavsiyem olacak. Saçlarının güçlenmesi ve daha hızlı, sağlıklı uzaması için bol su içmeyi ihmal etme sakın. Ayrıca saçlarını yıkarken saç diplerine masaj yap. 2 ayda bir saç uçlarından kestir ki onlar da nefes alsın. Şampuan tavsiyemle birlikte bunları yaparsan çok daha hızlı etki alırsın.
Çam terebentin yağının saça faydaları nelerdir?
▪️Saça doğal bakım yapar. ▪️Saçlarının daha canlı görünmesini sağlar. ▪️Saç köklerini güçlendirir. ▪️Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. ▪️Saç dökülmesini engeller. ▪️Saç köklerini besler, onarır. ▪️Doğru oranda kullanılırsa saçtaki aşırı yağlanmayı önler. Önceden bunu şampuana eklerdik dediğin gibi, ama artık gerek yok. Çünkü Elidor var.
Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisitam da bunun için var. Senin de sağlıklı ve hızlı uzayan saçlara sahip olman çok kolay. Bu serinin serum bakım kremi de harika. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı besleyip onarıyor ve çam terebentin yağı sayesinde de saçın sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlıyor. Yumuşacık, kırıksız, sağlıklı ve uzun saçlara kolayca sahip oluyorsun. Bu yüzden Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisini kullanmanı tavsiye ederim 🌺
Üstelik bu serum bakım kremi, diğer kremlerden çok farklı. Saçtan kolayca durulanıyor ve kesinlikle saçı ağırlaştırmıyor, yağlı hissi de bırakmıyor. Üstelik kokusu da harika 👍 Deneyince bana hak vereceksin 🌺
Merhabalar ❤️ Saçların ihtiyacı olan herşey doğa da var demiştik.. doğa bize olağan herşeyi sunuyor bizede bunu doğru receteleyip doğru şekilde kullanması kalıyor öncelikle bakalım ;
Çam Terebentini Nedir?
Adında anlaşılacağı üzere çam ağaçlarından elde edilen bir yağ türüdür. Kozalakli bitkilerde bulunan doğal bir yağ. Terebentini yağın kendisinin akışkan olarak ya da ağaçları çizilmesi ile elde edilir. Piyasa da farklı Türleri vardır fakat yağ ile esansini birbirine karıştırmamak gerekir çünkü ikisi çok ayrı şeyler satın alırken buna dikkat edin ❤️.
Çam Terebentin Yağının Faydaları Nelerdir?
Gel gelelim kuru fasulyenin yani çam terebentin faydalarına 🤭.
Kan dolaşımını hızlandırır
Saç derisinde kepek oluşumunu önler, kepek varsa saç derisini besleyerek kepeği yok eder
Sürekli kullanımda saçların parlak güçlü olmasını sağlar
Eklem ağrılarına iyi gelir
Egzama için bulunmaz bir nimettir
Saç derisini beslediği için saçların kopmasını önlüyor ve çabuk uzamasını sağlıyor.
Saç kökleri sağlamlastirarak dökülmelere engel oluyor
Şampuan dökerek uygulandığında hem saçların daha az yağlanmasını sağlıyor hemde şampuanın saça verebilecek zararlardan koruyor ❤️
Daha çok yararı var elbette ama ben saç kısmı için önemli olanları aldım 😍.
Çam Terebentin Yağı Ne İşe Yarar?
Yaraları yukarida saydık gece saçlarımıza çam terebentin yağı ile bakım yapmaya karar verdiysek en basit yöntemle nasıl kullanılır ona bakalim ❤️. Evet aslında çok basit bir işlem 300 ml şampuanın içerisine 25 30 damla çam terebentin yağı ekleyip calkaliyoruz. Her kullanımdan öncede şampuanı güzelce çalkalayıp normal banyo yaparken nasıl işlem yapıyosan yapıp sonrası bolca duruluyorsun işte bu kadar. Dilersen saçlarına kullandığın maskenin içerisine ekleyerek de kullanabilirsin.
Çam Terebentin Neye İyi Gelir?
Cansız yıpranmış saçlara çok iyi gelir kanı hızlandırdığı için saç derisini güçlendirir ve saçların daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Ayrıca stres ve yorgunluk için de birebirdir banyo suyuna bir kaç damla yağ katarak vücudunuzu rahatlatabilirsiniz. Zeytin yağı , Badem yağı , çam terebentin yağını karıştırarak saçlara dipten uca sürerek de bakım yapabilirsiniz. Saç kadar cilde de iyi gelir cilde de uygulayarak silve egzamlar dan kurtulabilirsiniz. Çok iyi nefes açıcıdır e daha ne olsun ❤️
Güzel bir önerim var sana bu arada yağlarla vs uğraşmam diyorsan hazır bir şekilde bize Elidor bunu sunmuş. Elidor çam terebentin şampuanı ile de saçlarına istediğin bakımı verebilirsin 🥳🥳
Saç bakımın için çam terebentin yağı oldukça faydalıdır, her şeyin fazlası zarar olduğu gibi doğal yağları da dikkatli kullanmak gerekiyor. 4-5 damla kadar kullansan saçların için yeterli olabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca benim sana önerim, içinde bulunan çam terebentin yağı ile Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi. Damla damla ayarlamak yerine, içerisinde bulunan yağ ile gönül rahatlığıyla, uğraşmadan kullanabilirsin. Saçları ağırlaştırmadan onarıyor ve durulaması çok kolay.
Şampuanın içine katarak kullanılır ama çok fazla koyarsan faydasından çok zararı olur. Saçların kendi doğal rengindeyse, saçlarında işlem yoksa fazla kurutmaz ama saçlarına sanki krem sürmüşsün gibi de açmaz saçı. Temelinde saç dökülmesi yaşayan insanlar kullanırlar. Bende kullanıyorum, saçımı malesef ki kurutuyor onun için şampuandan sonra nem maskesi yapıyorum. Başka yağlarla kullanın denilmesinin sebebide tek başına ağır olmasından.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sizi biliyorum :) Çekilişe katılmıştım ama yorumum gözükmemişti. her neyse çok teşekkürler. Saçımda boya var ince telli ve çok uzun, şimdi kullanmayayım mı yağı?
Dene tabi kuruluk hoşuna gitmezse bırakırsın. Çekilişimin tarihi bitti ancak daha listeyi hazırlayamadım, yorumunu onaylamadığım için gözükmüyor. Listede sıra sana gelmemiştir muhtemelen :)
sadece direk saç köklerine sürersen beyazlama yapabilir. ama benim tavsiyem bir boş sprey kutusuna saf zeytin yağı koyup içine 2-3 çay kaşığı dolusu çam terebentin koyup karıştırıp banyodan önce sıkıp saç köklerine masaj yaparak uygulayıp 20 dakika bekletirseniz daha sağlıklı olur
zararı olmaz tersine kokusunu seviyorsan çam ağacının saçların da öyle kokar :) uzaması için yardımcı diyorlardı diye kullanmıştım ben bikaç ay ve evet uzatıyor ama öyle birden değil, bikaç ay sonra arkadaşlarım söyleyince farketmiştim uzadıklarını :)
Evet ben kullanıyorum 6 damla yeterli ek birşey koymana gerek yok kokusu bıraz keskın 4 damlada koyabılırsın fazla koyma sulanır sampuanı atmak zorunda kalırsın :) umarım faydasını görürsün canım
Bende kullaniorum ve cok faydasini gordum haftada bir kere saclarima mesaj yapiorum bir saat bekletip yikiyorum. daha cok etkisini gormek istersende sampuann icnede katabilrsn trbi. dolgunluk gurluk hacimlik parlaklik. vee en onemlisi cabuk uzatio :)
Ben sampuanin içine iki üç damla döküp kullanıyorum kullanmadan önce calkala çünkü yag bu üste çıkıyo gerçekten faydası oluyo ben sürekli kullanıyorum :)
benim saç zaten uzun :D daha da uzasa mutlu olurum :) ama saçlarım yumuşacıktı sadece şampuanla yıkarken, ama onla karıştırınca sanki biraz sertleşme hissediyorum normal mi?
Onermiyorum ben. Genellikle sacini uzatmak isteyenler ve sacinin dokulmesini emgellemrk isteyenler kullaniyor bana göre faydasindan çok zararlari var. İyi düşün derim.
benim saçlarım eskisinden daha yumuşak oldu ilk önce kırıkların aldır bence ve yağları saç diplerine değilde saç uçlarına sür ben saçıma sürdükten sonra saçımı topuz yapıp bone takıyorum ya da strec film ile sarıyorum
Cam esansi yagi kullaniyorm ben üstünde kesinlikle kendi basina kullanmayan yazio sampuanla uygula biraz masaj yap ni için kullaniyosn ben kepek ve dökülme için ama ise yaramioo :(
Gürleştirip cabuk uzatıyor, yaglı ya da kuru saçlar icin var hangisini alırsan artık... cok fazla parlaklık vermiyor ben ondan sonra saç kremi sürüyorum mükemmel oluyor... yanlız terebentini vücuduna değdirme tüylerin cogalır :)