Merhaba KScan, Kuzenim doğum yapacak. Hazır havalar da serinlemeye başladı, hediye olarak lohusa yeleği alayım dedim. Bunlar da pek havalı şeylermiş model ve fiyat olarak, o yüzden tecrübeli hanımlardan yardım almak istiyorum. Lohusa yelekleri hakkında görüşleriniz neler? Almaya değer mi?Lohusa yelek modelleri
Lohusa yelek önerileri istiyorum, lohusa yeleği kullanan var mı?
Doğumun gerçekleşeceği mevsime göre lohusa yeleği önerisinde bulunabilirim. Mesela Ekim-Kasım gibi doğum yapacaksa hafif ince ve pamuklu lohusa yeleği önerebilirim. Böylece annenin soğuk alması engellenir ve sıcaklayarak veya üşüyerek vücudu strese girmeyeceği için rahat bir lohusalık dönemi geçirebilir.
Kışın doğum yapacak anneler için polar veya örgü lohusa yeleği öneririm. Lohusalık döneminde de hamilelikten dolayı değişen hormonların etkisi devam edeceği için anne, üşüdüğünü hissetmeyebilir ve ince giyinmeye meyillidir. Bunu önlemek için de polar yelekler gayet işe yarar.
Yazın doğum yapacaklar ise yelek tercihi yaparken pamuk gibi doğal ve ince tercihlerde bulunmalı. Yaz için lohusa yeleği önerisi mi olur demeyin, yeni doğum yapmış annenin ne zaman soğuk kapacağı belli olmaz. Doğumdan sonra annenin vücudu da bebeklere benzer şekilde hassaslaşacağı için yaz mevsiminde de lohusa yeleği giyilebilir. Biraz daha ince, terletmeyen, doğal kumaşlı yelekler tercih edilmelidir.
Yazın doğum yapmış biri olarak bir lohusa yeleğini severek kullandım. Kullandığım model de oldukça pratik ve cildi yormayan yapıdaydı. Zaten lohusa yeleği dediğin ele ayağa dolanacak kadar uzun olmamalı, düğmeleri varsa kolay açılıp kapanabilmeli, terletmeyen ve cildi rahatsız etmeyen kumaştan yapılmış olmalı.
Hamilelikten sonra kadın vücudunda 9 ay boyunca taşıdığı ve doğumdan sonra artık işleri olmayan hormonları vücudundan uzaklaştırmaya çalışır. Tabi 9 ay bu hormon sistemi içinde yaşayan vücut yeni gerçeğe adapte olmak için zamana ihtiyaç duyar. Kadın için fiziksel ve ruhsal olarak son derece yıpratıcı bu döneme "lohusalık" diyoruz. Yani tüm bu duygu alışverişlerini kaynağı vücudun çocuksuzluğa alışmaya çalışmasından başka şey değil. Lohusalık döneminde bir kadın hayatında çok büyük desteğe ihtiyaç duyar ve bu destek ne şekilde olursa olsun inan çok önemlidir. Ben hediye fikrini çok beğedim. Ben şahsen örebilen biri değilim ama bu tarz insanın belini tutan, kolsuz ve önü açık modeller özellikle emziren anne için bir vazgeçilmez.Tebrikler, kesinlikle faydalı ,alabilirsin ;)
En İyi Cevaplar