Çorap, genel olarak doğuştan estetik olan kadın bacağının hatlarını daha iyi vurgulamak için giyilir. Eğer kadın bacağına güveniyorsa yani güzel bulunuyorsa çorap giyerek hatlarını daha iyi belirginleştirebilir. Dik açıyla bakıldığında daha seyrek duran çorap eğik açıyla bakıldığında daha sık durduğu için geometrik olarak hatları belirginleştirme görevi görür. Aynı zamanda çorabın, çevreleyici ve sarıcı bir hissiyatı yansıtmasından kaynaklı olarak disiplin ve resmiyet kelimeleriyle de ilişkilidir. Ciddi ortamlarda veya devlet kurumlarında giyilmesinin sebeplerinden de birisidir. Resmiyeti, ciddiyet ve disiplinle alakalı olmasından kaynaklı olarak bir yasağı andırmaktadır. Yasak kelimesini bu sayede de daha çekici bir hâl alır hem kadın hem erkek tarafından bu sebeple vazgeçilmez bir şekilde, çorap bir kültürdür diyebiliriz.
Kültür mültür bilmem de, beyaz tenli 170 fit kadında altında topuklu ayakkabıyla yarı transparan siyah çorap üzerine diz üstü etek giyince afet oluyor.
Evet olmazsa olmazıdır kadının, giyindiği kıyafete gideceği yere göreve çok değişik fantazilere göre çoraplar var, hatta tüm vücut çorapları bile var gerek seksi olmak, fanatazi dünyasına göre gerekse şıklık zerafet giyisilerine göre farklı amaçlara göre giyinmek tabiki kültürdür.
Çorap kültür mü bilmiyorum ama insanın yaşam tarzı ve ruh halini yansıtan bir giyim kategorisi olabilir. Lakin çorap giyen kadınlar, bana tuhaf geliyor, o ayrı. (Kısa çoraplar hariç)
Çorabın kültürlü herhangi bir alakası olduğunu düşünmüyorum.. yani böyle fantezi içerikli çorapların daha doğrusu.. normal bildiğimiz klasik uzun çoraplar evet kültürün bir parçası bana göre..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çorap bir kültürse şayet; benim mickey mouse'lu, gülen yüzlü, rengarenk çoraplarımla kültür seviyem nedir? 😂😂
Çorap bir kültürdür. Ben çorap kadınıyım. :D Şaka bir yana, çorap kombinlerin daha şık ve kaliteli durmasını sağlıyor. Tabii çorap seçimi de önemli. Dikişsiz, süper ince olmalı.