Çarşaf giymeye başladım mavi renkli ama ailem çarşaf giyenlerin erkek yanında bile durmadığını, beş vakit namaz kıldığını, her yerde bile çalışamayacağını söyledi. Normal bir şekilde vücut hatlarını belli etmeden, bol etek vesaire giyimin daha iyi olacağını söyledi sizce ne yapmalıyım?
Onu giyiyorsan dini yükümlülüklerini de eksiksiz yerine getiriyor o insanlar, erkek yanına bile çıkmıyor diyor ne yapmalıyım sizce?
Onu giyiyorsan dini yükümlülüklerini de eksiksiz yerine getiriyor o insanlar, erkek yanına bile çıkmıyor diyor ne yapmalıyım sizce?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bence çok güzel bir yola girmişsin. Asıl bu şekilde erkeklerle muhatap olabilirsin dinimize göre. Hiçbir yerin belli olmuyor sonuçta. Etrafındakilerin zihniyeti iğrenç
Ben çarşaf giymek istiyorum ama bir erkekle aynı ortamda bulunamaz işte beş vakit namaz kılar bunlara uymuyorum diye çarşaf giyme hakkımı kaybediyor muyum? Normalde insanlar giyemez, rahat edemez ama ben başımı boynuma dürmüklemekten daha rahat ediyorum
Sen din için mi giydin rahatlık için mi
Rahat etmek için ama diğer tesettür kıyafetlerin içinde kendimi bu kadar rahat hissetmiyorum böyle tam ve rahat kapanmak hoşuma gidiyor ama detayda ki şeyler canımı çok sıktı mesela çarşaf giyiyorsan bir erkeğin yanında durmaman gerek diyor ailem yani onun gerekliliğinr uyamazsın falan diyorlar
Erkek konusunu değil de sen Allah'a tamamen itaat için girmediysen değişik geldi bana. Namazlar falan da önemli tabi.
Yani içinde sırf rahat hissettiğim için giyinmek absürt mü içinde cidden kendimi rahat hissediyorum ama beş vakit namaz kılmıyorum, dışarı çıkıp rahatça geziyorum falan
Evet çok absürt. Bu giyisinin de bir ağırlığı var dinî açıdan sonuçta. Sırf rahat ediyorsun diye giymek saçıyla uğraşmaya üşendiği için kapanan bir kızın durumuyla aynı yani
Çok iyi örnek verdim bu arada snsnsnndnd
Çarşaf giymesem de normal kapansam dini açıdan tam kapanmamışım gibi hissediyorum ve içimde bir huzursuzluk oluyor böyle kendimi özgür hissediyorum cidden absürt mü
Bak şimdi namaz daha önemli bir farz, dinin direği ama sen ondan önce tesettüre kafa takıyorsun bu absürt bence
Ben imam hatipliyim ekle istersen sorularını detaylı cevaplayayım
Bol giyimde kendimi bayağı rahat hissediyorum ama çarşaf giydim diye de beş vakit namaz, erkeklerin yanına çıkmama gibi şeyler olçak zorunda mı? Nw giyeceğim derdi yok, kendini kanıtlama derdi yok, makyaj derdi yok ama detayda ki şeyler çok sinirimi bozdu
"Namaz dinin direğidir.", “(Kıyamet günü) kulun ilk hesaba çekileceği şey namazıdır. Eğer bunu tam olarak yapmışsa (ne âlâ!) Ama (farz namazları tamam) değil-
se Yüce Allah, ‘Kulumun nafilelerine bakın.’ buyurur. Eğer nafile namazı bulunursa, ‘Onunla farzları tamamlayın.’ buyurur” bunlar hadisler
Yani namaz çok önemli. Sikkat etmelisin
Peki bu düşüncem saçma mı
Yani namaz kılmaktan kaçınma düşüncen ve kafama göre hareket ederim düşüncen saçma, evet
Namaz kılmamayı Red etmiyorum ama her şey yavaş yavaş olur ben böyle tam tamına tesettüre girmek istiyorum, ne giyeceğim derdim olmasın istiyorum. Normalde insanlar zar zor çarşafa girer ama ben hiç zorlanmadım çünkü diğer tesettür giyimlerden daha kolay giy çık. Belki ileride namaza fa başlarım her şey bir anda olmuyor ama ailem araplara benzediğimi söylüyorlar kaldım öyle ortada
Araplara benzemiyorsun bu 1. Araplara benzesen ne olacak sanki kimsenin araplar hakkında en ufak bilgisi yok bu 2. Böyle aptal insanların aptal düşüncelerini umursama bu 3. Tesettüre giy-çıkar pratik kıyafet gözüyle bakma bu 4. Tesettürün ağırlığını, zerafetini hisser bu 5. Tanışabilir miyiz bu 6 :)
6. Ben 24 Yaşındayım evlat ggkgkkg
5. Eskiden pantolon giyen bir kapalıydım saçma sapan belden oturtmalı elbiseler giyiyordum bunu istemiyorum ama rahat hissediyorum çarşafa kuş gibi hafif hissediyorum
4. Giy çıkar gözüyle bakmamalıyım haklısın ama namaz kılmıyorum diye çarşaf giymeyeceğim anlamına mı geliyor bu?
3. Ailemin kısacası detaydakiler canımı sıktı
2. Kalanını unuttum sıra karıştı 2 ve 1 fmfkf
Başlatma evladına. Normal 24üm desen yeterdi. Onu dışında bütün fikirlerimi yazdım umarım yardımı olur
Bi de pantolon giyen ve giydiği pantolon belli olan da kendine kapalıyım demesin
Tanışabiliriz kızma tamam bilmediklerimi söylersin hah işte ben pantolon falan giymek istemiyorum ki böyle bosbol aşırı huzurlu ve rahat hissediyorum
Ne güzel mutluysan. Gizliden çıkabilirsin
Zihin berbat etrafındakilerin
Ne yapmalıyım sence? İçinde rahat hissediyorum kendimi ama detayda yazdıklarım?
Okudum bunu giymene saygı duyarım fakat bir erkekle konuşamaz gülemez gibi saçmalıkları dinler dinlersin sonra senin hayatın kayar. Sana tavsiyem sen nasıl istiyorsan öyle yaşa
Ben de bu saçmalıkları zamanında erken yaşta dinledim. Sonra büyüyünce bi bok olmadığını anladım. şu an doğru bulduğum şekilde yaşıyorum.
Ben çarşaf giymek istiyorum ama bir erkekle aynı ortamda bulunamaz işte beş vakit namaz kılar bunlara uymuyorum diye çarşaf giyme hakkımı kaybediyor muyum? Normalde insanlar giyemez, rahat edemez ama ben başımı boynuma dürmüklemekten daha rahat ediyorum
Rahatsan sorun yok böyle yaşa
Bir yerde çalışmak istesen seni çalıştırmazlar öncelikli olmazsın diyorlar, ne yapmalıyım?
Bunu düşünürsek biraz onları dinlemen gerekir. Yani full çarşaf giyinmek yerine farklı bir şekilde bol giyinim mümkün zamanla alışırsın zaten
Hayatına renk katmışsın 😂
Yani absürt mü o zaman
Yok be takıl kafana göre , çarşaf mı çarşaf tamam işte
Seninle konisabiljrmiyiz
Ne güzel ne zaman başladın giymeye
evde otur
Saçma
Hiç gormedjm
Neden çarşaf
İçinde çok rahat ve huzurlu hissediyorum
Anladım, renk olarak seçenler var tabi bu tamamen sana kalmış, ama çok parlak kumaş olmayabilir..
Absürt