Bugün annemi arkadaşlarıyla konuşurken yan odadan dinliyordum. Hürrem Sultan'ın güzellik sırrı haremde yapılan bir güzellik maskesinde gizliymiş. Arkadaşları gittikten sonra sordum anneme. Tarifini verdi apışıp kaldım :)
Hürrem'in güzellik maskesinin sırrı çuha çiçeğinde gizliymiş.
İki tutam kurutulmuş çuha çiçeğini havanda dövüyorsun toz haline getiriyorsun. Sonra kabukları soylumuş yarım salatalık, 1 fincan pirinç unu, ve çuha çiçeği tozunu 10 dakika ateşte ısıtıyorsun. Daha sonra karışımı ezerek kıvam verip içine yarım bardak elma suyu, 1 kaşık zeytinyağı ekleyip krem kıvamına getiriyorsun.
Mucize Hürrem güzellik maskesi hazır. Bu karışımı fırçayla iyice yüzüne yediriyorsun. 30 dakika yüzünde kaldıktan sonra ılık su ve gül suyu ile yüzünü temizliyorsun.
Hürrem'in güzellik sırrı artık hepinizin :) Var mı deneyen?
Hürrem'in güzellik maskesinin sırrı çuha çiçeğinde gizliymiş.
İki tutam kurutulmuş çuha çiçeğini havanda dövüyorsun toz haline getiriyorsun. Sonra kabukları soylumuş yarım salatalık, 1 fincan pirinç unu, ve çuha çiçeği tozunu 10 dakika ateşte ısıtıyorsun. Daha sonra karışımı ezerek kıvam verip içine yarım bardak elma suyu, 1 kaşık zeytinyağı ekleyip krem kıvamına getiriyorsun.
Mucize Hürrem güzellik maskesi hazır. Bu karışımı fırçayla iyice yüzüne yediriyorsun. 30 dakika yüzünde kaldıktan sonra ılık su ve gül suyu ile yüzünü temizliyorsun.
Hürrem'in güzellik sırrı artık hepinizin :) Var mı deneyen?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer