Saç rengim kumral biraz daha rengini açmak istiyorum doğal yöntemlerle nasıl yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSize önereceğim karışımla hem renginiz açılacak hem de saçlarınıza inanılmaz bir iyilik yapıp onları güçlendirip uzamalarını hızlandıracaksınız. Umarım dikkate alırsınız.
- 2 LİMONUN SUYUNU SIKIN
- 2 KAŞIK SİRKE EKLEYİN ELMA SİRKESİ
- BADEM YAĞI KOYUN 2-3 DAMLA YETER
- SADECE BİR TATLI KAŞIĞI PAPATYA SUYU
- BAL (2 TATLI KAŞIĞI)
- 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
Karışımı biraz soğuttuktan sonra saçınızı sadece bununla yıkayın. Maske olarak uygulayabilirsiniz. Saçlarınızda minimum 25-30 dk kalmalı. Sonra durulamadan fönle ya da kurutma makinesiyle hafif bir nem kalasıya kadar kurutun ve daha sonra yıkayın. 1-2 aya çok doğal bir şekilde renginizin açıldığını göreceksiniz.
Ayrıca karışım saçların uzamasını gözle görülür farkla hızlandırıyor, daha ipeksi ve parlak saçlar için de ideal. Saç yağlanması, kepek, kötü kokular gibi sorunlar varsa da ideal. Denemenizi öneririm, çok işe yarıyor.
Bir de tanıtım yapmak olmaz umarım ama alabilirseniz John Frieda Sheer Blonde alın. Bu karışımı saçınızdan yıkarken şampuanla yıkayınca hem hızlanıyor hem de parlaklığı artıyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Saç Bakım konusunda 300 cevap paylaştı.
+1 yılSaçlarınıza hareket katmak veya bir kaç ton açık saçlar için papatya suyu kullanabilirsiniz. Saç rengini açmak için kullanılan oldukça eski bir yöntem olan papatya suyu, yine saç rengini açmak için kullanılan oksijenli suya göre daha avantajlıdır. Çünkü saçları kurutmaz, kırılmasına neden olmaz, üstelik saç derisini yumuşatarak kepek gibi saç derisine bağlı sorunlara iyi gelebilir. Ancak benim önerim papatya suyunu saçınızın tümüne sürmeden önce küçük bir tutamda denemeniz. Bazen, saçın doğal rengine bağlı olarak tam istediğiniz rengi elde edemeyebilirsiniz.
Papatya Suyuyla Saçları Açmak
Papatya suyu deyince aklınıza bir sürü papatya toplayıp bunları katı meyve sıkacağında sıkmak gelmesin. Saçınıza sürmek için papatya suyu hazırlamak istiyorsanız bir kaç sallama poşet papatya çayınızın olması yeterli. Bu poşet çayları normal çay hazırlar gibi sıcak suyu koyduktan sonra 10-15 dakika demlenmesini bekleyip “papatya suyu” elde edebilirsiniz.
Duştan çıkmadan önce saçlarınızı iyice soğuttuğunuz bu suyla durulayın ve çıktıktan sonra havluyla sadece fazla suyu alarak doğal kurumaya bırakın. Saçınızı güneşte kurutursanız saçlarınız kısa sürede ve daha çok açılır.
Daha pratik bir yöntem için papatya suyunu spreyli bir şişeye alıp dışarı çıkmadan önce saçınızın geneline sıkabilirsiniz.
Saçınızın bazı bölümlerini açmak ve genel olarak kendi rengini korumasını istiyorsanız duştan sonra, saçınız ıslakken rengini açmak istediğiniz bölgeleri tutamlara ayırın ve sadece bunlara papatya suyu sürün.
Saçlarınızın alacağı rengin ne olduğu test etmek isterseniz 3-4 gün kadar saçınızın küçük ve ilk bakışta görünmeyen bir bölgesinde deneme yapabilirsiniz.
www.onikibilgi.com/.../120 Yorumla
+1 yılSoğan kabuğu ile saç açma yöntemleri arattırıp açılan konulara bir göz at derim. Doğal yontemlerin en etkilisi arasındaymış. Yapılışı da anladığım kadarıyla Beyaz kuru soğanın en dış kabuklarını bir miktar suda kaynatıyosun. Kabuklar kaynadiktan sonra isisini kaybedene kadar suyun icinde kaliyo. Daha sonra suyu süzdürüp sprey kutusuna kaldırıyorsun. Güneşli zamanlarda saça uygulayıp güneşli ortamlarda bulunup etkisini göstermesini bekliyosun
00 Yorumla
Canım doğal saç açılar var güzellik uzmanı olarak bu konuya hakimim. Güneşi yazı beklemene gerek yok. Extra Blond ya da Extrd Dora marka doğal saç açıcı spreyi belli aralıklarla fön makinesiyle kullanırsan istediğin tonu elde edebilirsin ki içeriğinde papatya suyuda mevcuttur. Aksi takdirde papatya suyunu tek başına kullandığında hafif kızıllık vericek ve istediğin tonu bulamayacaksın ☺ bu ürünleri gratis magazalarından temin edebilirsiniz
14 Yorumla- +1 yıl
ne kadar etki eder dogalligi bozmayacak taktirde? benim sacim koyu kumraldi su ile oksijenli suyu karistirdim gunese ciktim şu an tuhaf bir renk oldu guneste kizilimsi duruyor rahatsiz oluyorum ama boyatmakta istemiyorum
- +1 yıl
Kullanan müsterilerim oldukca memnun ve gönül rahatlığıyla önerebilceğim bir ürün ayrıca oksijeni kesinlikle tavsiye etmiyorum. Saçtaki renk pigmentlerini açmak yerine kurutuyor öldürüyor ve saçın hava almasını önleyerek dökülmeye, kopmaya başlıyor buda saçınızın uzamasına engel oluyor.. koyu tonda saç renginiz varsa haftada 2 kere uygularsınız tabi peş peşe günler içinde değil temiz saça uygulamayın ama yani daha sağlıklı görünmesini istiyorsanız :)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
83
Cevap
12Cevap
+1 yılO değilde ben küçükken neaptım biliyo musun.. Çamaşır suyu sürdüm saçıma.. Çamaşır suyu yaa, çamaşır. Tabi o zaman lidıl intu dı midıl çağlarımız ama ben ta o zamandan artisim :D Ha, sakın deneme mahvediyo saçlarını kokusu gitmiyo annen ağzına burnuna kırıyo falan. Öyle de bir anımdır :D
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle papatya suyu. Yalniz saclarin eger koyu renkse bunun gibi yontemleri deneme igrenc bir hal aliyor sacin. bir arkadasimin saci kestane rengiydi, papatya suyuyla acmak istedi cok garip ama hos olmayan kizilimsi bir renge donustu. Sacini kestirmek zorunda kaldi. Benim saclarim kumral. Yaz tatilinde yazliktayken papatya suyuyla saclarimi islatip, azicik guneslenip havuza girdim. Bunu butun yaz tekrar ettim ve goren herkes ombre yaptirdim saniyor. Hatta ogretmenlerim "cakma ombreci" diye seslenip duruyo. Yalniz soyle bir sey var zamanla rengini eskiye donuyo. Onumuzdeki yaza girer girmez yazliga kosucam. Cunku saclarim cok guzel duruyo!:):):)
02 Yorumla- +1 yıl
:):)
+1 yılPapatya suyuyla yapabilirsin. Oksijen suyunu önermem çok yıpratıyor. Papatya çayını ( bir avuç kadar ), 2-3 bardak kaynar suya at. Yani çaydan daha koyu olsun. Ilıdıktan sonra sacına sür ve güneşli bir yere çık. Yani karanlıkta olmuyor. Birkaç hafta tekrarlaman gerek bunu.
00 YorumlaKışın güneş olmadığı için deneyebilecegin yöntem olarak oksijenli suyu biraz su ile karistirip saçlarına sür, fön makinesi ile kurut rengini açıyor. Karbonat ve c vitamini boyalı saçlarda rengi akıtmak için
12 Yorumla- Saç Bakım konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yılPapatya suyu, limonlu su, sirkeli su bunlar saç rengini açarlar ama bunun için yaz güneşine ihtiyacın var.
22 Yorumla
Soran+1 yılHm peki nasıl hazırlamalıyım suları?
- +1 yıl
Netten doğal saç açma yöntemleri diye aratırsan bulursun.
Abartmıyorum arkadaşım 1 telaya saç rengi açıcı almış açılıyor yani, esmer bir kız vardı sınıfta sene sonunda kıza kumral diyorduk yani çaktırmadan sinsi sinsi açtırmıştı saç rengini bak nasıl uyuz oldum :
>.<00 Yorumla
+1 yılArkadaşım oksijenli suyla açtı rengini ama 1hafta sonra saçları kestirdi okadar kötü oldu yapma demiştim kumraldı bildiğin sarıya yakın olmuştu hoş olmadı zaten sağlıklı bile olsaydı bile kötü duruyordu
00 Yorumlaben papatya çayı ile oksidanı karıştırmıştım komple yapmıştım saçıma 1 buçuk yıl oluyor. şimdi saçlarımın ucuna geldi o açık renk kısmı, dipler koyu doğal rengi yani. bugün kuaförde kaşımı aldırıyordum kadın geldi kuaföre saç uçlarına gölge yaptırmak istiyorum nasıl olur dedi kuaför de benim saçlarımı gösterdi. yani kuaför bile anlamadı benim yaptığımı :))
00 Yorumla
+1 yılDoğal bir yöntem olarak papatya suyu diye biliyorum ama çok fazla açacağını sanmıyorum bence bir kuaföre git ve ombre yaptır mükemmel oluyor saçlar :))
00 Yorumla
+1 yılosisijenli su
ya da papatya suyu ve limon
ya da sade liom ama limon icin bol gunese ihtycn vr 3 tom acilir sacnin rengi tatlimk00 YorumlaColayla sacını yıka güneşte beklet denize gir yarım saat suda kal sonra git banyonu yap. Saçı öldürmenin en iyi yolu ♡
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 789 cevap paylaştı. papatya suyuyla cnmm. kaynat onu süz sonra sacına sur ıslat sacını ve guneste kurumasını bekle sararıyor
00 Yorumla
+1 yılc vitamini kapsülü ve nemlendirici sampuan karıştır kokusu kötü ama cok faydası oluyo bıde her saçını yıkadııgında beyaz sabunla yıka rengı acıyo
00 YorumlaBenim saçlarım baya sarı ama uçları biraz daha açılsın diye papatya yaptım hemde kac kere ama bir işe yaramadi ama sen bilirsin yinede dene istersen
01 Yorumla- +1 yıl
@melisis sallama
1 adet Limonu sık ve 3 su bardagi ile su ekle bir sprey yardimiyla sık. Iyice islansin. 20 dk beklet ama guneste beklersen daha cok acilir ve son olarak durula. Brnde kumralim ve cok ise yaradi hemen sonuc aliyosun ben ilk 15 dk icinde aldim
00 YorumlaOksijenli suyu sur saclarina yarim saat bekle papatya suyu ile durula iyice sonra şampuanla yika her dustan once tekrarla bir hafta sonra sararr saclarin
00 Yorumla
+1 yılSaçını oksidanla ıslatıp 20-25 dk güeş altında bekle hemen fark eder
00 YorumlaPapatya pek ise yaramiyor. Bira oneririm hem besliyor da ^^
00 Yorumla
+1 yılPapatya suyuyla saçlarını yıkayıp güneşte beklemen lazım
00 YorumlaPapatya suyu kullan, oksijendi acici suydu sakin kullanma kezban rengi yapiyor guzel durmuyor
00 YorumlaBen daha önce papatya suyunu denemiştim olmuştu ama güneş ışığı gerekli onun için şimdi olur mu bilmiyorum. aktardan falan papatya al kaynat saclarına bolcaa sür kurumasını bekle ve yıka
00 YorumlaSsçlarına limon sür güneşte kurumasını bekle bende işe yaradı 😋
00 YorumlaSaç Rengini Açmak İçin Bunları deneyebilirsin,
Papatya Çayı İle
Limon İle
Bal ve Sirke İle
Ravent bitkisi İle
Vitamin C Tabletleri İle00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben limonu ikiye bölüp saçımın bazı parçalarına sürüyorum sonrada güneşte oturup bikaç saat kitap okuyorum. Gayet etkili gölge yapılmış gibi duruyo
00 Yorumlapapatya su ama güneş lazım o yüzden oksijenli su kullanabilirsin kurutma makinesiyle işe yarar :D
00 Yorumla
+1 yılpapatya suyu ama kış geldi acman icin bol gunese ihtiyacin var
00 YorumlaBir kaç limonla bir cay kaşığı zeytinyağıni iyice bir kapta karıştır sonra saçlarına sur 1 saat falan güneşte bekle açılıyor ben öyle açtım ama fırsatini buldukça yapmaya çalış özellikle yaz aylarında
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 395 cevap paylaştı. Karbonat c vitamini kapsülü şampuganı karıştır saçın yıpranmadan açılır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOksijen suyu
Papatya çayı
Papatya yağı 1 gece beklet ve saçına uygula ama belli bir açılmadan sonra güneşe ihtiyacın var ve açılmaz00 Yorumla
+1 yılaktardan kuru papatya al limonlu sıcak suyla karıstır ve yıka
00 Yorumla
+1 yılSun in diye bir açıcı var onu kullanabilirsin ben memnun kalmıştım
00 Yorumla
+1 yılgunese gerek olmayan ve sprey acici olmadan dogal diyo kiz orda ya
00 Yorumla
+1 yılPapatya suyu ve oksijenli su diye duydum en çok işe yarayanlar
00 Yorumlayaz aylarını bekleyip deniz ve güneşe kendini bırakırsan inanılmaz derecede açılacaktır zaten. papatya suyu çok işe yarıyor ama papatya suyunun güneşte kuruması lazım yani bu havalarda zor
00 YorumlaSac rengin koyu değilse oksidanla ac derim istedigin sonucu elde edersin kendimden biliyorum :-)
01 Yorumla- +1 yıl
Oksidanla nasıl açtınız tarifedermisiniz
Papatya cayini duymuştum emin değilim ama bir bak brnce
00 Yorumla
+1 yılKarbonat c vitamini kapsülü şampuganı karıştır saçın yıpranmadan açılır
10 Yorumla
+1 yılPapatya suyu ya da sacina zeytinyağı sur ardindan güneşe cik % 100 açılır :)
00 Yorumla
+1 yıl1 kaşık bal'a 3 kaşık limon suyu ekle ve uçlara sürüp güneşte bekle
02 Yorumla- +1 yıl
Bal saçı yolmazmı ya
- +1 yıl
Bal saçı asla yolmaz çünkü yıkarken zaten akar. Çam sakızı gibi çekince gelmez eline saçlar merak etme.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet limon suyu , papatya suyu sac rengini açıyor ya da bal
00 Yorumla
+1 yılYazin denizden cikinca gun boyu guneslen saclarin sarariyo zaten
00 Yorumla
+1 yılyazın güneşe çıkmadan önce papatya suyu sür. Baya etkisi oluyor :) Ama her gün yenisini kaynat
00 Yorumla
+1 yılPapatya ile açabilirsin buraya yazmak yerine google'dan baksana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPapatya suyu ile denedim çok uğraştım pek olmadı sonra oksijenli su denedim açtı rengini ama çok yıprattigi için kestirmek zorunda kaldım
00 Yorumlapapatyayı suda kaynat sonra o suyla saçını yıka
10 Yorumla
+1 yılevet papatya ile açabilirsin
00 Yorumladoğal hali daha güzeldir emin ol
00 Yorumlakına sur... ya da oksijen suyu da acıyor rengi..
00 YorumlaPapatya suyu duymuştum.
00 YorumlaOksijen ya da papatya suyu diyorlar ama :)
00 YorumlaAynen bende acmayi istiyorum :)
00 YorumlaPapatya suyu ya da eczanedeki sac acma suyu
00 Yorumlaaçabildiniz mi acaba?
00 Yorumla
+1 yılOksijeni su ile mesela 6 tl bir şey
00 Yorumla
+1 yılBu mevsimde yapamazsin bol güneş ışığı lazım
00 Yorumla
+1 yılpapatya suyu ve limonu biliyorum ben
00 Yorumla
+1 yılSen yaparsan doğal olmaz canım o
20 Yorumla
+1 yılPapatya suyu ben 3 kere yaptm sacim acildi baya
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yaptın yazabilir misin rica etsem?
- +1 yıl
Papatyalari suya at kaynat boyle sari olunca al sacini yika o suyla beklet 1 saat felan yika sanirim gunes gorurse daha sari oluyomus ama bunu bir kac defa yapman lazim gerekten boyamis gibi oluyo hemde saglikli hemen gitmiyoda
Soran+1 yılTeşekkür ederim deneyeceğim :)
+1 yılPapatya suyu kullanabilirsin
00 YorumlaOksijenli su ama sonra boya tutmuyormuş
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri